Sayfa 471/1002 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 3,761 - 3,768 arası.

Konu: Viop XXXVIII

ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

2. Spottaki dövize basma Merkez Bankası vadelide pozisyon kapatmaya zemin olabilir mi?

3. Benim 70 lerdeki uygulamadan anladığım tam öyle olmuş.

Mütedeyyin kesim fiziksele abanmış.

Müsiad köklerinde anladığım kadarıyla 70 lerde yapılan uygulama var - düştükçe almışlar ve çok düşmüş.

Burada politika önemli. Eger devlet x nin altı yok der x de alır ise ve uygulamayı da koşa süre sonra iptal eder ise ve dahi bu sürede ülke hiç döviz ihtiyacı duymaz iseeee çalışabilir ve kesildiği zaman bugünkünden daha iyi bir Türkiye olabilir.

Ama hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, o kur once 7 lere iner, sonra 30 lara fırlar vs vs malesef. Aynı yay sıkıştırma örneği güzel. Inmeyedebilir tabi ama ben inerse şaşırmam
    İnse de inmese de tek lot dolarda işlem yapmam...
     Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    DEM iyi düşünelim...

Mesela doların düşecegine inanıyorsan, DOLARI TL. YE CEVİRDİĞİNİ DÜŞÜNELİM.

10.000 DOLARI 10 TL DEN BOZDUN...ve bunu 3 ay yani %4 faiz den yatırdın...dolar düşünce zaten kazancın 2 açıdan oluyor.

mesela dolar 8.00 oldu oysaki sen 3 ay sonra 10.400 tl. alacaksın.yani 13.000 dolar eder...(dolar bazlı %30 kazanç)

dolar yükselirse ,mesela 14.00 olursa 14.000 tl. alacaksın ve hiçbir kar-zararın olmayacak..

şunu ifade etmeye çalışıyorum. dolar bu şekilde düşerse düşüşten etkilenmemek için dolardan tlye geçiş furyası oluşur mu?

çünkü önce bozan daha karlı olacak.

3 -5 ay sonra ne olur.o belli değil ama kısa vade konuşalım.

bu mantıkla fiziki dolar almak sanki şuan erken gibi mi?

bence 100 cm. yayı sıkıştırmak gibi olacak. yay 80 cm derken 30 cm. kadar sıkışacak...oradan fiziki dolara geçenlerle fırlama mümkün mü?
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by muhteberu Yazıyı Oku
    bu kadar eşşek olursa sırtına semer vuran çok olur herkez vicdanlı merhametli ALLAH ın kulumu sandınız siz ,
    şu adama inanıpda onun peşinden giden her türlü zilleti haketmiştir ilk gördüğümde bu dümenci abd uşağı dedim yok
    abi olurmu öyle şey dediler çok makbul hocaymış o zaman ne işi var lan abd de dedim çıt yok ALLAH akıl fikir versin.
    Dostum bunu kimin için söyledin merak ettim.

CPH1931 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. RTE kurun çok düşmesini istemiyor. Bu konu MB başını yiyecek. Eğer piyasaya alım yönünde müdahale etmezse.

6.  Alıntı Originally Posted by hectoral Yazıyı Oku
    Dostum bunu kimin için söyledin merak ettim.

açık ve net fetö denen emperyalist abd güdümlü oluşuma söyledim.

7.  Alıntı Originally Posted by muhteberu Yazıyı Oku
    açık ve net fetö denen emperyalist abd güdümlü oluşuma söyledim.
    Eyvallah.

8. Yeni ekonomi modeli yerlilerin duruşunu fazla değiştirmez gibi ama yabancı için risk büyük kazanç büyük. Ancak yabancının kafasındaki soru ; vade sonunda eldeki TL yi dolara çevirip götürebilir mi. Yani kağıt banknot şeklinde.

Ekran üzerinde veriyorsun TL yi ama iş banknot dolara gelince orası muamma. Dolar karaborsaya düşebilir mi acaba?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 471/1002 İlkİlk ... 371421461469470471472473481521571971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •