Sayfa 47/1006 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 369 - 376 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1. Dün ekşide gördüm, Suriyelilerle sokakta röportaj yapıyorlar.

Adamın birisi ben aylık 1500tl alıyorum mutluyum. Bazı Suriyeliler iş beğenmiyor diyor.

Sondaki eleman bombayı patlatıyor. Afganlar geldi piyasayı iyice düşürdü artık iş bulamıyoruz diyor.

Gördüğünüz gibi 1500tl'ye mutlu olan da var, 20 bin tl ile mutlu olamayan da.

Kimi için 1000 dolar pasif gelir emeklilik için yeterlidir, kimisine 5000 dolar yetmez.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dün ekşide gördüm, Suriyelilerle sokakta röportaj yapıyorlar.

Adamın birisi ben aylık 1500tl alıyorum mutluyum. Bazı Suriyeliler iş beğenmiyor diyor.

Sondaki eleman bombayı patlatıyor. Afganlar geldi piyasayı iyice düşürdü artık iş bulamıyoruz diyor.

Gördüğünüz gibi 1500tl'ye mutlu olan da var, 20 bin tl ile mutlu olamayan da.

Kimi için 1000 dolar pasif gelir emeklilik için yeterlidir, kimisine 5000 dolar yetmez.
    Geç bunları Patrik.
    Alınacak minimum protein miktarı vesaire ile açlık sınırı hesaplanıyor.
    Göreceymiş pehhh.
    Sen aç kalmamışsın aç...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://www.dw.com/tr/ekonomi-b%C3%B...Fti/a-56738681

Kendimden ornek verecek olursam son 10 yilda ben de fakirlestim goreceli olarak.
    Son cep telefonumu 6 yil evvel sifir ve pesin para 1500 TL ye aldim bir Samsung Note 5.
    2 senedir telefon yenileyecegim ama bakiyorum bu ayarda bir telefon 15.000 TL ve bana koyuyor.
    Ayni sekilde ortalama 4-5 senede bir sifir arac alirdim, pesin para.
    Son premium marka aracim Audi oldu. 2015 de sattim. Yenisine bakamiyorum bile.
    Su an birisi 10 yillk birisi 7 yillik 2 golfum var ayni donanimda yenilemeye kalksam 800K gozden cikartmam lazim.
    Bu parayi vermek eskiden koymuyordu ama simdi koyar cok fena.
    Cidden acitir.
    Bu nedenle Samsung yerine xiaomi'ye, vw yerine skodaya bakar oldum.
    Ulkenin geneli de bu durumda benim gozlemim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Kendimden ornek verecek olursam son 10 yilda ben de fakirlestim goreceli olarak.

Bu nedenle Samsung yerine xiaomi'ye, vw yerine skodaya bakar oldum.

Syg,
    Abi Egea verelim, benzini opetten, lastiği bristondan!

Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Şu an kullandığım aracı 7-8 sene önce 5-6 aylık gelirimle almıştım şimdi aynı arabayı almak için 2 sene çalışmam gerekiyor. Aynı arabanın sıfırını alacak gücüm var (zamanında yaptığım birikimler sağolsun) ama almam. Mümkünatı yok. 20 sene de sürse bunu kullanırım yaptıra yaptıra gerekirse.

Doğal çünkü ben arabayı aldığımda dolar 2-2.5 lira idi şimdi 8.5 tl üstünde. Hesap tam tutuyor. Dolar 4 kat çıkmış, benim aynı arabayı alma sürem 4 kat uzamış.

Enflasyon sayesinde TL üzerinden artan gelirimi, yine enflasyon yedi bitirdi. (uçan döviz + artan giderler)

Kafe esnafına yükleniyorlar görüyorum, bir bardak çay bu kadar tl olur mu diye. Asgariden bir tane eleman çalıştırmanın işverene maliyeti sigorta, yol + yemek ile 5bin tl'yi buldu.

Ben işe güce başladığımda Asgari ücret 1000 tl altında bir yerlerdeydi.

6. Skoda fabia tavsiye eder misiniz.
    Ucuz bir otomatik vites araca ihtiyacim var.
    1-2 kisi kullanacak..... genelde sehir ici kullanim.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

7. gece gece trollenmişiz haa.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

8. Zübük; Halk arasında kendi çıkarları için her yolu mübah sayan kişi için kullanılan bir deyimdir. Kısaca menfaatçi, çıkarcı anlamlarında kullanılır.

Fıtratı gereği insanoğlu menfaatini düşünür.
    ancak menfaatlerini ahlak ve yasalar çerçevesinde kazanıyor ve hak
    ediyorsa herkese saygı duyar.

Zübük olma efsane ol ...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 47/1006 İlkİlk ... 3745464748495797147547 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •