Sayfa 471/930 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 3,761 - 3,768 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    herkese merhabalar,
    isyat 2008 yılında temettü vermedi ama oyak yatırımın internet sayfasında 2008 yılına ait bedelsiz bilgisi var. yani şimdiye kadar yatırımcısına lot arttırma fırsatı sunmuş gibi gözüküyor. ( alınan temettülerle mümkün olduğunca en iskontolu fiyattan lot eklemek şartıyla) tabii 2010 2011 yıllarındaki zirvesinden bu yana alçalan üçgen söz konusu. (hepimizi endişelendiren sermaye erimesi) bu yıl en kötü ihtimali bile düşünsek lot arttırma fırsatı (az ya da çok) sunacak gibi. amacım paradan para kazanmak yerine ( kısa dönemlik karlardan feragat etmek diyelim - sonuçta al sat, sinir, stres, mesai vb.) yıllık gelirimin 1/4 ü oranında ve verilen temettüleri de kullanarak lot eklemek ve 10 15 yıllık bir plan dahilinde mümkün olduğunca en yüksek lot sayısına ulaşabilmek. aranızda bu hissede uzun yıllar beklemeyi düşünen arkadaşlarımız varsa eğer fikirlerini duymak isterim.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Allah ömür verdiği sürece elimde tutma ve her yıl lot arttırma hayalim vardı ama sermaye erimesi ve idarecilerinin aldığı saçma kararlar beni hisseden soğuttu. şu aşamada 84-85 kuruş fiyatına gelir gelmez elden çıkarma düşüncem var. ISYAT bu idarecilerle çok da bir yere gelemez gibi geliyor bana.

2. sn esramarka,

işin biraz da psikolojik yönü var, soğuk kanlılığımızı hemen yitiriyoruz. 2003 2004 yıllarında bir çok hisse al sat yaptım. kazandığımı da düşünmüştüm. sonra uzun bir dönem uzak kaldım. şimdi bakıyorum da hiç al sat yapmayıp aldıklarımı tutsam bile inanılmaz bir sermaye olacakmış elimde. (aselsan buna en güzel örnek, hatta afyon çimento sonraki yıllar çok güzel çıkışlar yapmıştı) sorun şu ki insan yatırım yapmaya karar verdiği an psikolojisi değişiyor. ya gereğinden fazla yükleniyor o hisseye ya da az bir kar gördümü portföyde elden çıkarıyor. aslında hiç de büyük sermayeler ayırmaya gerek yok. önemli olan belli bir disiplin dahilinde hisseyi elinde tutmak ve lot sayını arttırmak( mesela uzun yıllar elinde soda, hektaş vb. tutanlar var. gerektiğinde 1/5 1/6 oranında elden çıkarıp tekrar alttan alarak devam ediyorlar ama asla ellerinden tamamen çıkarmıyorlar - tabii bunu yapan gerçekten kaç kişi?? - ama mutlaka varlar) bilemiyorum, bu tarz konuşmalar hep olmuştur ama 3 ay gibi bir sürede bile şevkimizi kaybedebiliyoruz. sadece isyat değil elbet portfoy çeşitlendirilmeli mutlaka. disiplin bu işin olmazsa olmazı. çok kısa zamanda düşünmediğiniz miktarlarda para bağladığımızı görüyoruz sonra. hırsa kapılıyoruz. halbuki zaman da en büyük sermayemiz olmalı. sabırsızız. ha bütün bunları ilerisi için kayda değer bir sermaye yaratabilmek adına söylüyorum. yoksa dediğim gibi alırız satarız kazanırız. ama sonra harcarız. ben yaşadım. yıl 2018. 20 yıl önce ilk yılki disiplini koruyup devam edebilseydim. neyse buraya kadar zahmet edip okuyan herkese teşekkür ederim.
    saygılar.

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

3.  Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    herkese merhabalar,
    isyat 2008 yılında temettü vermedi ama oyak yatırımın internet sayfasında 2008 yılına ait bedelsiz bilgisi var. yani şimdiye kadar yatırımcısına lot arttırma fırsatı sunmuş gibi gözüküyor. ( alınan temettülerle mümkün olduğunca en iskontolu fiyattan lot eklemek şartıyla) tabii 2010 2011 yıllarındaki zirvesinden bu yana alçalan üçgen söz konusu. (hepimizi endişelendiren sermaye erimesi) bu yıl en kötü ihtimali bile düşünsek lot arttırma fırsatı (az ya da çok) sunacak gibi. amacım paradan para kazanmak yerine ( kısa dönemlik karlardan feragat etmek diyelim - sonuçta al sat, sinir, stres, mesai vb.) yıllık gelirimin 1/4 ü oranında ve verilen temettüleri de kullanarak lot eklemek ve 10 15 yıllık bir plan dahilinde mümkün olduğunca en yüksek lot sayısına ulaşabilmek. aranızda bu hissede uzun yıllar beklemeyi düşünen arkadaşlarımız varsa eğer fikirlerini duymak isterim.

Selamlar , kendinize belli bir lot sayısını hedef belirlediniz mi ? 10-15 yıl sonra 100-500 bin lot gibi .

4. sn Tarila,

tabii ki bu gelirinizle bağlantılı olduğu kadar, portfoyünüzde nasıl bir dağılım yapacağınızla da ilgili biraz. uzun bir aradan sonra mart 2018 sonu (temettü sonraki ilk gün) isyatla başladım. şimdilik portföyümde sadece isyat var. ama çeşitlendirmeyi düşünüyorum. isyat iskontolu işlem görüyor ve cazibesi de burada açıkcası. alımlarınızı hangi seviyeden yapdığınız, yapacağınız çok önemli. sadece temüttüler ile alım yapmak ilk aşamada kesinlikle yeterli olmaz düşüncesindeyim. mutlaka ekstra eklemeler yapılmalı ve sermaye arttırılmalı. ama lot sayısından çok zaman hedefim var. isyatın bu girişim için oldukca uygun olduğunu düşündüm. çünkü güvenilir ve şeffaf. en az 10 15 yıl dememin sebebi ancak bu zaman diliminden sonra temmettu gelirlerini kullanma lüksünü kendimizde görmeliyiz bağlamındadır. gerçek anlamda bir emeklilik fonu gibi. açıkcası ana sermayeye dokumayı da tasfiye olmadıkça düşünmüyorum. kaç yıl geçerse geçsin. ütopik bulanacaktır ama nefes aldığımız sürece yaşıyoruz değil mi?

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

5. gun itibari ile senelik bazda kar kalmadı 211,629,896.51 // 1.317751.temettü yalan gibi olucak sanki, eğer düzeltmezse durumu.

6.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    gun itibari ile senelik bazda kar kalmadı 211,629,896.51 // 1.317751.temettü yalan gibi olucak sanki, eğer düzeltmezse durumu.
    Simsiyah gecenin koynundan, doğan güneşe merhaba diyeceğiz inşallah...

Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    sn Tarila,

tabii ki bu gelirinizle bağlantılı olduğu kadar, portfoyünüzde nasıl bir dağılım yapacağınızla da ilgili biraz. uzun bir aradan sonra mart 2018 sonu (temettü sonraki ilk gün) isyatla başladım. şimdilik portföyümde sadece isyat var. ama çeşitlendirmeyi düşünüyorum. isyat iskontolu işlem görüyor ve cazibesi de burada açıkcası. alımlarınızı hangi seviyeden yapdığınız, yapacağınız çok önemli. sadece temüttüler ile alım yapmak ilk aşamada kesinlikle yeterli olmaz düşüncesindeyim. mutlaka ekstra eklemeler yapılmalı ve sermaye arttırılmalı. ama lot sayısından çok zaman hedefim var. isyatın bu girişim için oldukca uygun olduğunu düşündüm. çünkü güvenilir ve şeffaf. en az 10 15 yıl dememin sebebi ancak bu zaman diliminden sonra temmettu gelirlerini kullanma lüksünü kendimizde görmeliyiz bağlamındadır. gerçek anlamda bir emeklilik fonu gibi. açıkcası ana sermayeye dokumayı da tasfiye olmadıkça düşünmüyorum. kaç yıl geçerse geçsin. ütopik bulanacaktır ama nefes aldığımız sürece yaşıyoruz değil mi?

Dediğiniz sanayi hisseleri için doğru olabilir ama ISYAT, ISGYO gibi hisseler için uzun dönem tutma ve Lot arttırma düşüncesi artık bana saçma geliyor. Takip ettiğim dönem boyunca bunlara yatırım yapacağıma sanayi hisselerine yatırım yapsaymışım şu anda karda olacakmışım ama bu hisseler yıllar içinde maalesef hep sermayeden yiyorlar.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Simsiyah gecenin koynundan, doğan güneşe merhaba diyeceğiz inşallah...
    inşallah diyelim .

Sayfa 471/930 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •