Sayfa 460/1011 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Son zamanlarda her gün KAP a GES enerji üretimi ile ilgili 20-30 adet haber düşüyor.

İşletmelerin çatısında yüksek gerilim enerji üretmek ne kadar sağlıklı tartışmak lazım.
    Normalde yüksek gerilim hatlarının 7 metre yakınına inşaat izni verilmezken,çatılarda neden enerji üretilir ki güvenli mesafe 25 metre olarak aklımda kaldı.

YTD
     Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Otoban kenarı veya hatlara yakın ikamet edenler
    Yüksek gerilim hatları mutlaka sağ ve sol dan 7 metre ile 25 metre yerleşim alanlarına mesafelidir.
    5 ay önce İstanbul a gitmişdim,yüksek gerilim direği dükkanın içinden geçiyordu.
    Ben arazi alırken mutlaka bu konuya dikkat ederim.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Abi bak traderlik harbi hastalık.

Yanlış anlama bende de aynı dusunceler vardı.

Ulan dedim sonra. Hisselerden beğenmediğim çok giden ve trendi bitenleri verdim. Yeni alacak kağıdın yok.viop ihtiyacın yok.

Parayi ne yapacaksın abi?

Ya ev ua altın ya arsa. Başka çıkış yok.

O yüzden demem o ki fiyata bakmadan al derim hic düşünme.
    Adana'ya bilet parasını ayırda gerisiyle ne alırsan al
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,229
    Blog Entries
    1
    İşletmelerin çatısında yüksek gerilim üretilmiyor. Güneş enerjisi sistemleri 12 v.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bakalım.. genel çerçeveden bakalım öncelikle- geçen sene aralık %33 olan faizi %70 yapmış arjantin, ayrıca bir standby programı onaylandı 45 milyar dolar imf kredisi.. yani hem imf parası girmiş, hem faizi astronomik seviyeye yükseltmiş.. sonuç , geçen aralıktan beri bir yılda usd/ars kuru %71 yükselmiş, pezo ciddi değer kaybetmiş ..
    -borsa endeksi merval ise bir yılda %103 yükselmiş, dolar bazlı olarak %18

geçen sene aralık %14 olan faizi 5 puanlık indirimle %9 yapan türkiye herhangi bir imf kredisi almadığı gibi yabancı yatırımcılar büyük bir hınç ve öfkeyle ciddi sermaye çıkışı yapmış.. geçen aralıkta 18.xx gören usd/try kuru hala 18.xx, lira pek değer kaybetti sayılmaz..
    -borsa endeksinin dolar bazlı getirisi %100 civarında

enflasyon oranlarını da yazalım- bu ayki rakamlarla arjantin resmi tüketici enflasyon oranı %92, aynı oran türkiye için %84 ..
    Bu çok ağır bir mesaj olmuş.

Okudugum bütün ama istisnasiz bütün makro vs konuşan kişiler tr boku yedi diyor.

Karakemal abey tr dogrusunu yapuyor diyor. Sjw tayfanin merhemi olsa kendi başına sürerdi diyor.

Karakemal abey haklı çıkar mi çıkmaz mi yorum yapacak kapasite bende yok.

Ama haklı çıkarsa makrocular dahil herkese bi helal olsun demek düşer.

Haksız çıkarsa da karakemal abey aha haksız çıktım odemeler dengesi krizi çıktı patladık deyu gelir yazar herhalde.

Değişik zamanlar harbi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Yüksek gerilim hatlarında 3 parmak kuralı vardır..yani F kuvveti sizi çeker..Mıknatıs gibi..Bu akımın insan sinir sistemine-hücresine zarar vermemesi imkansızdır...

Fizikte sağ el 3 parmak vardı...akım yönü,E ve f çekim kuvveti..yanlış mı biliyorum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,229
    Blog Entries
    1
    Çoğu yerde orta gerilim hattını yüksek gerilim zannediyorsunuz.

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,229
    Blog Entries
    1
    Üç parmak kuralı doğrudur. Ama sn de 50 kere yön değiştiren sistemde sn de 50 kere hem çeker hem iter sonuç sıfır çekme itme.

O manyetik alan sn de 50 kere yön değiştiriyor.

Psikolojik YAS süreci

8. Elektirkli trenlerde ve metrolarda da yüksek gerilim olması lazım 25 bin volt civarı oluyor genelde.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 460/1011 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •