Sayfa 466/853 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,721 - 3,728 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    BIST abartılı bir açılış yaptı.

...

Bugünde, dünki gibi dalgalı ve satış ağırlıklı bekliyordum. Ancak 2 gün önce buna S&P yeşillenirse izin vermeyebilir demiştim, bu kadarını beklemiyordum.

Yinede bugün dalgalı geçebilir ve gün içi aşağı dönüşler yapabilir. Operasyonu yapan yerli balinaların işinin bittiğini sanmıyorum.

...
    Sabah yazdığım tahmin gerçekleşiyor.

Yüksek açıp milletin gazını aldılar. Psikolojik bekleme süresi sonrası 2 kuruş dovizde artışla ortamı gerdiler. S&P düşmeye başlayıncada operasyona tekrar başladılar.

Para kullanmadılar, psikolojik taktikle ilerlediler. Bu kadar rahat işi bitirebilmelerinin sebebi karşılarında güç yoktu. Yabancıda dün-bugün ortada görünmedi, ortalık boştu. Ortamı PY lerin doldurması gerekirdi, görevleri bu.

Ortalığın boş olmasının tek sebebi olabilir oda operasyonu yapanlar piyasa yapıcı(PY) bankalar. Polis diye maaş verdiğimiz adamlar seni soyuyorlar. aaaa TRnin genel hali böyle zaten yaw, kızacak bişey yok, tamam daaalın.

Bugünki taktik tam profesyonelceydi, tebrik ederim. Sabırla S&P nin dönmesini beklediler. Dovizlede ortamı gerdikçe gerdiler. En azından ben gerildim. Genel halimde böyle ya.

Bugünde operasyona devam ediyorlar. İşi bitiremezlerse yarında.

Bakalım faydalanabilecekmiyim. Anormal ortamda işlem yapmayı beceremiyorum. Benim kafa düz mantıkla çalışıyor. İşin içinde mantık yoksa beyin kapanıyor. Direk ağlama faslına geçiyorum gibi görünüyor. (bakın burada efsaneliğimi konuşturdum. Kendimi dışarıdan 3. şahıs gibi anlattım. Bunu ancak nirvanaya ermiş bir dağ keçisi BİLİNÇLİ yapabilir. Benim içinse nefes almak gibi doğal hale geldi. Aşmışım yaw. Bidaha kasap vitrininde yüzülmüş keçi gördüğünüzde daha anlamlı bakın. Mal gibi bakmayın darılırım.)

Çok fırın ekmek yemem lazım çoook.

Nereye kadar iner bilmiyorum. Operasyonu yapanlarda bilemez. Yeteri kadar işleri hallolduğunda döndürecekler.

2 gündür her söylediğim çıkmasına rağmen, tamamen hayal ürünüde olabilir. Piyasa şartlarına uygun durumdur. Kısa vadede beni takmayın.
    Gözüm üstünüzde PY ler. Öttürecem sizi. Bülbül.
    Son düzenleme : alicemal; 25-02-2021 saat: 15:06.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    meritte var bunların listesinde
    tam hırsız kağıdı ama son 2haftalık harekete bbi bak kafayı yersin
    emin değilim ama sanırım amraş merkezli hareket ediyorlar
    alicemal biz işi bilmiyoruz sana senin topikte tiyoyu verdiğimde ayın 9 unda 150 lerde idi kağıt bugün 414 toplasan 15 günde %120 götürdü birileri
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw tüyo vereceğine kağıdı alıp yatsaydın ya.? Son aldığın dovizden 5 kat fazla kazandıracakmış 15 günde.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal biz işi bilmiyoruz sana senin topikte tiyoyu verdiğimde ayın 9 unda 150 lerde idi kağıt bugün 414 toplasan 15 günde %120 götürdü birileri
    Ayhan bey kendinize haksızlık yapmayın.Son 1 yılda borsanın '' b" sinden anlamayan adam bile yüzdesel anlamda benden fazla kazandı.510 milyon zararı olan kağıdı2.60 lardan alıp 40 TL olacak diye 4.30 ları gören kağıdı satmıyor hâlâ.......son 1 yıl ,işi bilmeyenlerin yılıydı..........

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yaw tüyo vereceğine kağıdı alıp yatsaydın ya.? Son aldığın dovizden 5 kat fazla kazandıracakmış 15 günde.
    bende zade zaten bu işi ilmiyoruz dedim tiyo veren ben almadım
    tiyoyu adanalıya vermişim oda almamış
    tiyoyu senin topikte vermişim seninde haberin var sende almamışsın
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

Anlaşılan beleş parayı üçümüzde sevmiyoruz.

bencede sence az zorluk çekmek emek harcamak lazım
    altında baya emek harcamam lazım
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Zor bir gün oldu. Benim açımdan fena geçmedi. Zorlarsam iyi geçti diyebilirim.

Bugün için planladığım hisse long takviyesini de yapabildim. Maliyet biraz yukarıdan oldu ancak idare eder.

Vade sonu operasyonu bitmiş görünüyor. Doğrusu, dünki tam operasyon görüntüsündeyken, bugünki pek operasyona benzemiyordu. Bugünü anladığımı söyleyemem. Yabancı görünmüyordu, yerli aktifti ama operasyon tarzı agresif sallamalar olmadı.

Diğer açıdan bakıp ekonomik göstergelerle açıklamaya çalışırsak. Bu 2 gün ne oldu.?

MB doviz rezervleri hakkında çıkan haberler piyasayı endişelendirip satışa sebep oldu. abd 10 yıllıkların faizi de artışını sürdürüyor. Buda endişe yaratmış olmalı.

Buradan gidersem bir yere varamıyorum. Dün MB rezervi rahatsız etdide bugün etmedimi.? abd 10 yıllık faizi dün artdıda bugün artmadımı.? Hiç bir şey yerine oturmuyor.

Vade sonu teorisi ile herşey yerli yerine oturuyor. Operasyonu yapanın PY ler olduğu iddiamın doğru olup olmadığı tartışılabilir. Onu ispatlayamam, dayandığım temelleri söyledim.

Yabancıların bu 2 gün kenarda durma sebebide, herkes satarken satışa katılmak istememişlerdir. Her kes alırken satarlarsa daha kazançlı satarlar. Bu şekilde bir mantık yürütülebilir.

Bu gece ve yarın batı borsaları çakılmazsa, yarın BIST açılışı hafif kırmızı yada yeşil olabilir ama kapanışın yeşil olacağını tahmin ediyorum. 1500 ü geçmek de kolay olmayabilir. Şu an direnç haline geldi. Yarın zorlu bir gün olacak gibi.

---

Ons da epeydir kenardayım. BIST de kuyruğu kaptırmama endişesi ile günlerdir hisse endeksine odaklandım, ons'a hiç bakmadım. Hala ana kanalın içinde dolanıyor. 1900 e yaklaşsa short alacağımda, mahallesine bile uğramadı.

---

usdtry ise operasyon kaynaklı biraz yükseldi. pazartesiden itibaren hafif aşağı düşüş trendine geri döneceğini düşünüyorum.

---

Son durum;
    Bir miktar hisse vadeli long,
    ons da kenardayım.
    usdtry vadelide Mart vade short duruyor.

Bol şans.

Sayfa 466/853 İlkİlk ... 366416456464465466467468476516566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •