Sayfa 474/997 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574974 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 3,785 - 3,792 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Şimdi ziraat bankasının bono fiyatlarına baktım...al sat arasında yaklaşık 0,50 puan marj var..Yani aldıktan sonra hemen satarsanız zarar ediyorsunuz...Aynı dolar alıp hemen satmak gibi..

Bir de bonoda getiriniz gün gün değişir...Acil paraya ihtiyacınız yoksa ve bono fiyatı uygunsa değerlendirilebilir..

Bu arada QNB doğrudan borsadan bono alıp satımına izin veriyormuş..Yani çok daha iyi fiyata bono alınabilir sanırım..Konuyu çok da iyi bilmediğim için Bankaya sormak da fayda var..

2.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    tahvilde ters orantı vardır.Faizi düşerken fiyatı yükselir eğer 13,50 lik bir tahvile girilmişse diyelimki faiz 11 e düştü .vadesinden öncede satarsanız kazançlı olur .ama tuttu 15 oldu tahvil faizi o zaman vade sonunu beklersiniz .
    Tuttu 15 oldu tahvil faizi o zaman zarar etmiyor muyuz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. son 10 yıldır mevduat yerine bono yapmak daha avantajlı olabilirdi, zira faizler düşüyordu. şimdi ise parasal sıkılaşma var, tahvil faizinin düşüş şansı zayıf..Türkiye'de tekrar tek haneli faiz oranlarını mümkün görmüyorum, bu benim fikrim.
    Fakat gösterge 15.60-16.0 gelirse oralardan dönme şansı olabilir, bu durumda da o oranlardan girmek kısa vadede kazançlı olabilir. %16 al %13 sat gibi...

4. Faizin önümüzdeki dönem düşeceğini düşünüyorsan tahvil alırsın, belirlediğin orana düştüğünde tahvili satarsın, her ay da bankayla pazarlık yapmazsın,paranı taşımazsın... yeri gelir 3 aylık kazancı 1 ayda alırsın. yok faizler artacak diyorsan kısa vadeli mevduat yapmaya devam edersin gibi

5.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Tuttu 15 oldu tahvil faizi o zaman zarar etmiyor muyuz?
    satarsanız edersiniz ..satmazsanız tabiki etmezsiniz ..vade sonunda 13,50 misal kaç günlükse alırsınız faizini.

6.  Alıntı Originally Posted by El_Rey Yazıyı Oku
    Faizin önümüzdeki dönem düşeceğini düşünüyorsan tahvil alırsın, belirlediğin orana düştüğünde tahvili satarsın, her ay da bankayla pazarlık yapmazsın,paranı taşımazsın... yeri gelir 3 aylık kazancı 1 ayda alırsın. yok faizler artacak diyorsan kısa vadeli mevduat yapmaya devam edersin gibi
    Mevduat ile tahvili karşılaştırıyoruz. İkisini de vade sonu kadar tutuyoruz. Bu kapsamda değerlendirme yapıp alım satım kazancını göz ardı edecek yorumlarda bulunsak daha faydalı olur.

7.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    satarsanız edersiniz ..satmazsanız tabiki etmezsiniz ..vade sonunda 13,50 misal kaç günlükse alırsınız faizini.
    Satmazsakta piyasa değeri ile değerlemede toplam portföy değeri düşük çıkar. Daha açıklayıcı örnek olarak 10 TL'den aldığımız hisse 2 TL ise satmadığımız anda zararda mıyız değil miyiz?

8. aktıfbankı yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum hıcbır sorun yasamadım bilginiz olsun ıstedım...

Sayfa 474/997 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574974 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •