Bankaların Aylık özkaynak karlılığı %18,3’ten %19,2’a yükseldi.
Bakın mevduatçının aldığı faiz oranının üstünde bankalar kar ediyor. Paranın asıl sahibi olan Mevduatçılar %14 civarı bankalar19,2.
yatırım tavsiyesi değildir
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
son ozkaynaklar rakamını okumadım ama herhafta sagda solda kucuk haber baslıklarında okurum duzenli sekilde artar devamlı bu rakam yanlıstır bencede...bu arada icbc hosgeldin 13.75 yapmıs
"Türk bankacılık sektörünün dönem net karı, bu yılın ilk çeyreğinde 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 65,02 artarak 13 milyar 517 milyon liraya yükseldi."
Geçen seneye göre bankaların karı 65% artmış...
Gözümüz yok ama bize de verseler biraz..
Parayı biz borç veriyoruz bankalara..
Sonuçta bize kol saati..
Onlara kol böreği...
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Dogrudur temettünün etkisi vardır ama yine de rakam fazla. En büyük 7 bankanın temettü rakamlarına baktım 5 milyar TL dağıtmışlar. Hadi diğer küçüklerle beraber olsun 7-8 milyar TL... 35 milyarın ancak 5'te birini temettüye atfedebiliriz. Kalan büyük fark zarar olamaz, nedenini detaylı istatistikler yayınlanınca anlarız. TCMB yarın çıkıp gecelik faizi %20 yaptım dese bile bankalar böyle bir zarar yazamazlar, matematiksel olarak mümkün değil.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
bu ay sonu bile bu band aralığı mümkün, likit fonlarda günlük %15 getiride çok uzak değil, %90 mevduatçı piyasadan silindi , kaos, panik, kargaşada sağlam liman hepsi dolara yöneldi, büyük fonlarda fırsat bu fırsat doları vatandaşa devretti mevduatta kalan %10 belki %9 civarı direnebilen kaldı bu kalan küçük miktara %20 değil yıl sonu %41 bile verse banka bilançolarında etkisi çok sınırlı kalır, 2 yıl GLP ile yaşamaya alışmak lazım,![]()
Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
duhul: eylül 2012
Yer İmleri