Sayfa 459/996 İlkİlk ... 359409449457458459460461469509559959 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 3,665 - 3,672 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Cumhuriyet gazetesinin yayinini mu durdurmuslar, girilemiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Allahtan millet yemiyor bunu,benim anladığım akıllı para tüm dünyada harıl harıl altın,gümüş stokluyor.
    Vallahi millet hala hangi coin i akşam diye soruyor,öğretmen olan ve şu son 1 yılda borsadan güzel kazanan bir arkadaşım 34 bindeyken bitcoin alayım mı diye sordu, zor vazgeçirdim.......

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Amerikayı bilmem ama reisi kesin götürecek bizim milletin yediden yetmişe hiç bir siyasetçinin gözünün yaşına bakmayacağı tek enstruman altındır.Kimse bizim yastık altı altınımıza el koyamaz.Her ülkenin farklı dinamikleri vardır,bizde altın ilelebet bahtiyar kalacaktır,dokunan yanar.ABD sabıkalı eskiden yapmışlığı var ona bir şey diyemem.
    Dr.Bey,

Dunya da, sorunlar zaman zaman farkli noktalarda toplanir.

Simdi sorun, Aclik,Pandemi, Issizlik, susuzluk ve hava kirliligi.

2008'de, dunya da belki 60 yildir var olan economic cycle dongusu degisti.

Artik islemiyor.

Altinla, gumusle, ekonomiler donmuyor artik.

Bankalarin % 30 lara varan faiz takozunun yaninda, malum soyguncular nedeniyle, is yapmak isteyen, maliye kaydindan kaciniyor.

Altin ve gumus, konut almak gibi.

Eskilerin deyimi ile iddihar, yani gomu.

Calismak uretmek satmak lazim.

En cahil koylu bile biliyor, ama kredi imkalarini durdurur, herkese banka kilidi vurursaniz, o altin gumus bir ise yaramaz.

4. Hep dedik, altin gumus serveti korumak icindir.Uretmek icin degil.

Karsinda muthis hizla cogalan, ac ve niteliksiz insan var.

Bunlarin gunde 3 ogun yemesi gerekiyor, su an ki mevcut kaynaklar buna yetmedigi gibi, hizla tukenip yok oluyor.

Bu sartlarda herkes biliyor ki, o altin gumus, cok yakinda o servetleri koruyamiyacak.

Bankalari yikip dokerken, dukkanlari talan ederken, cocugum ac ulan, severim altinini diyecek, milyonlar birikti, yuzbinler degil.

Paraya, jargonda bazen canli derler.

Bunun nedeni, paranin yarattigi carpan ve hizlandiran faktorlerdir.

Altini alip gomdugunuzde, bu canliyi oldurursunuz.

Ayni, portfoyler gibi, icinde canli kalmadiysa, o portfoy oludur, hisse olmus esek fiyatina duser, melul melul bakarsiniz.

Bir turlu anlatamadik.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Altın konusunda dünya devletlerinin altına uyguladıkları sübvansiyonu kaldırmaları altının ipini çekmeye yetebilir. En azından parasal altını ciddi anlamda küçültür.

Biliyorsunuz altın da bakır veya kalay gibi bir emtiadır. Ve mali kurallara göre her emtia satışı KDV'ye tabidir. (%18)

Altın için bu oran istisnai bir tebliğ ile %0 olarak uygulanır.

Altına diğer emtialar gibi KDV uygulanmaya başladığında parasal altın sona erer.

(Benzer senaryo bitcoin için de geçerli)
    İyide bu yaklaşımla kambiyo vergisini %18 yap dövizde bitsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Dr.Bey,

Dunya da, sorunlar zaman zaman farkli noktalarda toplanir.

Simdi sorun, Aclik,Pandemi, Issizlik, susuzluk ve hava kirliligi.

2008'de, dunya da belki 60 yildir var olan economic cycle dongusu degisti.

Artik islemiyor.

Altinla, gumusle, ekonomiler donmuyor artik.

Bankalarin % 30 lara varan faiz takozunun yaninda, malum soyguncular nedeniyle, is yapmak isteyen, maliye kaydindan kaciniyor.

Altin ve gumus, konut almak gibi.

Eskilerin deyimi ile iddihar, yani gomu.

Calismak uretmek satmak lazim.

En cahil koylu bile biliyor, ama kredi imkalarini durdurur, herkese banka kilidi vurursaniz, o altin gumus bir ise yaramaz.
    Bakın yerel parayla ticaret yapmayı denediler yürümedi. Rezerve parayı yöneten ülkelerin 3. Ülkelere karşı sorumluluğu yok. Ne fed, ne ecb diğer ülkeleri düşünüyor. Mesela Amerika paket açtıkça. Çinin elindeki amerikan varlıklarının değeri düşüyor.
    Günün sonunda her yol altına çıkar. Altın çok değerlenmez belki ama değerinide kaybetmez.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Vallahi millet hala hangi coin i akşam diye soruyor,öğretmen olan ve şu son 1 yılda borsadan güzel kazanan bir arkadaşım 34 bindeyken bitcoin alayım mı diye sordu, zor vazgeçirdim.......
    100.000 olcek diyorlar dolar bazlı %200 karına engel olmuşsun ben bilmem de geç al desen senin yüzünden zarar ettim derler alma desen senin yüzünden karı kaçırdım derler. Sayende kar ettim yada zarar etmedim demezler
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Bakın yerel parayla ticaret yapmayı denediler yürümedi. Rezerve parayı yöneten ülkelerin 3. Ülkelere karşı sorumluluğu yok. Ne fed, ne ecb diğer ülkeleri düşünüyor. Mesela Amerika paket açtıkça. Çinin elindeki amerikan varlıklarının değeri düşüyor.
    Günün sonunda her yol altına çıkar. Altın çok değerlenmez belki ama değerinide kaybetmez.

Sevgili Egeli,

Konu altinin degeri degil, buyuk resmi gorebilmek.

Isin icinde Forex ve bankalarin kaydi altin uretimi varken, gercek degeri belirlemek hayli zor.

Ayrica altindaki deger artisi ya da azalisi,dunyada bugun ugrasilan hic bir sorunu cozmuyor.

Yani 2008 krizini, piyasalara inanilmaz para surerek atlatan egemen cevreler, altinla ilgili hic bir adima atmadi.

Atmasina gerek dahi olmadi, olmaz.

Sayfa 459/996 İlkİlk ... 359409449457458459460461469509559959 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •