Sayfa 462/602 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cgknypc Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar,

Şirketin beklenti revizesi sonrası şuanki net kar marjı olan %9 marjı esas alınca 1 Milyar TL'yi geçen bir yıl sonu karı ortaya çıkıyor ancak benim merak ettiğim husus bu yıl sonundan ziyade 2022 tahminleri. Özbekistan olsun, Afrika'daki ek kurulan santraller olsun ciddi bir kurulum söz konusu ancak bu kurulumlar tamamlandıktan sonra ciro ne olacak, karlılık nasıl olacak bir beklenti bulmakta zorlandım. Ortakları olarak bilgi veya fikriniz varsa diye sizlere de sormak istedim.

Çeyreksel karlılıklar her dönem ciddi bir yükseliş yaşıyor. Son çeyreği 4 ile çarpıp yıllıklandırsak yaklaşık 1.5 Milyar TL gibi bir rakama ulaşabiliyoruz ancak bu karlılığa henüz Özbekistan dahil bile değil. O da dahil olunca bu rakamlar çok daha yukarı gidebilir. Doğru mu yanlış mı bilemiyorum, enerji sektörü hakkında çok bilgili olmadığım için yüzeysel bakabiliyorum ancak. Özetle gelecek yıla dair yatırımlar sonuçlandığında yıllık ciro ve net kar nerelere gelebilir, yorumu olanlar paylaşabilirlerse sevinirim.
    uzmanlar cevap verene kadar tavsiyem bi 40-50 sayfa geriden acip okursaniz daha once konu ile ilgi yorumlari bulabilirsiniz. yanlis hatirlamiyorsam neva91 in ve diger paydaslarin onceki ceyreklerden baslayarak isabetli tahminlerini gorebilirsiniz.

2. https://www.youtube.com/watch?v=qU3a...gIqcGNSiQsPXEj

bugun ki bloomberght yayini, CFO Nuri bey ile roportaj. Dakika 5 ten itibaren

3. Bugün yatırımcı toplantısı vardı, En hoşuma gidenler şunlar oldu;
    1- Nuri Tezel büyüme konusunda Cemil Kazancı'nın her yıl artı 1000 MW söylemi olduğunu ifade etti. Kendisi de bilançonun bunu kaldırabileceğini ifade etti. Böyle bir büyüme mümkün dedi.
    2- Nuri Tezel Özbekistan benzeri bir yatırım için özbekistan'a komşu ülkelerle irtibatta olduklarını bir gelişme olursa gündemdeki her şeyin önüne geçebileceğini ifade etti.
    3- Gana'da 5-15 sene arası yeni bir kontrat isteniyormuş. İmza konusuna artık bir adım kalmış. Gana'da büyüyerek devam etmeyi öngörüyorlar, yeni projelerle ilgileniliyormuş. ( Tahminen yeni santraller)
    4- Yatırımcılar ısrar edince Tezel Özbekistan favök rakamının Odaşın beklentisinin üzerinde olacağını ifade etti. Odaş 144MW için 20 milyon dolarmış. Oranlarsak bizim 90 milyon dolara denk geliyor ama firma beklentilerde hep muhafazakar olduğu için bence 125-150 arası favök gelir oradan.
    5- Iraktan çok memnunlar ayda 5-6 milyon dolar fatura kesiliyormuş. Ödemeler 10 gün içinde yapılıyormuş. Irak tarafındaki altyapı tamamlanınca ayda 10 milyon dolar hacim olacakmış.
    6- Aksenin fiyatını kendileri de ucuz buluyorlarmış, yatırımcıların memnun olmadığı şeylerin farkındalarmış, bunları yönetim kuruluna iletiyorlarmış. Yönetim kurulu bunları değerlendiriyormuş. Tezel'e göre bilançomuz seneye temettü verebilecek bir yapıya kavuşuyormuş, söylediğine göre 2-3 yıldır kendisi temettü verilmesini istememiş, bilançoları düzeltmek istemiş. Temettü konusunu da yönetim kurulu değerlendirirmiş.

4.  Alıntı Originally Posted by Baturalpi Yazıyı Oku
    Bugün yatırımcı toplantısı vardı, En hoşuma gidenler şunlar oldu;
    1- Nuri Tezel büyüme konusunda Cemil Kazancı'nın her yıl artı 1000 MW söylemi olduğunu ifade etti. Kendisi de bilançonun bunu kaldırabileceğini ifade etti. Böyle bir büyüme mümkün dedi.
    2- Nuri Tezel Özbekistan benzeri bir yatırım için özbekistan'a komşu ülkelerle irtibatta olduklarını bir gelişme olursa gündemdeki her şeyin önüne geçebileceğini ifade etti.
    3- Gana'da 5-15 sene arası yeni bir kontrat isteniyormuş. İmza konusuna artık bir adım kalmış. Gana'da büyüyerek devam etmeyi öngörüyorlar, yeni projelerle ilgileniliyormuş. ( Tahminen yeni santraller)
    4- Yatırımcılar ısrar edince Tezel Özbekistan favök rakamının Odaşın beklentisinin üzerinde olacağını ifade etti. Odaş 144MW için 20 milyon dolarmış. Oranlarsak bizim 90 milyon dolara denk geliyor ama firma beklentilerde hep muhafazakar olduğu için bence 125-150 arası favök gelir oradan.
    5- Iraktan çok memnunlar ayda 5-6 milyon dolar fatura kesiliyormuş. Ödemeler 10 gün içinde yapılıyormuş. Irak tarafındaki altyapı tamamlanınca ayda 10 milyon dolar hacim olacakmış.
    6- Aksenin fiyatını kendileri de ucuz buluyorlarmış, yatırımcıların memnun olmadığı şeylerin farkındalarmış, bunları yönetim kuruluna iletiyorlarmış. Yönetim kurulu bunları değerlendiriyormuş. Tezel'e göre bilançomuz seneye temettü verebilecek bir yapıya kavuşuyormuş, söylediğine göre 2-3 yıldır kendisi temettü verilmesini istememiş, bilançoları düzeltmek istemiş. Temettü konusunu da yönetim kurulu değerlendirirmiş.
    Gerçekten çok önemli bilgiler bunlar. Paylaştığınız için teşekkür ederiz.. Hayırlı kazançlar..

5. #2 hayirdir insallah )) herseyin onune gecmesi icin en az 1500MW falan olmasi lazim bence.

6. Cenazem vardı maalesef katılamadım. Yıllık +1000 mi ? Keske sorulsaydı; hedef Tesla mı ? . Ama evet, Özbekistan'da bitince bilanço bunu kaldırabilecek düzeyde olacaktır. Hedef +1000 olsun da 70-80%'ini tutturalım yeter.

Ek olarak bilançodaki 1.2 milyarlık (galiba rakam buydu) maddi duran varlık alımı sorulsaydı keşke ? YYD.
     Alıntı Originally Posted by Baturalpi Yazıyı Oku
    Bugün yatırımcı toplantısı vardı, En hoşuma gidenler şunlar oldu;
    Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

7. Rica ederim. Size de hayırlı kazançlar.
     Alıntı Originally Posted by meddlesome Yazıyı Oku
    Gerçekten çok önemli bilgiler bunlar. Paylaştığınız için teşekkür ederiz.. Hayırlı kazançlar..

8. Yok artık! Ama keşke olsa
     Alıntı Originally Posted by metallurgist Yazıyı Oku
    #2 hayirdir insallah )) herseyin onune gecmesi icin en az 1500MW falan olmasi lazim bence.

Sayfa 462/602 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •