Sayfa 464/1044 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1. Elinize sağlık sayın T/A. Siz grafiğin dizayn eden kişi olduğunuz için baktığınızda hemen anlıyorsunuz ama bizim dönüp önceki mesajları karıştırmamız gerekiyor. Şimdi bu yazılımı amacına uygun olarak kullanacağız dersek xgıdanın mı hareketlenmesini bekliyoruz. Veya xbank merkezden çok uzak kırılım olmaya başlamış ama hala yükselişin devam etmesini mi bekleriz. Merkeze yakın hisseler güçsüz ve küçük bir hareketle rallisini tamamlayabilir. Bu grafiği yorumlarken açıları da önemli diye düşünüyorum. Emekleriniz için çok tşkler.

Alıntı Originally Posted by Eagleyed Yazıyı Oku
    Elinize sağlık sayın T/A. Siz grafiğin dizayn eden kişi olduğunuz için baktığınızda hemen anlıyorsunuz ama bizim dönüp önceki mesajları karıştırmamız gerekiyor. Şimdi bu yazılımı amacına uygun olarak kullanacağız dersek xgıdanın mı hareketlenmesini bekliyoruz. Veya xbank merkezden çok uzak kırılım olmaya başlamış ama hala yükselişin devam etmesini mi bekleriz. Merkeze yakın hisseler güçsüz ve küçük bir hareketle rallisini tamamlayabilir. Bu grafiği yorumlarken açıları da önemli diye düşünüyorum. Emekleriniz için çok tşkler.
    Teşekkür ederim...

İşin aslı ben de kullandıkça yeni şeyler gözlemliyorum...

Dediğiniz gibi merkeze yakın olanlar, endeksle uyumlu hareket edenler oluyor. Yükseliş ve düşüşleri endeks kadar desek yeridir...

Fakat merkezden ayrıldıkça endeks ile araları açılıyor. Burada önemli olan hangi bölgede olduğumuz...

Eğer Leading bölgesinde isek (Yeşil), endekse fark atıyoruz/atmışız demektir. Bu bölgede de sağa doğru hareket devam ederse var olan farkı daha da açıyoruz demektir. Momentum bu arada yavaşlayabilir. Çünkü sabit bir hızla yükseliyor olabiliriz ama yükseliyoruzdur. Eğer momentum düşerse o zaman bir alt bölge olan Weakening bölgesine ineriz ama burada da hâlâ endekse göre durumumuz iyidir. Ne zaman Lagging bölgesine geçiş yaparız, işte o zaman endeksin gerisinde kalıyoruz demektir...

Bu arada hisse kendi özelinde yükseliyor olabilir ama neye göre mukayese ediyorsak ona göre güç kaybediyor diyeceğiz. Bu XU100 olabilir, bağlı olduğu sektör olabilir veya USDTRY olabilir. Bu tamamen neye göre mukayese ettiğimize bağlı...

Bir de merkeze olan yakınlığını görsel olarak değil de, cetvel üzerinden değersel olarak karşılaştırmak lâzım... 0.5 ile 5.0 aynı etkide değildir... 5.0 olan tabi ki daha güçlü yol alıyordur...

Örnek olarak DOBUR grafiğini ekliyorum. Oradan bazı çıkarımlar yapılabilir... Cetvelden 10 Ekim 2021 tarihindeki seviyelerine bakalım. Devamında ise hisse olanlar mâlum. 30 'lu seviyeler 290 seviyesine kadar geldi. Şimdi çöküş döneminde...

Ayrıca tüm bunları grafik üzerinden görmek zor oluyor. O nedenle tablo halinde ilk fırsatta yayınlamak için çalışmalarım var. Kodlaması bitince paylaşacağım inşaAllah...

NOT: DOBUR 'un etkisi grafik üzerinde fazla olduğundan diğer hisseleri baskılıyor ve diğerleri merkeze çok yakın gibi görünüyor. Oysa DOBUR 'u ortadan kaldırdığımız zaman durumun öyle olmadığını göreceğiz...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Az önce bahsettiğim şekilde DOBUR 'u grafikten kaldırınca, diğer hisseler ortaya çıktılar. Hem de öyle zayıf falan da değillermiş...!

Bu durumda da göze batan DURDO oluyor. Güçlü bölgeye güçlü giriş yapmış. İsteyen bir takip etsin. Nasıl bir seyir izleyecek...?

Kafaya takılanları lütfen sorun. Bu sayede karşılıklı istişare ile en güzel yorumlamayı elde edebiliriz...

Benim açımdan da "sizlere daha nasıl anlaşılır hale getirebilirim?" konusunda yardımcı olmuş olursunuz... Aksi halde anlaşılıyor sanıyorum. Kodlamayı sizlerden gelen talepler ve geri dönüşler ile sürekli arka planda tekrar tekrar değiştiriyorum...

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Kafaya takılanları lütfen sorun. Bu sayede karşılıklı istişare ile en güzel yorumlamayı elde edebiliriz...

Benim açımdan da "sizlere daha nasıl anlaşılır hale getirebilirim?" konusunda yardımcı olmuş olursunuz... Aksi halde anlaşılıyor sanıyorum. Kodlamayı sizlerden gelen talepler ve geri dönüşler ile sürekli arka planda tekrar tekrar değiştiriyorum...
    Emeklerinize sağlık
    Sizin ve takipçilerin yeni yılını kutlar,sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.

Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Emeklerinize sağlık
    Sizin ve takipçilerin yeni yılını kutlar,sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim.
    Çok teşekkür ederim...

2022' nin, 2021 'i aratmaması ve hayırlara vesile olması dileklerimle...

Sistemin daha iyi anlaşılması adına kısa bir animasyon videosu çektim ve yayınladım...

Bu işlerde iyi değilimdir. O nedenle bir eksiğim varsa, şimdiden affımı talep ediyorum...

Videoya reklam koymamaya çalıştım ama başardım mı emin değilim...?

Eğer reklam varsa, önlemek ve kaldırmak için yardım kabul ediyorum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
    hepimize iyi yıllar....

Sayfa 464/1044 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514564964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız