Artan

4,07 10 18:10
10,45 10 18:10
80,30 10 18:10
15,84 10 18:10
4,62 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

90,90 -10 18:10
26,64 -10 18:10
26,12 -9.99 18:10
272,75 -9.98 18:10
286,50 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.226.052.562,50 18:10
9.715.077.469,95 18:10
8.702.153.120,50 18:10
7.872.799.192,40 18:10
7.444.557.340,42 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 46/216 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 361 - 368 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by ESLU Yazıyı Oku
    "Çerkes" kardeş, amma yazmışsın..
    Benim de yazıp paylaşacak çok şeyim var ama, sırf üşengeçlikten yazmıyorum
    Çabanı ve enerjini tebrik ederim...
    Sevgili Uslu,
    Kendimden şüphe etmeye başladım burayı izleyince. Ama anlıyorum ki kimseler araştırmamış. Benim arayıp bulamadığım bir ürün ve aslında insanlar anlasa pek çok insanın arayıp bulamadığı bir ürün. O yüzden sabırla ve dilim döndüğünce anlatırım. Sonu Allah kerim..
    Selamlar

***Çerkes***

2.  Alıntı Originally Posted by Çerkes Yazıyı Oku
    Sevgili Uslu,
    Kendimden şüphe etmeye başladım burayı izleyince. Ama anlıyorum ki kimseler araştırmamış. Benim arayıp bulamadığım bir ürün ve aslında insanlar anlasa pek çok insanın arayıp bulamadığı bir ürün. O yüzden sabırla ve dilim döndüğünce anlatırım. Sonu Allah kerim..
    Selamlar

***Çerkes***
    elinize sağlık aynı düşünceleri paylaşıyoruz.
    ama ne hitmetse burada hisse almayanlar daha çok yazıyor alanlar ın çoğunun bir şikayeti yok

3. Ürün piyasaya çıkmadan hisse fiyatlarının tavan yapmasını bekleyenler yanlış yerdeler bence. Onlar da yavaş yavaş dökülüyor ve fiyatlar bugün bu yüzden burada. Ciddi bir alım neden olmuyor sorusuna kendimce şöyle bir cevap buluyorum. Piyasada ciddi alımı karşılayacak satış yok. Hisseler a küçük yatırımcısından b küçük yatırımcısına el değiştirip duruyor. Kısa zamanda büyük beklentisi olanların normal hisselerde al sat denemeleri yapmaları kar etmeleri için daha uygun. Tabiki riski de alabiliyorsa. Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Buraya bakmayalı uzun zaman olmuş, kağıt 37,50'lere gelmiş.

Burada yatırımcı arkadaşların cevap vermesi gereken yegane soru "Bu ev bu fiyat eder mi?" sorusudur bence. Eğer cevap olumluysa hisse alır, ufak ufak biriktirmeye devam edersiniz. Olumsuzsa hiç el sürmezsiniz zaten.

Öte yandan, al-sat yaparak kazanç elde etmek isteyen arkadaşların - en azından hisse 1 yaşını doldurmadan - çok da yaklaşmamaları gerektiğini düşünüyorum buraya.

Herkese bol kazançlar dilerim

Yatırım tavsiyesi değildir.
    "Sonunda zengin olduğunuzda, ilk etapta aradığınız şeyin bu olmadığını anlayacaksınız. Ama bu başka bir günün konusu." Naval Ravikant
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Tam olarak benim için de aynı. Forumun başında da yazmıştım; en az 10 yıllık hayalim bu idi. Neden yapmazlar derdim hep.
    Türk sermaye piyasaları için olması gereken bir araç. Ama şu ana kadar "devlet" arkasında durmadı. Durmayacağını hissettiğim için, halka arzdan birkaç gün sonra, 42'li fiyatlardan çıktım.
    Spk, devlet,Toki vs.. bu konuda çok ama çok büyük hata yaptı. Sebebi her ne olursa olsun, küçük yatırımcı bu ürüne küstürülmemeli idi.
    Bu adamlar yanlış yapmaktan hiç bıkmıyorlar
     Alıntı Originally Posted by Çerkes Yazıyı Oku
    Sevgili Uslu,
    Selamlar

