MAC +%1,58 yapmış. Endeksin altında kalmış. Ama endeks fonu olmadığı için birebir endeks getirisini beklemek de doğru olmaz.
MAC +%1,58 yapmış. Endeksin altında kalmış. Ama endeks fonu olmadığı için birebir endeks getirisini beklemek de doğru olmaz.
Keşke dediğiniz kadar kolay olsa.Endeks 82 bin dönüşü Bir müddet temkinli davranıp endeksin 89 bini geçtiğinde endeks hissesi iyi bilanço açıklayacak diye turkcell aldım.Endek yukarıları gitmesine rağmen hisse düşmeye devam etti hatta devre kestiği gün bile oldu.Endeksin %15 yükselişinin ardından %2 karla satıp çıktım.Tabi bu arada fonlar %10 üzerinde yükseliş gerçekleştirdiler.Hisse işinde yükselirken her şey güzel ama düşmeye başladığında malesef stop yapmayı beceremiyoruz.Her küçük yatırımcının becerebileceği bir iş değildir al sat.Portfòyün az bir kısmı ile al sat yapılabilir ama tamamıyla hissede durmak her yatırımcının yönetebileceği bir iş değil.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portföyden feda edebileceğiniz (%10 veya %5) kısım ile girilebilir. Burada 2 seçenek ortaya çıkıyor. Defansif oynayıp 5-6 hisseye bölmek mi parayı yoksa atak oynayıp portföyün %5'i ile tek hisseye girmek mi. 5-6 hisseniz varsa zarar çok derin olmaz tabiki ama getiri de ona göre hareket eder. Ancak yine çok önemli bir konu hisseyi alırken hangi fiyattan alacağınız. Benim elimde hisse yoğun fonlar olduğu için borsaya girip hisse senetlerinden sepet yapmak yerine güvendiğim bir hisseye portföyümün %9'u ile yatırım yaptım. Şu an kârda veya zararda değilim, kağıt gidip geliyor ama ekstrem bir durum olmadığı sürece çıkmayı düşünmüyorum çünkü uzun vadeli düşüncem var.
Altının pili bitti gibi.1750 üst sınır oldu.ABD yandı yıkıldı ama altın bu sınırı geçemedi.
Altın fonu alımı için Haziranın son günlerini, 2.çeyrek kontrat kapatma zamanını beklemeye karar verdim.
Ama gümüş durdurulamıyor.15 günde 14,70'den 18,30'lara geldi.Meraklısı gümüş BYF ile işlem yapabilir.Ama net aktif değerin üzerinde almamaya dikkat etsin.
Gümüş BYF alım da, kotalı işlem yapıldığı uyarısı veriliyor. Bu durumda istediğim kadar alıp, satamayacağım anlamına mı geliyor?
Bu fonu alan satmıyor.Fon fiziki gümüş karşılığı tuttuğundan ve fiziki gümüş temininde sıkıntı olduğu söylendiğinden pay sıkıntısı oluyor ve alımda sıkıntı çıkabiliyor.Hatta net aktif değerin çok üstünde alıcı bulabiliyor, ozamanda gerçek gümüş değerinin üzerinde almış oluyorsunuz.
Sakin dönemlerde alıp kenara atmak düşünülebilir.
Ama şunuda söyleyeyeim gümüşün düşüşüde çok sert oluyor.Dikkatli olmakta fayda var.
Yer İmleri