Sayfa 460/662 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 3,673 - 3,680 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Size genel olarak katılmakla birlikte tek çatı altında faaliyet göstermek yönetim ve maliyet avantajı sağlar diye düşünüyorum. Ayrıca yeni kurulacak bu şirketin tekrar halka arzı muhtemel olarak görünüyor. Bu, bir koyundan iki post çıkartmak gibi bir avantaj sağlayabilir. Yani ortada bir matruşka var ama siz yeni bir matruşka daha yaratıp onu da halka arz ederek yeni bir fon sağlıyorsunuz. Bence hiç de kötü değil. Yatırım tavsiyesi değildir.

2. Hakan ve ekibinin dünyadaki trendin tam zıddına gidip matruşka türü yapılanmadan ne hedeflediklerini bir türlü anlayamadım, zaten onlar bu konuda aydınlatıcı bilgi de vermiyorlar. Matruşka türü yapılanma aslında yeni bir kavram değil ama genellikle gizliliğin ön planda olduğu, off-shore merkezlerinde kayıtlı, kayıt dışı işlerle uğraşan şirketlerde uygulanır.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    Size genel olarak katılmakla birlikte......... yeni kurulacak bu şirketin tekrar halka arzı muhtemel olarak görünüyor.........
    En başta konuyu pek irdelemeden, Batı mantığıyla ben de aynen böyle zannetmiştim çünkü olması gereken budur yani kurumun bünyesindeki saklı hazinelerin gün yüzüne çıkarılıp hem mevcut hissedarların hem de işletmenin bundan nemalanması olayı. Ama gelgelelim böyle bir opsiyondan hiç söz edilmiyor. Halka açık bir şirkette varsa eğer böyle bir plan, açıklanmak zorundadır.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4. Eğer İşholdingin borsaya kotasyonu ve/veya halka arz planı açıklanırsa İSCTR yi 30 TL de tutamazsın.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    En başta konuyu pek irdelemeden, Batı mantığıyla ben de aynen böyle zannetmiştim çünkü olması gereken budur yani kurumun bünyesindeki saklı hazinelerin gün yüzüne çıkarılıp hem mevcut hissedarların hem de işletmenin bundan nemalanması olayı. Ama gelgelelim böyle bir opsiyondan hiç söz edilmiyor. Halka açık bir şirkette varsa eğer böyle bir plan, açıklanmak zorundadır.
    TREND ben de halka arz edilecegini, yani para girecegini dusunuyordum. Kuruma detaylari sormak icin mail yazmistim. Attigimi zannediyordum ama bitmemis meger. Hafta sonu atarim.

Benim tahminin her seyden once Sise'den beri gelen surecte cokmeye calisanlara yapilan bir hamledir. Arkadasin da belirttigi gibi, sadelesme ve tekrardan halka arz oteki asamasi. Sonucu da cok buyuk bir yabanci ortakta biter (benim tahminim), cokmeye calisan musibetten de boylece kurturulur. Nasil halk bankasinda tanimiyoruz tanimiyoruz dediler... AUSA corresponding bankalarda hesaplari Turkiye'nin, ucaklari var, vs. diye mahkemeye sununca... oynamaya devam.

Sadece finansal olarak bakmak gerekmiyor benim kanimca yani.

6. Şu anda içinde bulunduğumuz gri bölgede al-satçılık kapsamında "tepki çıkışlarına feyk çekme" stratejisi gayet güzel çalışıyor. Gri bölge sınırları içinde kaldığımız sürece aynen devam.

Banka holdingin icine itilebilir mi acaba?

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şu anda içinde bulunduğumuz gri bölgede al-satçılık kapsamında "tepki çıkışlarına feyk çekme" stratejisi gayet güzel çalışıyor.
    Bu strateji ayni zamanda mevcut konjonktürde marketmakers ve brokerlerin de stratejisidir.

Sayfa 460/662 İlkİlk ... 360410450458459460461462470510560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •