Originally Posted by
myfinans
TL mevduat yada PPF benzeri enstrümanlarda şu anda yaklaşık net %17 getiri var.
Dolar ise şu anda 7,44
Şu seviyeden alınacak dövize endeksli fonların %17'ye erişebilmesi için doların 8,70 olması lazım.
Net %17 ve üstünün bir süre daha devam edeceğini öngörebiliriz.
1 yıl içinde doların 8,70'i geçme olasılığı nedir?
Geçecekse sert yukarı hareketi ne zaman yapabilir.
Ya da hisettirmeden milim milimi yükselir.
Ya da 1 yıl içinde bu seviyeye ulaşamaz ve hatta bırakın ulaşmayı daha da gerilermi?
Çok bilinmiyenli denklem..
Piyasanın ortalama beklentisi ocak 2022 vadeli döviz kontratından görülebilir aslında, evde sistemin başında olmadığım için göremiyorum. Bir yıl sonrası için tüm beklentilerin ortalaması orada yaklaşık. Elbette söylediğiniz gibi gerçekleşme çok farklı olacaktır.
Ancak döviz bazlı fonlar içinde eurobond fonları yerine , işin içine biraz risk katılarak, döviz getirisini geçmesi daha muhtemel yabancı hisse fonları katılabilir.
Her şekilde, döviz ayağının portföylerde eksik bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum ben açıkçası. Olası yine enflasyon fırlamasında, mevduat , ppf ve borçlanma araçları tersine kur; enflasyonu çok daha adilane ve hızlı fiyatlayacaktır.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri