Sayfa 46/505 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon
Arama sonucu : 4040 madde; 361 - 368 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

egemer yıllık bakımı 6 hazirana uzatılmış gözüküyor.

o vesileyle baktım da büyük enerji santrallerinin tamamında bir arıza merakı almış yürüyor.

her allahın günü, günübirlik arıza bildiriyorlar

linyitçileri ya 1200lira kurtarmıyor, ya da özelleştirmede aldıkları hurda santraller iyice yolun sonuna geldi.

gazcıları (bandırma gebze erzin samsun kırıkkale ankara.... aklına hangisi gelirse) ptf fiyat kurtarıyor olduğu halde çalışmıyorlar.
    imkanı olan yarı kapasitede , imkanı olmayan komple kapatmış durumda.

botaş ve yandaş basın mavi akımdaki kesintiyi sansür etmiş, fark edemedik.
    muhtemelen daha önceden başlamış , gizli.bir gaz kısıtlaması var. kimse korkusundan gıkını çıkaramıyor.

kapasite mekanizması da,
    destek mekanizmasi da zaten çökmüş durumda.

dur bakalım ne olacak

beyler bu haber doğru mu? epdk sktt limitini düşürmüş deniliyor , ama henuz siteye yuklemediler.

haber doğruysa enerji politikasi fena çöktü.
    üstelik, ne hikmetse
    3200tl fiyatta bile çalışmayan bir santralimiz var.

demek elektrik 10bin olsa yine zarar edecek bunlar....

https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...aniyor-1941429
    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) son aldığı kararla Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nin kapsamını genişleterek mesken abone grubu hariç yıllık 1 milyon kilovatsaat elektrik tüketimine düşürdü.
    ....
    Düzenlemenin 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesiyle artık aylık 80 bin TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen tüketicilerin elektrik fiyatı, spot piyasa fiyatlarına,*Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM)*için ödenen tutar ve onun üzerine yüzde 9.38’i oranında katsayı eklenerek oluşturulacak. Mevcut beklentilere göre haziran ayı spot piyasa elektrik fiyatı 3 TL olacak.*Spot piyasa elektrik fiyatlarının temmuz ayında 3.2 TL olması beklenirken eklenecek katsayı ile birlikte bu tüketicilerin elektrik fiyatı 3.5 TL olacak. Bu da enerji bedeli için sanayide yüzde 71, ticarethanelerde ise yüzde 86 zam anlamına geliyor.2022 yılı için mesken tüketici grubunda son kaynak tedarikinde tüketim miktarı değişmedi ve 50 milyon kWh/yıl olarak kaldı. Tarımsal sulamada da bir değişiklik olmadı ve 7 milyon kWh/yıl olarak belirlendi. Diğer tüketici gruplarında ise son kaynak tedariki tüketim miktarı 7 milyon kWh/yıl’dan, 3 milyon kWh/yıl’a düşürüldü.

*

3. Doğru. Bende okudum bunu. Geçmiş olsun

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Doğru. Bende okudum bunu. Geçmiş olsun
    kime geçmiş olsun tartisilir

spot piyasa tavanı 3200 , öteki berikinin tavanı 1200 , yekdem 7.3sent x 16.5 kur , yani o da 1200

300mw yenilenebilir santralimizin tamami icin 1200tl tavan uygulaniyor. 3200tavan olan santralimiz de 3 aydıre kapalı. bakım yapılıyor güya

enerji piyasasini yonetemeyenlerin bu saatten sonra yapacagi en iyi şey şu olur:

1)
    teüaşın kömür santrallerinden alım olayını beceremedik. onun yerine 1 nisanda koyduğumuz köstek mekanizması da işlemedi.
    biz bunlardan vazgeçtik , piyasayı kendi haline birakacağız diyecekler

2) "nisan ve mayıs 2022de haksız yere kestiğimiz paraları santral sahiplerine iade ediyoruz "diyecekler

3) doğalgazda ısınma amaçlı tüketim azaldı, spot piyasadan pahalı lng almayacağız , o sebeple doğalgaza zam YAPMAYACAĞIZ

4) gözü yiyen bakan siyasetçi varsa çıkavak diyecek ki Konutların gaz ve elektrik tarifelerine tüfe üzerinde zam yapılmayacaktır.

bizim spek hisse sayma işini herhalde yatirımci ilişkilerindeki süslülerden birine verdi. o da işi eline yüzüne bulaştırdı.

hep diyoruz

memleketteki en büyük sorun, liyakatsız tiplerin her makama zamk gibi yapışması...

Sayfa 46/505 İlkİlk ... 3644454647485696146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •