Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 465/1255 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,834
     Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Sn. achiles çok iyiniyetli yönden cevaplamış. Bense kötü niyetliler yönünden bakayım. 28 yıldır çok ev aldım , sattım. Sonuçta zarardayım. Yani bugünkü hesaplarla zarardayım. 2 yıl önce ise dolar zengini gibiydim. İyi ki evleri satmışım diyordum.

Emlakçılar hatta bazı uyanık ev sahipleri ilana veya bire bir görüşmede konuşmalara '' bu ev şu kadar kira getiriyor, 2 yıl sonra yakınına metro - havaalanı- üniversite vb. yapılacak. Acil ihtiyacım olmasa satılacak yer değil '' benzeri ifadeler yerleştirirler. İşi bilen müşteri için hiç bir önemi yoktur. Araştırmadan asla almaz hatta pazarlık bile yapmaz. Ama alıcı orada ikamet etmiyor , yabancıysa , bölge hakkında araştırması yoksa aldatılabiliyor.

Bir de misal 1500 lira kira değerindeki bir daireye anlaşmalı 2500 liralık kontrat la kiracı koyuyorlar. Kontrata bakan alıcının gözü boyanıyor. Kontrat dolunca kiracı çıkıyor, yeni kiracı 1500 e otururum diyor. Satıcı için 10 ay 10 bin lira fark olsa da zaten evin fiyatını şişirdiğinden yine kazançlı oluyor. Bu durumda mahalledeki- semtteki emsal dairelerin kiralık ilanları en doğru sonucu verecektir.
    sn. ressam, değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. bahsettiğiniz hususlara dikkat edeceğim. emsal araştırması da yapmak lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Emlak sitelerinde bazen denize yakın turistik yerlerde yada üniversitelere yakın yerlerde müteahhit kişilerce yapılan dairelerin satış ilanlarında sezonluk kiralanırsa şu kadar getiri olur yada öğrencilere kiralanırsa bu kadar alırsınız şeklinde makul/iyi kira getirili yerler göze çarpıyor.
    Kafama da madem bu kadar iyi getirisi varsa bu adamlar bunu neden bize satmaya çalışıyor yada kendisi neden kiralamıyor sorusu takılıyor. Hani ilana konu dairenin yakınlarındaki yerlere baktığımda ciddi fiyat farkı da göremiyorum. Yani bir sahtekarlık da sezinlemiyorum. Acaba evi satmak kiracıyla falan uğraşmaktan daha karlı mı görülüyor onlar için? yada bilmediğim başka bir husus olabilir mi ? fikri olan olursa sevinirim.
    üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,834
     Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    üniversite yakını işini bilmiyorum ama yazlık işini açıklayayım ..benim de satılık olan bir yazlıgım var...aynı site de temmuz agustos kiraları 50 bin tl...haziran eylül kiraları 30 bin tl ..baktıgın zaman haziran temmuz agustos eylulde kiraya verdigin zaman 160 bin tl geçiyor eline...nisan mayıs ekim de de havalar gayet güzel gidiyor...o boş zamanlarda da sen kullan aslında gayet mantıklı...ama sorun şu eger sen takip edeceksen...ee ben izmirdeyim yazlık kuşadasında...genelde 15 günlük yada aylık tutuluyor...her kiracı degiştiginde evin kırılan dökülen bir yeri varmi diye bakmaya gidemiyorsun...yani sen bu işi yapmayacaksan eger ..senelik birine kiraya veriyorsun...o da 100 bine senelik kiralıyor...günlük bile kiraya veriyor..kışın evin içine ediliyor...sana astronomik geliyor bu para ama adam orada yaşıyor..alıyor bir ww transporter yada vito..evi airbnb ye koyuyor..havaalanı transferi bile yapıyor...sana bahsettigim 160 bin yıllık gelirden çok daha fazlasını bile elde edebiliyor..bense 3,5 -4 milyonluk mülküm var ama senede sadece 1 ay 1,5 ay kullanıyorum bana fazla lüks bu diyorum satışa çıkarıyorum...3,5 -4 milyon sen verdgin zaman senede 100 bin kira getirisi sana az gözüküyor ama..koşturan ve parça parça kiraya veren adam senin iki katın kira geliri elde ediyor . o adam için aa bu çok ucuz diyor...
    sn cemsoy35, yazınızdan anladığım kadarıyla o bölgeyi iyi biliyorsunuz. Kuşadasında hangi bölgelere yazlık için bakılmalı hangisine bakılmamalı? Didim le kıyaslarsak artılar eksiler nelerdir? Bilgi verirseniz sevirim.

4. aslında yazlık işi kişiden kişiye degişir..beklentiler önemli..ama benim tercigim davutlar sahilinde long beach diye tabir edilen bölgelerde ki siteler tecihimdir..illa kuşadası diyorsanız eger ve kendiniz kullanacaksanız...bu bölgede akşam eşinizi alıp rahatlıkla yürüyüşe çıkabilir sahilde oturacak birkaç yer bulabilirsiniz sosyalleşme fazladır ama biraz nazilli sitesini geçip karova ya dogru giderseninz orada nedenini bilmedigim br şekilde sokaklar ve sahil bomboş gece dolaşamaya korkar insan çok ısısızlaşıyor...güzelçamlı da aynı şekilde ..ama yazın güzel çamlıya dogru sevgi plajında plaj da halk konserleri oluyor o zamanda aşırı kalabalık ve gürültü rahatsız ediiyor...yok ben yatırım amaçlı alaagım kiraya verecegim derseniz o zaman didim derim..didim ingiliz turistin ve gurbetçilerin tercih ettigi bir yer..oradaki evleri daha rahat kiraya verebilirsiniz..eger büteçeniz yuksekse yazlık almak için ben olsam yine kuşadası derdim..tamam kuşadasında ki evler didimdekilere göre eski ama kuşadası davutar sahilinde denize sıfır veya enfazla 2 sırada da çok fazla alternatif var...ve denize sıfır evler nereye giderseniz gidin deger kazanır...eskilik önemli degil tadilatla eski yenilenebilir.. ama didimde sahil şeridi oteller ve işletmeler tarafından kapatılmış ..didimde alacagız ev tamam denizee yürüme mesafesi olabilir ama önü hep kapalı..denizde zaten 400-500 metre mesafede olsun ama yazlık olsun diyorsanız o zaman didim derim ..her halukarda zaten önünüz kapanacak...ha otel kapatmış ha başka evler ...ama dedigim gibi kişisel zevkler öne çıkıyor..ben denize sıfır olsun eski olsun tadilat yaparım derim...ama sogucak tarafında yamaçta çok güzel yeni evler yapılıyor ..ama denize 1 km.. deniz manzarası varmı var...havuz varmı var..çok güzel ama o evler bana hitap etmiyor..sogucaktan denize gitmek merasim gerektirir..arabaya şezlonları kamp sandelyeni şemsiyeni bzlugunu yükle ..sanki seyahete gider gibi bir saat hazrılık yap arabayla denize git ..bana ters..benim evim denize 50 metre ...sabah kahvaltıdan önce şezlongumu koyarım sahile ..evimde kahvaltımı yaparım..denize giderim..yanıma yedek bira almam bile...kolam biram evimin dolabında .bittimi eve gider alır gelirim..şezlongum bütün gün sahilde dir...günde 5 kez denize gider gelirim..yer kapmaca oynamam yada beach clublara kesilmem..

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Satışların neredeyse yarısı tapudan dönüyor ne demek onu anlamadim

birisi aciklayabilirmi?

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Satışların neredeyse yarısı tapudan dönüyor ne demek onu anlamadim

birisi aciklayabilirmi?
    Satıcılar satmaktan vaz geciyor daha yukarıdan satmak için

8.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Satıcılar satmaktan vaz geciyor daha yukarıdan satmak için
    Daha yukarıdan satmak için değil de, alacağı şeyin (mesela altın) fiyatı değişince satacağı şeyi eski fiyattan satmak istememesi diye açıklayabiliriz.

Ailemde ev satan kişi bunu bizzat yaşadı.
    İlana koyduğunda altın 600 TL. Ona göre fiyat biçiyorsun. Müşteri çıktığında altın 700.
    Müşteri mırın kırın yapıyor, pazarlık şansını deniyor, bekleyince fiyatın düşeceğini falan sanıyor.
    Adam fiyatın düşmeyeceğini idrak edip kesin karar verene kadar altın 750.
    Kredisi boku püsürüğü onaylanana kadar 800.
    Tapuda randevu al, günü gelsin, satışı yap, eve gel, aha 850 oldu.
    Alıcılar anlayamıyor fakat bu yüksek enflasyon ortamı satıcıları çıldırtan bir süreç.
    Millet sanıyor ki satıcı keyiften fiyat yükseltiyor.

Letgoya hoparlör ilanı koydum. 180 lirayken almayıp favorisine ekleyen adam şimdi 260 olan fiyata "200 olur mu" diye mesaj atıyor.
    Olmaz abicim olmaz.
    Şimdi 260'a almazsa 1 ay sonra 300 üzerinden pazarlık yapacak, haberi yok saftiriğin.

Sayfa 465/1255 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •