Cuma günki alım isteğini görünce "Pazartesi sabaha kadar abd 10 yıllık tahvillerin faizi 1.55 altında kalırsa, bana BIST endeksi 1550 üzerinde açarız gibi geldi." demiştim.
Bu sabah ise abd tahvil faizlerinin 1,58 deki yüksek halini ve S&P nin kırmızısını görünce 1550 üzerinde açarız fikrim değişmişti. Kırmızı açarız diye düşünmeye başlamıştım ancak yeşil açtık. 1550 yi hafifçe geçti. abd tahvil faizleri biraz düşse 1550 üzerinde kalabilirizde ancak kalacağımızdan şüpheliyim.
TR ve dünyanın temel verileri ise yükselişi destekliyor bu sebeple bir miktar hisse longu tutmaya devam ediyorum. Bir tek petrol fiyatlarının yükselişi TR açısından sorunlu. abd tahvil faizlerinin yükselişi gelişmekte olan ülkelere yarıyor deniyor, bunun bizi etkilememesi gerekirken S&P ye kitlenmiş olan xbank yüzünden etkileniyoruz.
---
ons altında olumsuz bir durum var. Uzun vade kanalı alt banda yaklaştığı için Sembolik miktarda long aldığımı yazmıştım. Senatodan 1.9 trilyon dolarlık abd teşvik paketi geçti ancak hiç yukarı tepki gelmedi sayılır. Uzun yeşil barları görmedik. ons altın tamamen abd tahvil faizlerine odaklanmış görünüyor.
Avrupa seansı 11:00 de açıldığında ons altın yukarı gitmezse, sembolik aldığım longları kapatacağım.
---
usdtry tamamen MB nin faiz artış tarihine odaklanmış durumda. uzak durmaya devam edeceğim.
---
Yeni haftaya başladık, bol şans.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri