Sayfa 47/343 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon
Arama sonucu : 2738 madde; 369 - 376 arası.

Konu: BAKAB - Bak Ambalaj

Hocam süperisiniz bızım için yaptıklarınıZ için Allh razı olsun Hakkı'nızı helal edın...çok sereflı Cb nın yaptıkları yanına kar kalmasın ytd

2.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    Hocam süperisiniz bızım için yaptıklarınıZ için Allh razı olsun Hakkı'nızı helal edın...çok sereflı Cb nın yaptıkları yanına kar kalmasın ytd
    Senin şirketin adamı olduğun artık iyice belli oldu. Seni muhatap olarak almıyorum.Benim yazdığım yazılara cevap vermezsen sevinirim.

Yemın ederım kı sırketın yada Cb nın Ada'mı degılım...istemezseniz forumda yazmamda...Cb nın Ada'mı olabilme ithamı bile en büyük hakarettır....

4.  Alıntı Originally Posted by ALİBEYOĞLU Yazıyı Oku
    Yemın ederım kı sırketın yada Cb nın Ada'mı degılım...istemezseniz forumda yazmamda...Cb nın Ada'mı olabilme ithamı bile en büyük hakarettır....
    İsteyen istediği yere yazabilir. Bu benim tekelimde olan bişey değil. Ben sadece benim yazılarıma cevap vermezseniz sevinirim dedim.

aylık alanlar

satanlar

8.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    İki şirket düşünün. A ve B (Bak ambalaj) şirketi. Her ikisi de aynı sektörde ve satışlar içinde ihracatın payı aynı. Aynı firmalara üretim yapıyorlar hatta aynı firmanın aynı ürününü ikisi de üretiyor. Mesela Knor çorba, Nuhun Ankara makarnası, Peyman Kuruyemiş in aynı ambalajlarını yapıyorlar. Satış fiyatları da euro olarak belirleniyor ve hemen hemen sabit.

Sektörde en önemli maliyet hammadde. A şirketi ile B şirketinin normal şartlarda hammaddeyi aynı fiyata almaları lazım çünkü hammadde fiyatları sigara fiyatı gibi. Hatta B şirketi daha avantajlı çünkü hammadde üreten firma hemen bitişiğinde. A şirketi ise hammaddeye 50 km daha uzak.

Hammadde dışındaki maliyetler silindir, personel, enerji, ihracat giderleri vs. toplamda %35-40 yer tutan maliyetler ve bunlarda da ödenecek ücretler arasında zaten farklılık olmaz.

A şirketi 200 milyon ciro ile 43 milyon kar, B şirketi ise 300 milyon ciro ile 10.8 milyon kar elde ediyor. Bilmiyoruz ama hadi diyelim A şirketinin finansman gideri hiç yok. B şirketinin finansman giderini kara ekleyelim hadi o da olsun 20 milyon kar.

A ŞİRKETİ DAHA AZ CİRO İLE B ŞİRKETİNİN 2 KATINDAN FAZLA KAR EDİYOR. Peki bu nasıl oluyor:

Çünkü A şirketinin holdinge ödediği bir danışmanlık ücreti yok,
    uydurma bir bilişim şirketine ödediği danışmanlık gideri yok,
    inşaat işlerini kendi şirketi yapmıyor,
    kapıdaki güvenlik kendi şirketi değil,
    hammaddeyi ve silindiri kendi grup şirketlerinden almıyor.

VDK şikayeti bir başlangıçtı ve ilk aşama idi. Oradan çıkacak sonuca göre çok daha kapsamlı ve profesyonel girişimlerimiz olacak.
    Bir ara Brisa ve Goodyear da böyle bir durum vardı. İkisinin de hammadde giderleri, üretimleri vs. aynı olduğu halde karlılıkları arasında uçurum vardı. Vergi dairesi Goodyear'ı bir öptü ondan sonra bilançolarını düzeltti. Bu da haberi:

2010 ve 2011 vergilendirme dönemlerine ilişkin Şirketimiz nezdinde gerçekleştirilen vergi incelemesi sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarında (i) Şirketimiz ile The Goodyear Tire & Rubber Company arasında imzalanmış olan Teknik Yardım ve Lisans Sözleşmesi kapsamında yapılan 2010 ve 2011 yıllarına ait ödemelere ilişkin oranların tespiti amacıyla Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen Emsal Karşılaştırma Analizi'nde yer alan oranların T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Emsal Karşılaştırma Analizi'nde karşılaştırma yapılan oranlarla uyumlu olmadığı ifade edilmiş ve (ii) 2010 ile 2011 yıllarında Binde 5 İhracat Götürü Gider indirim uygulanması eleştiri konusu yapılmış olup, kurumlar vergisi, kurumlar vergisi stopajı, kurumlar geçici vergi ve KDV hesaplamalarına ek vergi tarhiyatında bulunulmuştur. Söz konusu raporlara dayanılarak Maliye Bakanlığı İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi tarafından gönderilen vergi ve ceza ihbarnamelerine göre fark olarak toplam 26.932.509,22 TL vergi aslı tarh ettirilmiş ve 50.862.220,30 TL vergi ziyaı cezası kesilmiştir.

Mesela Bakab'ta holdinge ve Bak-net e ödenen danışmanlık giderleri emsallerine göre çok fazla. Grup şirketlerinden aldığı mal ve hizmetteki kaçakları saymıyorum bile.

Herşey normalse yukarıda alıntıladığım bütün girdi ve çıktıları aynı olan şirketle arasındaki kar rakamı uçurumu nasıl oluyor? Son 5 yılda bu şirketin kaçırdığı kar rakamı tahminimce 100 milyon tl nin üzerindedir.
    Son düzenleme : yarımada; 07-05-2017 saat: 00:36.

Sayfa 47/343 İlkİlk ... 3745464748495797147 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •