Bear_Bull
@BearBull26
BİM yine devreye giriyor...Bu ne zaman pozitif ayrışsa endeksten, vadeliye yön veren TEB ve ekürileri devreye giriyor diye anlıyorum.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
1263 short
Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
herif bana baksa..
bende yazsam ona bi love song
ye
gel shortuma bi yaslan
ye ye
dedi götür beni aya aya aya
1 ekim de aciga satis nasil etkiler sizce
https://www.gazeteduvar.com.tr/enerj...makale-1500148
Çok karışık gözüküyor. Neredeyse kördüğüm gibi. Önemli olan işin felsefesi ve tarihi geçmişi. Bunlar üst süte oturdu mu, hangi şirket 1000 misli değer kazanır, tespiti mümkündür. tkuru böyle bir olay, burada benzer başka bir olay var.
Bir zamanlar ‘çantacı’ tabir edilen ve ‘yenilenebilir’ enerjide lisans alması kolay küçükler, hızlanan bir trafikle daha büyüklere, çoğu da inşaatçı olanlara akıyor. Manisa Çapaklı’da, Bursa Kirazlıyayla’da, Konya Çavuşgöl’de ve daha pek çok yerde köylülerin önüne dikilen jandarma bariyerleri, daha iri birilerini koruyor. Toplumsal kaynaklar yasaların marifetli elinden geçip, rejimin ‘şahsi’ karakterine uyumlu biçimde, kâr ve servet olarak belli şirketlerde ve ailelerde birikiyor.Matruşka...Çözebilmek için 90'lı yılların magazinine de ihtiyaç var. Bergamalı Köylüler vardı, Ali Kırca'nın ana haber bülteni, bu köylülerin görüntüleriyle başlardı. Tvlerden sol söylemler, çevreci fikirler dile getirilirdi. Şimdi çok ünlü komedi film oyuncusu hanımın babası. Nereliydi acaba?
Anayasayı başında bir taca çeviren Louis Bonaparte’ın boğazına çöktüğü Cumhuriyet’in dönüşümünü, zenginleşen aileler üzerinden anlatan Emile Zola’nın müteahhit karakterinin söylediği gibi;
“Menfaate dayalı bu demokrasi devrinde, imparatora bağlılık biricik vatanseverliktir… Tüm servetler, tahtın etrafında toplanmalıdır.â€
Birden ve aniden Necip Hablemitoğlu kafasına bir mermi yeyiverdi. Söylenmemesi gereken iki kelime söylemişti. Neydi? Onun da çocukları vardı, babasız büyüdüler.
Neticede Bergama'da Eurogold firmasının işlettiği altın madeni, Kozal'a, İpek'e yani Pensilvanya'ya verilmemiş miydi?
Açık yazılmaz, açık yazan Covid olabilir.
Bir şey tekerrür edecek sanki, örümcek ağlarını örüyor.
@erefefik
Öğretmenler konusunda haklısınız, nöbetten çıktım oldukça yoğun geçti o yüzden aklıma ilk onların alıpta bizim alamadığımız ek ödemeler geldi. Şimdi yeni kararname ile imamlar %100 performans alacakmış.
Dediğiniz gibi yazılacak çok şey var ama ileri demokrasimiz ne yazık ki engel oluyor.
Bu ülke halen daha ayaktaysa o abudik gubidik din alimleri sayesinde değil kendini feda eden üç beş kişinin sayesindedir. Anjio da çalıştığım için her sene şua iznim var, yasal zorunluluğu var yıllık izinler iptal edilebiliyor ancak şua mecburi, iptali yada ben çıkamayacağım deme hakkın yok, normalde aralıkta çıkarım ilk defa bu sene ekimde çıkıyorum. Çünkü pandemi patladığında işimin başında olayım, yoğun bakımlarda benim gibi kıdemlilere ihtiyaç olacak diye. Kendimi bunu yapmaya zorunlu hissediyorum ama bir tarafımda sen süzme geri zekalısın diyor
Yer İmleri