***Çerkes***
    Dünyanın En Zor İşi; Cahil Birine, Kandırıldığını Anlatmaya Çalışmaktır

6. Bir soru, bu hissede kısa pozisyon açılabiliyor mu arkadaşlar?

Kısa pozisyon kötü birşey gibi gözükse de aslında öyle değildir. Günlük 50 - 100 bin de kısada lot olsa düşürecek olanlar kısa açanlara para vermemek için çok da fazla düşüremezler. Oysa karşısında para kazandıracağı bir kısacı grubu olmayınca toplamak isteyen kişiler basıp basıp alttan toplayabilirler. Umarım ne dediğim anlaşılmıştır?

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Bir soru, bu hissede kısa pozisyon açılabiliyor mu arkadaşlar?

Kısa pozisyon kötü birşey gibi gözükse de aslında öyle değildir. Günlük 50 - 100 bin de kısada lot olsa düşürecek olanlar kısa açanlara para vermemek için çok da fazla düşüremezler. Oysa karşısında para kazandıracağı bir kısacı grubu olmayınca toplamak isteyen kişiler basıp basıp alttan toplayabilirler. Umarım ne dediğim anlaşılmıştır?
    Kısa pozisyon açılamıyor

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

8.  Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Öyle 90 ay sürecek bir durum yok maalesef hisseler 2020 nisan ayına kadar borsada alınıp satılabilecek o günden sonra borsa kotundan çıkacak ve satın alınmamış evler açık arttırmayla satılarak hisse sahiplerine bölüştürülecek. Kısaca toplu paran yoksa öyle 3 senede ev sahibi olmak mümkün değil.

Nokia 3310 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    biliyorum dostum, örnekleme için kullandığım cümle idi, ben başka bir şey anlatmaya çalışmıştım, senin takıldığın yerde 90 ay olmuş. neyse o kadar yazıda anlatmak istediğim tekrar yazayım, elinde nakit para olmayıpta kredi ile ev alıyorsunya, kredininde bir maliyeti varya, mesela 210,000tl. bu sertifika ile ev alırsan, bu faiz maliyeti(210,000tl) olmuyor ve eğer konut fiyatlarıda artar ise, senin toplam sertifika sayın yetmese bile, açık artırma ile satılan evin fiyatıda yüksekten gideceği için(konut fiyatlarının artışı durumunda), yatırdığın paranın nemalanması oluyor,küçük paran sana para kazandırıyor. devamında ikinci bir sertifika arzında evini alırsın ve minik yatırımcı olarak gayrimenkul artışlarından pay alma şansın oluyor. yazıyı burada kesersem, yine birileri alıntılamasın diye, bu işin riskleri yokmu? tabiki var, projenin bitmemesi,geç bitmesi,mevzuatta yaşanacak sorunlar nedeni ile muhatap bulamaman(her ne kadar TOKİ garanti versede,karşındaki dev bir kurum olduğu için, kararları senin lehine veya aleyhine bile olsa karar alma sürecinin yıllarca sürmesi vs,konut fiyatlarının dip yapması, ve bu dip fiyatlardan dolayı çıkılacak açık artımada çok cüzi miktarlara satılması, enflasyona karşı eriyen paran üzerine birde ucuz konut fiyatı acı biber etkisi yapar. tarihte örneği var, galiba 80'lerin sonu,90'ların başında yine tam bunun gibi olmasada benzeri bir durumda milletten konut edindirme adı altında kesilen paralar pul olarak para sahiplerine iade edilmiştir. tam aynısı olmasada yine 90'lı yıllarda bireysel emeklilik adı altında insanlar yıllarca para ödedikten sonra birisinin hikayesi gazetede yayınlanmıştı, 0,30tl yazı ile (otuz kuruş) almış o kadar yıl ödeme yaptıktan sonra. sistem güzel inşallah kazasız belasız işler ve bunun gibi halka arzların devamı gelir.
    YTD. yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 46/216 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •