Sayfa 474/602 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 3,785 - 3,792 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    Hocam doğalgaz zammı bizi seneye nasıl pozitif etkileyecek, merak ettim doğrusu?
    Özelden de yazan olmuş. Burada açıklamaya çalışayım.
    Şimdi ilk olarak TR'de doğalgaz üretimi olmadan enerji arzı tamamlanmıyor.(saatlik ortalama 8-10bin MW alalım bunu. Yani yazın kurak zamanlarda 13-15 bine çıkabilir.). Diyelimki normalde 650TL'ye mal ediyor ve PTF'ler de 750-800TL oluyor. Doğalgaza da yeni bir zam gelsin ve 750TL'ye mal edip 850-900TL'ye satsın. Ne oldu yine 100-150TL'lik kar marjını korumuş oluyor. Dolayısıyla Doğalgaz santrali açısından değişen bir şey olmuyor.

Ama bizim bir de yılda 2 milyon MWs üretim yapan yerli kömür ile üretim yapan(hem de rödovanslı; yani kömürünü kendi çıkartıyor(aslında taşerona veriyor)) Göynük termik santralimiz var. PTF'lerde yıllık ortalama 100TL'lik artış (doğalgaza gelebilecek zamma karşılık gelen artış) bu santralin FAVÖK'üne yıllık +200mnTL yazacak. Dolayısıyla gaza gelebilecek zam bize pozitif yansımış oluyor.

Göynük bu sene ürettiğin elektriğin 70%'i civarını TEİAŞ'a belli bir fiyata(ortalama 430TL falan) spot fiyatların() altına sattı(spotların bu kadar yükseleceği öngörülemezdi) ve bu piyasada asıl potansiyelini gösteremedi. Ama seneye hepsini spottan satınca karlılığı ciddi derecede artacaktır. Şahsi tahminim ortalama 350-400TL maliyetle elektrik satacaktır. Dolayısıyla PTF'ler ne kadar yüksek olursa(2022'de yıl ortalaması 700TL üzeri olacaktır) o kadar yüksek FAVÖK üretecektir. Yine şahsi tahminim 700-800mn TL yıllık FAVÖK üretecektir. Hatta yazın kurak geçerse bu rakamlar daha da artabilir. Yani BOTAŞ dese ki 50% daha zam yaptım. PTF'ler 1000TL üzeri olur ve GÖYNÜK yıllık 1.2milyar TL FAVÖK üretir. Antalya'da 100-150TL'lik kar marjı ile(yıllık 350-400mnTL FAVÖK) devam eder YTD. Umarım anlatabilmişimdir... Tekrar edeyim bunlar 2022 yılı için geçerli.
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

2.  Alıntı Originally Posted by cido Yazıyı Oku
    1 aralıkta muhtemelen olacak olan doğalgaz zammını da bahane et ve biraz daha aşağıya düş aksen emi), peki Gana sözleşme haberi veya Özbekistan ilk etap haberi veya en azından Kongo haberi en fazla 1 ay içinde gelecek, bakalım o zaman da buralar böyle sessiz mi olacak?
    Buradaki sessizligin sebebi herkesin icinin rahat olmasi hocam.bahsettiginiz haberler zaten bilinen konular. Asil haberleri ukrayna,angola ve orta asyadan bekliyoruz.

Yatirim tavsiyesi degildir.

3.  Alıntı Originally Posted by neva91 Yazıyı Oku
    Özelden de yazan olmuş. Burada açıklamaya çalışayım.
    Şimdi ilk olarak TR'de doğalgaz üretimi olmadan enerji arzı tamamlanmıyor.(saatlik ortalama 8-10bin MW alalım bunu. Yani yazın kurak zamanlarda 13-15 bine çıkabilir.). Diyelimki normalde 650TL'ye mal ediyor ve PTF'ler de 750-800TL oluyor. Doğalgaza da yeni bir zam gelsin ve 750TL'ye mal edip 850-900TL'ye satsın. Ne oldu yine 100-150TL'lik kar marjını korumuş oluyor. Dolayısıyla Doğalgaz santrali açısından değişen bir şey olmuyor.

Ama bizim bir de yılda 2 milyon MWs üretim yapan yerli kömür ile üretim yapan(hem de rödovanslı; yani kömürünü kendi çıkartıyor(aslında taşerona veriyor)) Göynük termik santralimiz var. PTF'lerde yıllık ortalama 100TL'lik artış (doğalgaza gelebilecek zamma karşılık gelen artış) bu santralin FAVÖK'üne yıllık +200mnTL yazacak. Dolayısıyla gaza gelebilecek zam bize pozitif yansımış oluyor.

Göynük bu sene ürettiğin elektriğin 70%'i civarını TEİAŞ'a belli bir fiyata(ortalama 430TL falan) spot fiyatların() altına sattı(spotların bu kadar yükseleceği öngörülemezdi) ve bu piyasada asıl potansiyelini gösteremedi. Ama seneye hepsini spottan satınca karlılığı ciddi derecede artacaktır. Şahsi tahminim ortalama 350-400TL maliyetle elektrik satacaktır. Dolayısıyla PTF'ler ne kadar yüksek olursa(2022'de yıl ortalaması 700TL üzeri olacaktır) o kadar yüksek FAVÖK üretecektir. Yine şahsi tahminim 700-800mn TL yıllık FAVÖK üretecektir. Hatta yazın kurak geçerse bu rakamlar daha da artabilir. Yani BOTAŞ dese ki 50% daha zam yaptım. PTF'ler 1000TL üzeri olur ve GÖYNÜK yıllık 1.2milyar TL FAVÖK üretir. Antalya'da 100-150TL'lik kar marjı ile(yıllık 350-400mnTL FAVÖK) devam eder YTD. Umarım anlatabilmişimdir... Tekrar edeyim bunlar 2022 yılı için geçerli.
    Bahsettiginiz gibi olursa goynukte havadan yeni bir santral kurmus gibi katkisi olacak neredeyse. Ileride urfa ve antalyayi tasirlar mi disariya acaba merak ediyorum.teknik olarak mumkun olsa bile sanirim yurticinde de varligini surdurmek ister sirket.

4. Bunu daha önce de yazanlar olmuştu. Bu konuda ben hep antalya tasinmaz dedim. Yurtiçi enerji güvenliği acisindan. Ek olarak, artik iklim anlaşması ile beraber gaz santrallerinin önemi daha da arttı.
     Alıntı Originally Posted by lamuerte Yazıyı Oku
    Bahsettiginiz gibi olursa goynukte havadan yeni bir santral kurmus gibi katkisi olacak neredeyse. Ileride urfa ve antalyayi tasirlar mi disariya acaba merak ediyorum.teknik olarak mumkun olsa bile sanirim yurticinde de varligini surdurmek ister sirket.

Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Adamın ahmağı malını gereksiz övermiş, daha ahmağı da başkasının malını yalan yere yerip kendi malını övermiş"

5. Rizeli Analizi

2022 kur 18 tl,hisse 3 dolar.(sene sonu)
    2022 başka yatırım yoksa borç önemsiz miktar.(sene sonu)
    2022 kar 7 milyar.(sene sonu)
    YENİ İŞ İLİŞKİSİ olursa her 750 MW için en az ilave 1 dolar hisse fiyatı
    2023 1 tl temettü en az

Şirketin acil ilişkiye girmesi lazım Bir tane çok değil 1 tane ÖZBEKİSTAN çapında YENİ İŞ İLİŞKİSİ yaparsa o zaman deli kopar...

6. Müthiş bir analiz... Gösterdiğiniz bu cesaret için sizi tebrik ederim.
     Alıntı Originally Posted by Hamsi Yazıyı Oku
    Rizeli Analizi

2023 1 tl temettü en az

Şirketin acil ilişkiye girmesi lazım Bir tane çok değil 1 tane ÖZBEKİSTAN çapında YENİ İŞ İLİŞKİSİ yaparsa o zaman deli kopar...

7. Sayin rizeli 2022 yil sonu fiat ne olur

8.  Alıntı Originally Posted by Hamsi Yazıyı Oku
    Rizeli Analizi

2023 1 tl temettü en az

2022 de 7m kar nerden cikardiniz? 3 dolar hisse fiyatini nerden cikardiniz? Insanlari bosuna gaza getirmeyin. Bu rakamlarin gerceklikle bir ilgisi yok.ne yazikki.

Sayfa 474/602 İlkİlk ... 374424464472473474475476484524574 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •