Sayfa 46/809 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 6472 madde; 361 - 368 arası.

Konu: KORDS - Kordsa Global

2.  Alıntı Originally Posted by undebah Yazıyı Oku
    Güncel takas verisi paylaşabilecek olana çok teşekkür ederim
    BGC ve Ünlü Menkul satıcı tarafta olmuşlar. 7,40 da tahtayı kaldırmayan arkadaşlar bu arkadaşlar. Malı buradan vermişler. Deniz ve İş klasikleşen hareket ile aşağı aşağı vermişler. Finans Yatırım, Ak Yatırım, Garanti ve Ziraat 7,36'dan; TEB ve Halk 7,38'den; Yapı Kredi ve Tacirler 7,39'dan mallanmışlar. Bu kağıtların bir kısmını sat-aşağıda al ile de maliyet düşürmüşler. Takasın benim gördüğüm şekli bu. Kağıdı 7,10 civarlarına kadar sürmeleri tercihimdir. Kışa kağıt lazım bana. O kadar kağıt baktım bir tek bu yattı kafama. HEP SÖYLERİM. ALTIN YERE DÜŞME İLE PUL OLMAZ. Bırakın ucuzlasın da alalım. Uzun düşünün. Eğer aynı spek ise eğer SAHOL'de ne biçim adam diyorlardı. O düşürdükçe aldım. Ne oldu. SAHOL 10,90.. Şimdi de gapı kapatırmı acaba diye soruyorlar. Bekle bir zahmet o zaman yavv. Düşmez demiyoruz ama kağıt güzel kağıt yavvv

3. Geri kalmasının önemli bir sebebi hammadde maliyetlerinin petrol fiyatlarıyla korele olmasından kaynaklanabilir. Brent petrol son 3 ayda 45-56 hareketi yaparak yaklaşık %25 prim yaptı..kar marjları muhtemelen olumsuz etkilenmiştir..bence petrol maksimum 58-60 dolar seviyelerine kadar çıkabilir daha ötesi pek gözükmüyor..o yüzden hisse 7 seviyelerinde dip yapabilir diye düşünüyorum..ytdeğildir

5.  Alıntı Originally Posted by pmngr Yazıyı Oku
    Geri kalmasının önemli bir sebebi hammadde maliyetlerinin petrol fiyatlarıyla korele olmasından kaynaklanabilir. Brent petrol son 3 ayda 45-56 hareketi yaparak yaklaşık %25 prim yaptı..kar marjları muhtemelen olumsuz etkilenmiştir..bence petrol maksimum 58-60 dolar seviyelerine kadar çıkabilir daha ötesi pek gözükmüyor..o yüzden hisse 7 seviyelerinde dip yapabilir diye düşünüyorum..ytdeğildir
    Petrol ne kadar süre 50 dolar üzerinde kalabilmiş ki? Çin dahil bir çok ülke elektrikli araçlara geçiş süreci başlatmışken, 60 doları çok beklersin diye düşünüyorum. Doların önceki bilançolardaki fiyatı ile şimdikini bir karşılaştırsanız bilançoya olumlu etkisini benim gibi kaba taslakçılar bile görebilir. Hatta en kaba haliyle şöyle diyelim. Dolar yükseldiğinde bilanço kötüleşti ise dolar düşünce iyileşmesini bekleyebiliriz.

Alıntı Originally Posted by kuserali61 Yazıyı Oku
    Petrol ne kadar süre 50 dolar üzerinde kalabilmiş ki? Çin dahil bir çok ülke elektrikli araçlara geçiş süreci başlatmışken, 60 doları çok beklersin diye düşünüyorum. Doların önceki bilançolardaki fiyatı ile şimdikini bir karşılaştırsanız bilançoya olumlu etkisini benim gibi kaba taslakçılar bile görebilir. Hatta en kaba haliyle şöyle diyelim. Dolar yükseldiğinde bilanço kötüleşti ise dolar düşünce iyileşmesini bekleyebiliriz.
    Sn kuserali Petrol fiyatı hammadde fiyatlarını etkiledigi doğru bunu şirket zaten söyledi hammadde fiyat artışı karı törpüledi. Fakat satışların artması, yeni ürünlerin girmesi ve faaliyet kar artışı güzel. %60 döviz %40 euro satışı var döviz bazlı. Tl de ise kış lastiği uygulaması olumlu çünkü lastik %65 civarı bilancoya tesiri yalnış hatirlamiyorsam. Dövizin düşmesi yabanci satislari açısından kötü olsada borç yükümlülüğü açısından olumlu. Amerikadaki sirketi 2. Ceyrekte negatif etkilemisti. Esas durum hammadde maliyeti düşüyor mu ve amerikdaki sirketin satis kar durumu ne onu bilmiyoruz. Satışlarını arttirsin faaliyet karını arttırsın benim için yeter. Sonucta ne olur kestirmek zor cesitlilik cok. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Sn kuserali Petrol fiyatı hammadde fiyatlarını etkiledigi doğru bunu şirket zaten söyledi hammadde fiyat artışı karı törpüledi. Fakat satışların artması, yeni ürünlerin girmesi ve faaliyet kar artışı güzel. %60 döviz %40 euro satışı var döviz bazlı. Tl de ise kış lastiği uygulaması olumlu çünkü lastik %65 civarı bilancoya tesiri yalnış hatirlamiyorsam. Dövizin düşmesi yabanci satislari açısından kötü olsada borç yükümlülüğü açısından olumlu. Amerikadaki sirketi 2. Ceyrekte negatif etkilemisti. Esas durum hammadde maliyeti düşüyor mu ve amerikdaki sirketin satis kar durumu ne onu bilmiyoruz. Satışlarını arttirsin faaliyet karını arttırsın benim için yeter. Sonucta ne olur kestirmek zor cesitlilik cok. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Ben etkilemediğini söylemedim ki.. Bizdeki durum aynı ülkenin ekonomisindeki duruma benziyor. Hammadde ve finansman harcamalarına doların yükselişi ile çok para harcıyoruz. İhracat yaparken ise dolar yüksek diye seviniyoruz. Ama toplamda bakıyoruz ki hammadde ve finansmana harcadığımız para ihracat gelirlerini yemiş. Ben de onu söylüyorum. İhraç eden bir kimliği olsa da KORDS, hammadde ve finansman açısından dolara bağımlı olduğundan, doların yükselişi ile bilanço kötüleşti. Dolar düştüğü için iyi bilanço bekliyorum. BENİM İTİRAZ ETTİĞİM KONU ARKADAŞIN YÜKSEK PETROL FİYATI BEKLENTİSİ. PETROL BUGÜNLERİNİ BİLE ÇOK ARAR. KISA GÜNDEMLERLE, FÜZE GÜNDEMLERİ İLE OLUŞA FİYAT HAREKETLENMELERİ UZUN SÜRMEZ

8. Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

Sayfa 46/809 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •