Sayfa 457/1006 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557957 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 3,649 - 3,656 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Faiz artışının ardından dövizde fazla düşüşe izin verilmemeli. Zira 3.50 ile ithalat çakılmaz tekrar coşar. Şu anda 4.5TL'lik kur ile bile aylık 5-6 milyar dolar cari açık veriyoruz.

Cari açığın temel sebebi Türkiye'nin doğal potansiyel ortalamasının üzerinde büyümeye zorlanması. Bu da politikacıların zorlaması ile oluyor. Faiz artışı bu nedenle büyümeyi doğal potansiyeline çekeceği için cari açığı da azaltacaktır.
    Benim düşüncem şöyle faiz iyi bir getiri verirse tüketim düşer buda ithalatı düşürür otomatikman cari açık azalır..dolar kuruda buna bağlı olarak dusmesede sabit takılır...benim kuzen 80 K ya araba 9 K ya oturma grubu alacaktı vazgeçti abi faiz yüksek faizde takilim daha iyi diyor...şimdi damlaya damlaya göl olura göre vatandaşta lüks tüketimi kesip faize dönerse talep düşer ithalat azalır..dolar kuruda rayına oturur...bende dolar yükseldikçe ithalat düşer diye düşünüyordum ama yanildim hep gudwane dediği gibi reform olmadan ithalatta cari açıkta düşmüyor isterse dolar 6-7 olsun..ve bizim vatandaşta ki lüks tüketim aşkı oldukça.

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    http://m.milliyet.com.tr/yazarlar/gu...tmeli-2675764/
    Daha öncede paylaşmıştım güngör hoca bu konuyu çok güzel gündeme getirmişti tekrar yazısından alıntıyı paylaşıyorum

Merkez Bankası’nın faiz artırımı bankaların mevduat hesaplarının faizinin artmasına, aynı ölçüde imkân vermiyor. Banka faizlerinin artmaması, bankalardaki TL mevduatından döviz mevduatına kaymaya yol açıyor.
    Ama sanki bu sefer merkezin 300 bazlik artışı mevduata çabuk yansıdı bence zira 14.50 den baglaniyorken 10 gün önce ..bugün 17 den bağlanabiliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Benim düşüncem şöyle faiz iyi bir getiri verirse tüketim düşer buda ithalatı düşürür otomatikman cari açık azalır..dolar kuruda buna bağlı olarak dusmesede sabit takılır...benim kuzen 80 K ya araba 9 K ya oturma grubu alacaktı vazgeçti abi faiz yüksek faizde takilim daha iyi diyor...şimdi damlaya damlaya göl olura göre vatandaşta lüks tüketimi kesip faize dönerse talep düşer ithalat azalır..dolar kuruda rayına oturur...bende dolar yükseldikçe ithalat düşer diye düşünüyordum ama yanildim hep gudwane dediği gibi reform olmadan ithalatta cari açıkta düşmüyor isterse dolar 6-7 olsun..ve bizim vatandaşta ki lüks tüketim aşkı oldukça.
    Yukarıda bahsettiğim gibi 4.5TL'lik döviz kuru dahi cari açığı ciddi anlamda baskılayacak güce sahip. Ama politikacıların da israrı ile piyasaya ciddi anlamda kredi pompalandı. Sahte bir alım gücü, yatırım gücü ve hormonlu bir büyüme ve talep yaratıldı. İşte faiz sadece tasarrufu arttırmakla kalmayacak, hormonlu olan bu büyümeyi de sönümleyecek. Böylelikle cari açık ta düşecek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yukarıda bahsettiğim gibi 4.5TL'lik döviz kuru dahi cari açığı ciddi anlamda baskılayacak güce sahip. Ama politikacıların da israrı ile piyasaya ciddi anlamda kredi pompalandı. Sahte bir alım gücü, yatırım gücü ve hormonlu bir büyüme ve talep yaratıldı. İşte faiz sadece tasarrufu arttırmakla kalmayacak, hormonlu olan bu büyümeyi de sönümleyecek. Böylelikle cari açık ta düşecek.
    Bu durumda yukarı aşağı tukursem durumu olur biz mevduatcilar için..teşvik olmasa cari açık düşer dolar düşer dolayısı ile faizler düşer zarar ederiz ...teşvik olsa dolar patlıyor zamlardan yaniyoruz..ama şu an için benim için faiz daha karlı çünkü lüks tuketimim 0 ...en çok gıdaya gelen zamlardan etkileniyorum.....şimdi odeğilde 15 gün içinde emekli ikramiye ve maaşları odenecek dolayısı ile TL lazım ...vakıf ve halk iyi oran verirler sanıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Ama sanki bu sefer merkezin 300 bazlik artışı mevduata çabuk yansıdı bence zira 14.50 den baglaniyorken 10 gün önce ..bugün 17 den bağlanabiliyor.
    17 yi 32 gün temdit oranı olarak 1000k üstünde bile henüz burada paylaşan olmadı yada ben görmedim

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    17 yi 32 gün temdit oranı olarak 1000k üstünde bile henüz burada paylaşan olmadı yada ben görmedim
    Dün ben burgani aradim eski hesabımı aktif yapıp 100 k koyarsam nolur dedim 16.75 verdi...hoşgeldin 17 veriyormus burda yazılana göre...dünkü yorumlarlarda vardi bahri

7. Denizbank özel bankacılık 1 kg altı pazar torbasına 16.20 dendi
    4.15 de dolar oranı var..

Beni mi çok sevdi MT bilemeyeceğim artık..

8.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Dün ben burgani aradim eski hesabımı aktif yapıp 100 k koyarsam nolur dedim 16.75 verdi...hoşgeldin 17 veriyormus burda yazılana göre...dünkü yorumlarlarda vardi bahri
    anladım ama genele bakarsak 17 oran istisna gibi duruyor bakalım önümüzdeki günlerde yaygınlaşacakmı

Sayfa 457/1006 İlkİlk ... 357407447455456457458459467507557957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •