Sayfa 46/602 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 361 - 368 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

29 Temmuz Tarihli Mutabakat ile ilgili haber linki , önemli bölümleri google otomatik çeviri ile linkin altında.

Bu operasyon yurt dışı kapasitenin yarısına yakın bir büyüklüğü ifade ediyor ve yüzde 70 alım garantili. Eğer kesinleşirse çok önemli. Çünkü bildiğiniz üzere son bilançoda favök karının yüzde 70 i yurt dışı faaliyetlerden sağlanmış. Bunun üzerinden hesaplama yaparsak olumlu bir tablo ihtimali var diyebiliriz.

https://www.power-technology.com/new...n-aksa-energy/

% 100 Victoria Oil & Gas iştiraki olan Gaz du Cameroun (GDC), günlük 25 milyon metreküp gaz sağlamak için Aksa Enerji Üretim (Aksa Enerji) ile bağlayıcı olmayan bir dönem belgesi imzaladı. İkincisi önerilen güç istasyonu için.
    150 MW'lık elektrik santrali, GDC'nin mevcut gaz boru hattı ağına yakın olan Bekoko trafo merkezinin yakınındaki Kamerun Douala'da inşa edilecek.

Bu ayın başlarında, Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti adına Kamerun Su Kaynakları ve Enerji Bakanı, santral projesini geliştirmek için Aksa Enerji ile ilgili bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

---

Aksa Enerji ve GDC arasındaki anahtar ticari terimlerden bazıları, beş yıl boyunca ilave bir seçenek ve% 70 alma veya ödeme bileşeni olarak alma opsiyonu ile 25 yıl boyunca metrik milyon İngiliz ısı birimi başına 6,75 dolar gaz fiyatı içermektedir.

2.  Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    Maşallah diyelim. Gelsinler ve bu ay 10-15 mn daha alsınlar
    20 m daha alırlarsa fiyat ne olur? ben biliyorum ama bilmeyenler beyin firtinasi yapsın isterim, maydanozcu olsa cevaplardı belki
    ...

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    29 Temmuz Tarihli Mutabakat ile ilgili haber linki , önemli bölümleri google otomatik çeviri ile linkin altında.

Bu operasyon yurt dışı kapasitenin yarısına yakın bir büyüklüğü ifade ediyor ve yüzde 70 alım garantili. Eğer kesinleşirse çok önemli. Çünkü bildiğiniz üzere son bilançoda favök karının yüzde 70 i yurt dışı faaliyetlerden sağlanmış. Bunun üzerinden hesaplama yaparsak olumlu bir tablo ihtimali var diyebiliriz.

https://www.power-technology.com/new...n-aksa-energy/

% 100 Victoria Oil & Gas iştiraki olan Gaz du Cameroun (GDC), günlük 25 milyon metreküp gaz sağlamak için Aksa Enerji Üretim (Aksa Enerji) ile bağlayıcı olmayan bir dönem belgesi imzaladı. İkincisi önerilen güç istasyonu için.
    150 MW'lık elektrik santrali, GDC'nin mevcut gaz boru hattı ağına yakın olan Bekoko trafo merkezinin yakınındaki Kamerun Douala'da inşa edilecek.

Bu ayın başlarında, Kamerun Cumhuriyeti Hükümeti adına Kamerun Su Kaynakları ve Enerji Bakanı, santral projesini geliştirmek için Aksa Enerji ile ilgili bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

---

Aksa Enerji ve GDC arasındaki anahtar ticari terimlerden bazıları, beş yıl boyunca ilave bir seçenek ve% 70 alma veya ödeme bileşeni olarak alma opsiyonu ile 25 yıl boyunca metrik milyon İngiliz ısı birimi başına 6,75 dolar gaz fiyatı içermektedir.
    Eski haber....

Alıntı Originally Posted by Cemilsavar Yazıyı Oku
    Eski haber....
    Paylaşımda 29 Temmuz diye yazmışım zaten. Eski haber demenize gerek yoktu.

Ancak haberde önemli bulduğum hususları vurgulamak için paylaştım.
    5 Yıl %70 alım garantisi opsiyonu
    25 yıl ısı birimi başına 6.75 dolar
    150 MV olması halihazırda yurt dışı kapasitenin yarısına yakın olması

vs vs.

Bazı bilgileri forumda tekrar etmenin kimseye zararı olmaz faydası olur. Yeni gelen arkadaşlar için

5.  Alıntı Originally Posted by Cemilsavar Yazıyı Oku
    20 m daha alırlarsa fiyat ne olur? ben biliyorum ama bilmeyenler beyin firtinasi yapsın isterim, maydanozcu olsa cevaplardı belki
    ...
    Üstadım, piyasanın genel kuralıdır; mal almak istediğin şirketin hisse fiyatının yükselmesini istemezsin. Yabancı ya da yerli farketmez, bu herkes için aynıdır. Defter değeri 3.20 olan hissede an itibariyle gördüğü 3.68 fiyatlara göre iskonto kalmamıştır, yani gelecek fiyatlamasına diğer bir deyişle "beklentilerin satın alınması" dönemine girilmiştir. Bütün bunları defalarca yazdık. Yorumlarımız rasyonellikten uzaklaşmamalı, şayet öyle olursa piyasadan para kazanmak mümkün olmaz.

PD/DD olarak bakıldığında yeni yatırımcıların gelmesi için hikâyeler bulunması gerekli. Kağıttaki bilanço hikayesi bitti. Şirketi benden iyi siz tanıyorsunuz, neler olabilir ona bakmak lazım. An itibariyle ucuz bir hisse değil; pahalı da değil. Piyasanın genel bir yükseliş hareketine eşlik etme potansiyeli halâ var hissede ve bu ortaya çıkacak hacim & fiyat & haber kombinasyonuyla gerçekleşecek. Özellikle temettü ve hisse derinliği kapsamında gelecek olan haberler çok önemli.

Takip etmek lazım. Bende an itibariyle AKSEN olmasa da iyiye iyi kötüye kötü deme gibi bir huyum var, tanıyan arkadaşlar bilir. Bu hisseyi hele de bu konjonktürde hiç bir zaman kötülemedim, kötülemem de...

Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Üstadım, piyasanın genel kuralıdır; mal almak istediğin şirketin hisse fiyatının yükselmesini istemezsin. Yabancı ya da yerli farketmez, bu herkes için aynıdır. Defter değeri 3.20 olan hissede an itibariyle gördüğü 3.68 fiyatlara göre iskonto kalmamıştır, yani gelecek fiyatlamasına diğer bir deyişle "beklentilerin satın alınması" dönemine girilmiştir. Bütün bunları defalarca yazdık. Yorumlarımız rasyonellikten uzaklaşmamalı, şayet öyle olursa piyasadan para kazanmak mümkün olmaz.

PD/DD olarak bakıldığında yeni yatırımcıların gelmesi için hikâyeler bulunması gerekli. Kağıttaki bilanço hikayesi bitti. Şirketi benden iyi siz tanıyorsunuz, neler olabilir ona bakmak lazım. An itibariyle ucuz bir hisse değil; pahalı da değil. Piyasanın genel bir yükseliş hareketine eşlik etme potansiyeli halâ var hissede ve bu ortaya çıkacak hacim & fiyat & haber kombinasyonuyla gerçekleşecek. Özellikle temettü ve hisse derinliği kapsamında gelecek olan haberler çok önemli.

Takip etmek lazım. Bende an itibariyle AKSEN olmasa da iyiye iyi kötüye kötü deme gibi bir huyum var, tanıyan arkadaşlar bilir. Bu hisseyi hele de bu konjonktürde hiç bir zaman kötülemedim, kötülemem de...

doğrudur...

7. Sn.maydanozcu kamil, hisseye yaklaşık son 1 aylık dönemde 17 milyon lotluk yabancı girişi sonrası hisse 2.40-3.70 hareketi yaptı. Normalde 2.70 altı barış pınarı harekatı olmasa çok zor bir ihtimaldi. Elbette karı cebe almanızı saygıyla karşılıyorum çünkü şu an bir çok iskontolu şirket mevcut. Ancak daha önce Erkin şahinözden girdiniz, Rotchild ve Rockefellerdan çıktınız hisse 2.80lerdeyken. Dediklerinizi doğru kabul ederek, (Rotchild ve Rockefeller varsayımları gerçek ise) bu kişilerin 60 kademe karla yetineceklerini düşünmek bana mantıklı gelmiyor.
    Bu arada yabancının son 2 haftada alım iştahı gerçekten düşmüş, rsi şişmiş. Citi alımları yerini Deutche ve yatırım fonları alımlarına bırakmış. YTD.
     Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Dediklerinizi doğru kabul ederek, (Rotchild ve Rockefeller varsayımları gerçek ise) bu kişilerin 60 kademe karla yetineceklerini düşünmek bana mantıklı gelmiyor.
    Sayın Capital1461,

Yazdığım her şeyin arkasında bir gerçeklik vardır, ki grubun arkasındaki güçlü network ağını belki de bir çok dostum yaptığımız paylaşımlardan sonra gördü. Vanguard'ı Van Kedisi sanan dostlarımız vardı.

Asıl konuya gelecek olursak, hisseye olan yabancı ilgisinin devamı için çeşitli koşullar gereklidir. Sonuçta bu türden fonlar portföylerinde belirli sektörler için belirli miktarlar ayarlarlar ve bunların tamamı kendi iç dinamiklerinde yarattıkları bazı prosedürlere tabidir. Devasa boyuttaki global büyüklüklerinin yanında AKSEN'in varlığının bir kıymeti yok hiç birisi için. Kaldı ki bu hususu "sök Gana'daki ekipmanları götür Kamerun'a kur" ironisiyle çok önceden yapmıştım. Muhtemelen dikkatinizden kaçmış.

Gelinen noktada, PD 2.40 & DD 3.20 arasındaki iskonto ile aynı şartlarda değiliz. Bu grupların pozisyonlarını artırmaları için gerek yeter koşullardan bahsediyorum ben. O koşullar belki de var şu anda bunu ben bilemem. Peki nereden anlayacağız bunu derseniz onu da yazdım:

Piyasanın genel bir yükseliş hareketine eşlik etme potansiyeli halâ var hissede ve bu ortaya çıkacak hacim & fiyat & haber kombinasyonuyla gerçekleşecek.
    Saygıyla.

Sayfa 46/602 İlkİlk ... 3644454647485696146546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •