-
Ingiliz progressive rock grubu Pink Floyd, 13.studyo albumu A Momentary Lapse of Reason’i Roger Waters olmadan 7 Eylul 1987’de EMI ve Columbia Records etiketleriyle piyasaya surdu.
-
Jean-Marc Vallée'nin yonettigi, Matthew McConaughey, Jennifer Garner ve Jared Leto'nun basrollerini paylastigi biyografi-drama Dallas Buyers Club (Sinirsizlar Kulubu), promiyerini 7 Eylul 2013 tarihinde Toronto Film Festival'inde yapti.

“Anin tadini cikar Kucuk Hanim sadece bir hayatin var.”
-
Netflix, Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas’in basrollerini paylastigi drama filmi Rebecca’nin fragmanini yarin yayinlayacak.

(Firtinali bir ask yasadigi zengin dulla evlenen saf bir gelin, esinin ailesine ait malikaneye tasinir. Ancak adamin merhum esinin tehditkar golgesinden kacamaz.)
-
8 Eylul Dunya Okuma-Yazma Gunu

-
Michelangelo Buonarroti'nin (Davut) David heykeli 8 Eylul 1504’de Floransa'daki Palazzo Vecchio meydaninda acilisi yapildi.
(Heykel, sehre dusmanlarin saldirabilecegi guneydoguya bakar sekilde yerlestirildi. Buonarroti bu hizmeti icin 400 Florin aldi.)
-
Ispanyol ressam Juan Sánchez Cotán’in olum yildonumu (8 Eylul 1627)
San José con el Niño Jesús, siglo XVII

Hunting still life with vegetables and fruits, 1602
-
Italyan ressam Giovanni Giacomo Semenza’nin olum yildonumu (8 Eylul 1636)
Martirio di Sant'Eugenia, XVII secolo
-
Ispanyol soylu, politikaci ve Barok donem yazari (Francisco Gómez de Quevedo y Santibáñez Villegas) Francisco de Quevedo’nun olum yildonumu (8 Eylul 1645)

"Dun gitti. Yarin henuz gelmedi. Bugun bir an bile duraklamadan gecip gidiyor; ben bir vardim, bir olacagim, bir de yorulmaktayim."
“Hayalgucu, insanlari olamayacaklari seyler konusunda rahatlatir. Mizah ise, insanlari olduklari seylerle teselli eder.”

“La imaginación consuela a los hombres de lo que no pueden ser. El humor los consuela de lo que son.”

Cekilmisim su colun sukunetine
az ve oz birkac kitap benimle
merhumlarla soylesip, yasayip gidiyorum
ve oluleri dinliyorum gozlerimle.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri