Sayfa 462/1011 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: Viop XLVI

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Elektirkli trenlerde ve metrolarda da yüksek gerilim olması lazım 25 bin volt civarı oluyor genelde.

Vucudumuz zaten bir pil değilmiydi bizim sn ariston.
    Matrix filminde öle diyordu hepimiz pilmişiz aslında.
    Yüksek voltaj nedir bilmem çarpılmadım ama daha düşük voltlarda çarpılmış olabilirim.
    Elektrik pano imalatımız vardı.
    Birde çocukken 9 voltluk pilleri dilime değdirirdim
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Son zamanlarda her gün KAP a GES enerji üretimi ile ilgili 20-30 adet haber düşüyor.

İşletmelerin çatısında yüksek gerilim enerji üretmek ne kadar sağlıklı tartışmak lazım.
    Normalde yüksek gerilim hatlarının 7 metre yakınına inşaat izni verilmezken,çatılarda neden enerji üretilir ki güvenli mesafe 25 metre olarak aklımda kaldı.

YTD
     Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Yüksek gerilim hatları mutlaka sağ ve sol dan 7 metre ile 25 metre yerleşim alanlarına mesafelidir.
    5 ay önce İstanbul a gitmişdim,yüksek gerilim direği dükkanın içinden geçiyordu.
    Ben arazi alırken mutlaka bu konuya dikkat ederim.

Dikkatimi çekmişti fotoğraflamıştım.

3.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Bir de şunu merak ediyorum..Elektiriğin pervaneyi döndermesi,çamaşır makinesinin içinin dönmesi nasıl oluyor?

yani neden elektrik olmayınca bunlar olmaz..yine F kuvveti mi?

Ampulu anlarım..direnç olunca ışığa-ısıya dönüşür..ama motor-pervane nasıl oluyor?
    Sürekli mıknatıslanmanın yönü değiştirilince dönme oluşuyor. Şimdi fırçasız motor diye ibare oluyor belki elektornik olarak ayarlanıyor mıknatıslanma.

Türkiye'de sanayide kullanılan elektrik motorlarını yenileyelim elektrik tasarrufu elde edelim deniyordu yeni teknolojiler ile daha iyi yöntemler bulunmuş olabilir.

Youtube videolarında yeni nesil elektrikli arabaların motorları daha ileri gibi, en az sürtünme ve ısınma maksimum kuvvet elde edilmeye çalışıyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,142
    Blog Entries
    1
    Elektrik motordan geçer iken 50 kere yön değiştir manyetik alan dan 50 kere yön değiştirir. Ama bu alana mıknatıs koyacak olursanız 50 kere bu mıknatısı iter çeker. Ama 3 fazlı olduğu için bir faz birini iterken diğer faz başka yerdeki mıknatısı çeker. Bu mıknatıslari 120 derece yerlestirince hep itme ve sondaki mıknatıs da hep çekme olunca aynı bisiklet pedalı gibi biri yukarıda olur iken diğeri aşağıda olur. ( pedal 180 derece 2 pedal faz ama siz 120 dereceli 3 pedal faz gibi düşünün)

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

5. Bir de indüksiyon ocakları var, alüminyum tencere koyunca ısıtmıyor, demir ve altı düz tencere olunca ısıtıyor.

Çelikhanelerde de indüksiyon ark ocakları varmış, daha az enerji harcıyor muhtemelen.

Geçenlerde hurda fiyatlarını araştırırken bir demir çelik şirketinin sayfasına denk geldim. İstenen evsavta değil ise geri yükleme ücreti hurdacıya aittir ve şu kadar süre o araçtan hurda kabul edilmeyecektir vs uyarıları vardı.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Cocukken ankara garinda üstünde ayak izi olan bir vagon görmüştüm.

Üstüne birisi çıkıp telleri tutmuş. Komur olmuş. Ayaginin izi vagon üstünde kalmış.

Cok etkilemisti beni.

7. Maşallah. Hayırlı torun olur inşallah. Memleketin ihtiyacı var
     Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku

Torunumu uçak motoru mühendisi yapacağım,inşallah.

Sileceğim az sonra.
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. İki gözüm yani kızlarım....
    İki gözümün anlamı anlaşılmıştır sanırım.

Sayfa 462/1011 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •