-
Yeni Zelandali modernist kisa oyku yazari Katherine Mansfield'in dogum yil donumu (14 Ekim 1888)
"Hayat ne kadar korkunc.Yalnizlik cok guzel gorunuyor. Yapraklar gibi savruluyoruz, kimse nereye dustugumuzu bilmiyor, kimsenin umurunda degil hangi siyah nehrin bizi alip goturdugu." Album Yapragi

"Oh, how terrifying life was, how dreadful. It is the loneliness which is so appalling. We whirl along like leaves, and nobody knows - nobody cares where we fall, in what black river we float away."
"Yureklilik, soz dinlemeyen kopege benzer, bir kez kacmaya koyuldu mu ne kadar cagirmaya kalkissaniz o kadar hizla kosar." Cocuksu Bir Sey

"Courage is like a disobedient dog, once it starts running away it flies all the faster for your attempts to recall it."
-
Amerikali sair, ressam, deneme ve oyun yazari E. E. Cummings'in dogum yil donumu (14 Ekim 1894)

Seviyorum beraberken vucudumu
vucudunla. Oylesine yepyeni bir sey ki bu.
kaslar daha bir gergin sinirler daha da
vucudunu seviyorum senin. Yaptigini seviyorum
nasillarini seviyorum. Belkemigini seviyorum
vucudunun, kemiklerinin titreyisini sonra
sert duzgunlugunu ve art arda, art arda
opecegim, opmeyi seviyorum sununu bununu
seviyorum carpici elektrikli kurkunu
okasmasini yavaaca kivircikligini
ve ikiye ayrılan etten cikani, geleni
seviyorum... Ve gözlerin iri ask kirintilari,
ve belki de kivancini seviyorum
altimda benim yepyeni

Askim
krali karanlik olan
bir ulkedir sacin
ciceklerin kacisidir alnin
uyuyan kuslarla dolu
yasayan bir ormandir basin
bedeninin dallarinda kaynasan
beyaz arı surusudur memelerin
koltuk altinda bahar yeserir
Nisan’imdir bedenin
-
Alman asilli Amerikali siyaset bilimci Hannah Arendt'in dogum yil donumu (14 Ekim 1906)
"Dunyanın elli yil icinde nasil olmasini istersiniz? Kendi yasaminizin bes yil icinde nasil olmasini istersiniz ? Yanitlar genellikle soyle baslayacaktir: Eger hala dunya diye bir yerin var olacagini kabul edersek ve hala yasiyor olursam..." Siddet Uzerine

"How do you want the world to be in fifty years? and What do you want your life to be like five years from now? The answers are quite often preceded by Provided there is still a world and Provided I am still alive..."

"Eichmann Aptal biri degildi. Donemin bas suclularindan biri haline gelmesine olanak saglayan - aptallikla kesinlikle ozdes olmayan bir seyden- fikirsizlikten baska bir sey degildi. Aslinda insanin Kudus'teki durusmadan cikarabilecegi ders buydu. Ama bu bir dersti, sozu edilen fenomenle ilgili bir aciklama veya teori degildi." Kotunun Siradanligi
-
Ingiliz aktor Sir Roger George Moore'un dogum yil donumu (14 Ekim 1927)

-
Amerikali ekonomist Milton Friedman, 14 Ekim 1976 tarihinde Nobel Ekonomi Odulunu kazandi.

"Eger kasitli olarak, yaratici, atilgan ve kendine guvenen insanlari isten cikarip onlarin yerine kalin kafali, siradan ve hayal gucunden yoksun olanlari ise alacak bir sistem gelistirmek isterseniz yapmaniz gereken tek sey bugun buyuk kentlerde ve ulke capinda uygulanan sistemi taklit etmek ve ogretmen olabilmek icin diploma zorunlulugu koyarak standart maas sistemi uygulamaktir."

"If one were to seek deliberately to devise a system of recruiting and paying teachers calculated to repel the imaginative and daring, and to attract the mediocre and uninspiring, he could hardly do better than imitate the system of requiring teaching certificates and enforcing standard salary structures that has developed in the largest city and state-wide systems. The alternative system would resolve these problems and permit competition to be effective in rewarding merit and attracting ability to teaching."
-
Amerikali hard rock grubu Kiss, 2.studyo albumu Alive II'yu 14 Ekim 1977 tarihinde yayinladi.
-
Ingiliz heavy metal grubu Iron Maiden, canli yayin albumu Live After Death'i 14 Ekim 1985 tarihinde yayinladi.
-
"Ask, zorla tomurcuk vermesini istedigin bir sera cicegi degildi. Ask, yol kenarinda beklenmedik sekilde acan bir cicekti." Sarah Jio, Mart Menekseleri (Margaret Ayer Barnes, Kaybolan Yillar - Years of Grace)

"Love is not a hothouse flower, forced to reluctant bud. Love was a weed that flashed unexpectedly into bloom on the roadside."
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri