Originally Posted by
scharif07
Siz tamamen teknik olarak baktığınız kağitta iki tane şelale görüyorsunuz.Bunun esasında sebebi şöyle ki BNTAS daha önce kendine uzun süre ortak aradı ve bu süre iki kere tekrarlandı o esnada da speek ler devreye girdi( hatta biri kendi akrabalarından maalesef )
fırsatı bulup şirketi daha pahallıya satma ihtimaline karşı hisse fiyatlarını yükseltiler ortak bulunamayınca balon -fiyatta patlamış oldu.Ama burda BNTAS ı suçlamak çok de doğru değil.Nitekim borsa da hangi firma satışa konu olsa fiyatı astronomik şekilde yükseliyor.Ha bu patronun işine gelmez mi gelir tabi ki nihayetinde o da şirketini daha pahallıya satabilir.Şu anda o sistemde değişti tamda hatırlamıyorum ama artık son 90 gündü sanırım ortalama fiyat üzerinden hisse fiyatı na göre şirketin bedeli çıkartılıyor.
Bundan dolayı daha önceki şelale satışların artık bir önemi arz etmiyor.Çünkü ortak arayışından vazgeçilip bedelli sermaye artırımı yapılmıştır.(Her hisse genelde bedelli artırımında düşer) Sonrasında malumunuz,yeni arazi üzerine modern tesis kurulup 2019 eylülünde devreye girmiştir.
Şu anda kasasındaki nakit para,yeni tesisin de devrede olması, pandemi den dolayıda extrem işin artması ikinci bilançonun çok çok iyi gelmesini umut ediyorum.Birinci bilançoda bir tahminde bulunmamıştım ama bu bilançoda 14-15 trilyon dan aşşağı olmamak süretiyle bir kar bekliyorum(kendi senaryom dur kimseyi bağlamasın)
Bütün sitelerde her türlü yorumlar dönüyor malumunuz o alıyor o satıyor onun adamı satıyor öbürünün adamı alıyor.Müthiş bir grafik ve bilgi trafiği hadi çık işin içinden değil mi.
Tek bir cümle daha , o kadar batık şirketler nerelere geldi bu nerede geziyor biraz aklımız biraz matematiğimiz varsa pekte kimseyi dinlemeye gerek yok istediği kadar çıksın düşsün hedef belli...
Şerifim son 90 günlük fiyat ortalaması şirketin borsa kotundan çıkmak istediği zaman uygulanan bir yöntem. BANTAŞ direk ortak alacaktı sözde ( hiç inanmadım ve yine olsa yine asla inanmam ) uyduruktan bir kuruma yabancı ortak için yetkilendirme yaptıklarını açıklayıp gerçek anlamda halka arzı pardon halka ırzı orda gerçekleştirdiler küçük yatırımcıya.
Sonuçta burda misket veya ceviz oynamıyoruz parayla oynuyoruz, paranın olduğu yerde her türlü hile ve entrakayı beklemek lazım. 1990 yılından beri hisse alır satarım kulaklarım bana kalsın yeter. Herkesin gönlünce olsun.
Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)
Yer İmleri