Şirketi bi daha ararsam soracağım bu hisseden kurtulmak için daha kaç yıl bekleriz veya daha şirket yönetimine kaç yıl beddua ederiz...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketi bi daha ararsam soracağım bu hisseden kurtulmak için daha kaç yıl bekleriz veya daha şirket yönetimine kaç yıl beddua ederiz...
gubrf razi düzelmeye başladı ya eski günlerine döner....ben seneye 200 milyon üzeri kar bekliyorum bu senede karlı kapatacaklardır.....üre fiyatları arttıkça razi düzeliyor...orada adam gi kapasite artıramadılar yatırımı hep gübretaşa yaptılar sonuç ortada....esas yatırım orada olmalıydı.....
Üre fiyatlarının yükselmesi acaba İrana yapılan ambargodan dolayı üre arzının düşebileceğinden dolayı olabilir mi?
4 KASIM ’DA YÜRÜRLÜĞE ALINACAK AMBARGOLAR
- İran’la bağlantılı olan tüm petrol işlem ve hizmetleri duracak.
- İran’dan petrol temelli petrokimya türevi ürünlerin tamamının alımı yasaklanacak.
Hiç boşuna arayıp nefesini tüketme bence. Bu olay şirketin boyundan büyük.
Bekleyeceğimiz tek şey Trump dengesizin İranla anlaşabiliriz/anlaştık tweet i.
Beklentinin en büyüğü bu. Zaten üre amonyak fiyatları da düzelmeye başladı buda olumlu katkı sağlar.
Bu fiyatlardan yeni girecekler için çok büyük fırsatlar var bence.
Ama iranı daha sıkmadan istediğini almadan hemen anlaşmaz bu sarı kafa.
Değişik ve güzel bi bakış....[emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji122]
Bir kac yıl önce takip ettim aldım sattım...
Mantıksız olsada bu hisse irana amborgo varken yükseldi, ne zaman ambargo kalktı o gunden beri düşuyor !!!!
Hisseyi asıl etkileyen gubre fiyatları, herseyi ambargoya bağlamak yanlış, bağfas 12 tl den 5 tl ye düştü uranda fabrikası yok !!
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İran ambargosu kalktığı haberinden sonra zaten son altın vuruşunu (14.07.2015) yaparak 6,5 seviyesinden 8 tl ye gitti ve ardından düşüşe geçti yani beklenti gerçekleşmiş oldu. Bu yüzden ambargo varken ambargonun kalkacak beklentisiyle 4 8 hareketini yapmış oldu ve sonrasında beklentiden sonra gerçeklerle yüzleşildi.
Gerçekler 2014 de 210 milyon olan karın 2015 de 89 milyona düşmesi oldu buna etken olan tabiki de yurtdışı üre amonyak fiyatlarının düşmesiydi.
2016 da -68 milyon zarar.
2017 de 33 milyon kar.
2017 bilançosunun tekrardan kara döndüğü halde şu an 2016 yılı fiyatlardan bile %35 altındayız. Bu demek oluyor ki hisseyi baskılayan ana sebep ambargo.
bagfaş 2017 -10 milyon zarar
2016 -37 milyon zarar
2015 233 milyon kar
bagfas hissesinin düşmesinin 1.nedeni zarar etmesi ve en son kapa bildirdikleri 24 milyon euro luk ödeyeceği tazminat.
Ne zaman ambargo kalkacak beklentisi konuşulmaya başlar ozaman gübretaşı kimse tutamaz.
Yer İmleri