Sayfa 461/928 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 3,681 - 3,688 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Ortak istikrar yok diyorsun iranda doğru ama fabrika da satışta gerileme yokki ben ondan bahsediyorum ayrıca razideki gübre ihraç ediliyor Türkiye ve diğer ülkelere bizim şerefli yöneticilerimiz parayı napıyor önemli olan bu bence

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bilançoda ayak oyunları yapmazsalar razidede Türkiye tarafındada sorun yokki

2.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Ortak istikrar yok diyorsun iranda doğru ama fabrika da satışta gerileme yokki ben ondan bahsediyorum ayrıca razideki gübre ihraç ediliyor Türkiye ve diğer ülkelere bizim şerefli yöneticilerimiz parayı napıyor önemli olan bu bence

şirketlerin tek başına ülke istikrarsızlığından etkilenmemesi mümkün değil....iran parası dolara karşı tl ye karşı pul oldu bunlardan iyi bir algı nasıl çıkar....

3.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Bilançoda ayak oyunları yapmazsalar razidede Türkiye tarafındada sorun yokki

ben en son zararı bu şirkette 2009 yılında gördüm...yatırım yapılmıştı sonrasında normaldi...şuan öyle birşey yok...üretiyor ciro patlaması var ama kasaya giren birşey yok....niye yok kar marjları artan kurdan kaynaklı eridi....satılan mal niteliği belli aynı şekilde zam yapılsa satılan mala tarım diye birşey kalmaz....mecburen şirketler kardan zarar taktiği ile iş yaptılar bir müddet ama hala genel ortam alım gücü ülkelerin artmadı tam tersine kur tüm paralara karşı güçleniyor....doğal olarak zam yapmak zorlaşıyor....

4. şuan gübretaşın durumu bizim fındık işine benziyor....fındık bahçemiz var üretiyoruz satıyoruz ama para kazanamıyoruz....fındıkları söküp başka ürün üretmemizde zor....öyle oluncada para kazanmayı bıraktık araziyi muhafaza etmenin derdindeyiz...öyle sene oluyor ki maliyet kardan daha fazla oluyor....ona rağmen mecburen katlanıyoruz....gübretaş gübre üretip satmak zorunda işi o....karda olsa zararda olsa kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor....iyi zamanları değerlendiremediler....fosfat sektörü global piyasalarda çok fazla düşmedi ama azotlu gübre çok etkilendi....yıllarca fosfat dedik ama yapmadılar....yapsalardı bu karışık dönem çok daha iyi şekilde atlatabilirlerdi.....

5.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    ortak iranda istikrar yok fabrikada olsa ne yazar....savaş oldu olacak diye söylentide olsa bir olumsuz hava var....abd arap natosu diye birşey icat etmeye çalışıyor kime karşı en başta irana karşı....ben iran ekonomisi hakkında hiç olmadığı kadar karamsarım....bu şekilde hükümet nereye kadar dayanır zaman gösterecek....iranın negatif etkisini fosfat yatırımı yaparak pozitife çevirmeli şirket yoksa işler sarpa sarıyor....
    Ortak geçek şirketin yatırımcı ilişkileriyle görüştüm adamlar 2011 de tam fosfat işi olacaktı son anda vazgeçildi diyor nedrnmi malum şirket o yıl fosfat yatırımı yaptı..diyeceksinki onların üretimi yetmez ama yinede onlara ürettirecekler 2007 yılından belli yapmıyorsa fosfat işi zor ...yine yapacak olsalardı malum şirketin aldığı teşviği kendiler alır yapardı ama niyet yok tezgah iyi kurulmuş ...koza işi ise kozayı kim alırsa ona verirler...razi halka arzı irandan gelmiş ama bunların niyeti yok ama hükümet istese şu havada irana desdek için yapabilirmi zor biraz...bizi tek kurtaracak ihtimal iran ambargosu bu havada olmaz rüzgar tersine dönmeli...ytd

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    şirketlerin tek başına ülke istikrarsızlığından etkilenmemesi mümkün değil....iran parası dolara karşı tl ye karşı pul oldu bunlardan iyi bir algı nasıl çıkar....
    Ortak razi iran parası üzerinden ihracat yapmıyorki

7.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Ortak razi iran parası üzerinden ihracat yapmıyorki

finansal bir kriz var iranda buradan razi olumlu ayrışır diyorsan bilemem...2001 krizinde bizde ihracat yapan şirketler ne oldu kar patlaması mı yaşadı....en kötü kriz finansal krizdir ve iranda bu var şuan....

8. Trump ruhani ile koşulsuz görüşebilirim diyor acaba rüzgar tersine dönermi....yyd

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 461/928 İlkİlk ... 361411451459460461462463471511561 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •