Originally Posted by
Mgus
Harika çerçeve çizdiniz.Eyvallah.Gıda da bir tanesinde kalıyorum.Çok benziyor ama Kent gibi spekleri yok ve toplu değil.Ama oturan boğa büyük ağır sermayeli şirketleri tervih etmem.Adamı verem ederler.
Bir bedelli artıran gıda firmasına da girdim ama 30.06.2020 bilançosu ve faaliyet raporu facia gibi geldi bana.%2000 bedelli olsaydı da yönetim ve strateji sorunu vardı çıktım bugün.
Yatırım yapan veya yapacak şirketlerden Sasa ve Polho derinden ilerliyor gibi geldi bana.Oto sektörüne ara mamül üreten de var.Savunma sektörü ve sağlık önemli.Karton daha çok kente benziyor sanki. lMali analizden az çok anlarım.Kısa bakışım şunlar; bilançoda Kasada para varmı, varsa borca oranı, kısa vadeli borç (kime bankayamı tedarikçilere mi veya ilişkili tarafa mı, devlete mi gibi detaylı) ile nakit benzeri hazır parası ne kadar, sermayesi düşük mü vb. verilere bakıp satışlardan yönetim ve pazarlama giderleri ısraflı mı incelerim.Gibi gibi... Biraz da şans işi galiba...çünkü çok düşük maliyetle alış yaparsanız kar hemen olur.Ünlü yatırımcı Buffet Japonyada perakende sektöründen hisse almış.
Çok uzun yazdım İyi akşamlar.YTD.
Karton patronuda kentın patronu gıbı yıllarca mılletı oyaladı karton yatırım yaptıgında bıle bedelllı yapmadı. kasada bok gibi para var lakın adam en iyi para kasada kı para dıyor.
polho arazılerı harıka sabıha gokcen yanındakı arazı dap yapı ıle protokol ımzalamıs ama 5 yıldır cıivi çakılmamış + lıman efsane kar yazıyor
sasa zaten aldı basını gıttı yenı sasalar bulmak lazım
Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir...
Namık Kemal
Yer İmleri