Sayfa 467/1009 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Latife olsun diye yazdım be.... Adamlar bu işi kimseye bırakmazlar ve dünyayı yönetmeye devam ederler. Şu an için usd.nin önünü kimse tıkayamaz ve güçte yetmez zaten.. Belki ileride birşeyler olabilir ama USD ye kafa tutan tokadı yer... Doğruya doğru eğriye eğri.. İngiliz'ler beyin, USD gövde bu döngüde ve dünyayı yönetiyorlar nokta.
    Komutanım çok güzel bir yorum olmuş. ABD'deki elit kesim, mega şirketlerin sahipleri ile ülkeyi yönetenlerin çoğu İngiliz kökenli Amerikalılardır (WASP'lar=beyaz anglo sakson protestanlar, ancak bu gruba Almanlar da girer). Nüfus yapısı olarak bakarsak ABD halkının 4'te 1 'inin kökeni İngiltere'dir (İrlanda, İskoçya, Galler hariç), büyükbabaları oradan göç etmiştir. Başkan Trump'ın annesi İskoçyalıdır. Dünyanın en zengini olan Bill Gates de İngiliz kökenlidir. Eski Başkanlar Bush'lar da öyle. Reagan da öyle. Dünyanın gelmiş geçmiş en zengin işadamı olan Standard Oil'in (bugünkü Chevron ile Exxon'un babası) 1865'teki kurucusu John D. Rockefeller %75 İngiliz %25 Almandır. Demir Çelik patronu Carnegie İskoçyalıdır vs vs. Dünyanın hakimiyeti ile ilgili planları İngilizler yapar, ABD uygular.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2. Forex piyasası TSİ 24:00 da kapandı. Kapanışa tam 3 dakika kala USDTRY 3.4190 a kadar inmişti yani 3.4175 teki günün en düşük seviyesine yakın bir yerdeydi. Sonra birileri düğmeye bastı ve alım yönünde piyasa emirleri gönderilip kapanış bunun 1.14 kuruş üzerinden ve 3.4304 den oldu. Demek ki büyük bir oyuncu ya USDTRY Future piyasasında uzun pozisyon taşıyor, veya Options piyasasında USDTRY Call opsiyonu alıp kurdaki çıkışa oynuyor, veya da put opsiyonu satmış, veya da ölü kedi sıçrayışı misali ters algı yaratmaya çalışıyor çünkü esas beklentisi aşağı yönde.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 02-09-2017 saat: 02:03.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Şahsen USDTRY kurundaki yönün mevcut konjonktürde aşağı yönde olduğunu ancak bu trendin geçici olacağını düşünüyorum. Bugün ABD gösterge tahvillerinin aksiyonu ters yönde oldu, tahvillere alım gelmesi gerekirken satış geldi hem de okkalı bir satış. Tahvil piyasası dünyadaki hakim piyasadır, borsaların 2 katı gibi piyasa değerine sahiptir. O zaman öncü gösterge olarak tahvil piyasasını almak gerekir. ABD'de istihdam rakamı beklenenden 24,000 az gelince hemen DXY aşağı yönde, altın yukarı yönde, borsalar yukarı yönde tepki verdi. Tahvillere de ilk etapta alım geldi ve 10 yıllıkların getirisi %2.10 a kadar düştü yani tahvil fiyatları arttı ama bir kaç dakika sonra tahviller satış yemeye başlayıverdi. İşte bu çok enteresan bir gelişmedir. Yellen ablanın faizleri artırma olasılığı azalınca neden tahvillere satış gelsin ki? Demek ki tahvil piyasası olaya bu perspektiften bakmıyor ve ciddi bir faiz artırımı sürecinde olduğumuzu varsayıyor. Yıllık getirisi gün içi %2.1 e düşen 10 yıllıklar günü %2.17 getiriden kapadı, yani en dipten %3 yukarı vurarak. Bu önemli bir gelişmedir ve en baba piyasa olan tahvil piyasasının faiz artırma beklentisini açıkça ortaya koyuyor. Bu durum da dolardaki düşüşün sınırlı olduğunu söylüyor.

4. TSİ 15:30 daki istihdam rakamı gelir gelmez DXY hemen 92.10 a düşerek tepkisini verdi ancak aynen tahvil piyasasında yaşanan U dönüşü burada da cereyan etti. Gün içi gördüğü en düşük seviye olan 92.10 dan 92.82 ye çıkarak günü artı ile kapattı DXY.

5. 18 Ekim 2017 tarihini bir kenara not edin. Bu tarihte Çin Ulusal Kongresinin 19. toplantısı yapılacak ve son derece önemli bir toplantı. Sadece 1.5 ay kaldı bu toplantıya. 8 ay önce 2017 nin başında hemen hemen 7 olan USDCNH (dolar-Çin yeni) paritesi günü 6.56 dan kapattı. Bu parite Çin MB tarafından aşağı yönde manipüle ediliyor. Ancak Çin Hükümetinin gücü pek kalmadı. Daha fazla buna devam edecek finansal kaynakları artık yok. Şu anda Forex piyasasında 1 nolu beklenti dolar-çin yeni (USDCNH) paritesinde maxi devalüasyondur. Özetle, şu anda 6.56 da bulunan bu paritenin 18 Ekimden sonra hızlı bir şekilde 8.50 ye kadar yükseleceği öngörülüyor. Prolar USDCNH de long pozisyon açıyorlar, bazıları da Çin Yeni'ni şortluyor yani kısa gidiyor, ama her ikisi de ayni kapıya çıkar. Eğer böyle bir gelişme olursa USDTRY 4 tl yi aşar hatta 4.5-5 tl aralığına kadar yükselir, borsalar da çöker.

6. Kyle Bass adını belki duymuşsunuzdur, forex piyasasının duayen ismidir kendisi ve aynen yukarıdaki beklentiyi taşıyor yani USDCNH de maxi devalüasyon sonucu 6.56 dan 8.50 ye çıkış.

7. benim sahsi beklentim bu amerikan pacavrasi nereye kivirisa kivirsin oyle yada boyle 2. 80 ler gelecegidir.

Dolar pacavrasida, onu matbaada basip dunyayi kendine kole eden sahibide batacak, biz dimdik duracagiz.

8. Şimdi diyeceksiniz ki Çin Merkez Bankasının elinde 3 trilyon dolar rezerv var ve böyle bir maxi devalüasyona hayatta izin vermez, müdahale eder. Tabii, elinde gücü varsa eder ama artık ÇMB nın orta vadede dayanma gücü kalmadı. Neden? Daha 2.5 sene önce 2014 ün sonunda ÇMB nın elinde 4 trilyon dolar rezerv vardı ama bunun 1 trilyon doları 2.5 senede buharlaştı. Bugün itibariyle geriye kalan 3 trilyon doların 1 trilyon doları CIC Portföyü gibi likit olmayan enstrümanlara yatırılmış veya da NDB, AIIB, One Belt, One Road Initiative isimli projeler kanalıyla uzun vade bazlı krediler olarak piyasaya verilmiş (bir tür KGF). Bu 1 trilyon dolar bağlıdır ve yakın/orta vadede çözülmesi mevcut koşullarda mümkün değildir. Geriye kaldı 2 trilyon dolar rezerv ve bu para likit kaynaklarda mevcuttur. Ama bu net 2 trilyon dolarlık rezervin 1 trilyon doları batık olan bankacılık sistemi ile kötü durumdaki devlet şirketlerini kurtarmak için bir kenara ayrılmış durumdadır ve ÇMB bu parayı kullanamaz. Bu durumda ÇMB nın elindeki net likit rezervin sadece 1 trilyon dolar olduğu ortaya çıkıyor.

Sayfa 467/1009 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517567967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •