Sayfa 477/931 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Önümüzdeki kabus senaryo sadece benim mi aklıma geliyor? ABD halk bankasını bahane ederek bankalarımızın yurtdışından kredi almasını engeller, (finansal ambargo) böylece bankalar nakit sıkışıklığına düşer. Verdikleri kredileri geri çağırır özel sektör zora düşer. Banka varlıkları hızla erir döviz sıkıntısı had sayfaya gelir. Pek çok iflas gelir döviz kuru tavan yapar. Bankalar verdikleri kredileri geri alamaz yeni kaynak da bulamaz temerrütte düşer ve yurt dışından aldıkları borçlarını ödeyemez.
    Tabi böyle bir senaryo olabilecek en kötü senaryolardan biri. Hükümet de armut toplamayacak bir yerlerden para bulmaya çalışacaktır.
    Bu senaryoya göre bankalar en büyük zararı görecektir borç/Özkaynak 0.5 üzerinde olan şirketler ya iflas eder ya da ozkaynaklarini eritip küçülmeye gider. Elinde nakit olan ihracatçı şirketler avantajlı gibi gözükse de devlet bu şirketlere ek vergi koyarak döviz kurunu sabitleyerek bankalara ve zor durumdaki şirketlere kaynak aktaracaktır.
    En değerli şey nakit altın ve döviz olacaktır.
    İsyat ne olur? Portföyde bulunan finansman bonoları ve eurobondlar iflaslar sonrası değer kaybederek portföy %50 oranında küçülür. Belki iflas etmez ama ağır yara alır.
    İste fiyatlanan korkulan bu. Böyle birşey olmaz diyen evi sat arabayı sat bankalara gir. Yıl basında 5.5usd olan bankacılık endeksi 1.5usd olmuştur. Bankaların fiyatı 3 yıllık karina eşit hale gelmiştir.
    İyi ölçün iyi tartın yatırım yaparken her ihtimali düşünün.
    Ben taşıdığı riskleri bile bile isyat da kalmaya devam ediyorum dolar da almadım prensip olarak almıyorum almayacağım. umarım gelişmeler beklediğim şekilde gerçekleşir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. sn esramarka,

2019 temettu aldıktan sora komple hisseden cıkıp 3-4 ay parayi faizde degerlendırmeyı,

2019 temmuz gibi hisseyi bıraktıgımdan daha düşük seviyeden alabılırmıyım onu dusunuorum

Alıntı Originally Posted by Serkan3533 Yazıyı Oku
    sn esramarka,

2019 temettu aldıktan sora komple hisseden cıkıp 3-4 ay parayi faizde degerlendırmeyı,

2019 temmuz gibi hisseyi bıraktıgımdan daha düşük seviyeden alabılırmıyım onu dusunuorum
    Temettü aldıktan sonra hisse Temettü oranında düşer. Satmanın bir mantığı kalmaz. Bu yılki gibi olursa da uzun süre kendini toparlayamaz Eee nasıl satacaksınız da vadelide değerlendireceksiniz? Ben artık bu sermaye gidişi ile önceki temettü alınan değerlere bile ulaşmayı hayal görüyorum ama inşallah benim yüzümü kara çıkartırlar. Sürekli zarar eden ve piyasayı okuyamayan elemanlara güvenim kalmadı maalesef. Eğer olur da sanmam ama 1'li rakamlara hisse ulaşabilir ve o noktadan Temettü verirse kesinlikle satmam uzun vadeli tutarım elimde ama bunun için de boğa piyasası lazım.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Önümüzdeki kabus senaryo sadece benim mi aklıma geliyor? ABD halk bankasını bahane ederek bankalarımızın yurtdışından kredi almasını engeller, (finansal ambargo) böylece bankalar nakit sıkışıklığına düşer. Verdikleri kredileri geri çağırır özel sektör zora düşer. Banka varlıkları hızla erir döviz sıkıntısı had sayfaya gelir. Pek çok iflas gelir döviz kuru tavan yapar. Bankalar verdikleri kredileri geri alamaz yeni kaynak da bulamaz temerrütte düşer ve yurt dışından aldıkları borçlarını ödeyemez.
    Tabi böyle bir senaryo olabilecek en kötü senaryolardan biri. Hükümet de armut toplamayacak bir yerlerden para bulmaya çalışacaktır.
    Bu senaryoya göre bankalar en büyük zararı görecektir borç/Özkaynak 0.5 üzerinde olan şirketler ya iflas eder ya da ozkaynaklarini eritip küçülmeye gider. Elinde nakit olan ihracatçı şirketler avantajlı gibi gözükse de devlet bu şirketlere ek vergi koyarak döviz kurunu sabitleyerek bankalara ve zor durumdaki şirketlere kaynak aktaracaktır.
    En değerli şey nakit altın ve döviz olacaktır.
    İsyat ne olur? Portföyde bulunan finansman bonoları ve eurobondlar iflaslar sonrası değer kaybederek portföy %50 oranında küçülür. Belki iflas etmez ama ağır yara alır.
    İste fiyatlanan korkulan bu. Böyle birşey olmaz diyen evi sat arabayı sat bankalara gir. Yıl basında 5.5usd olan bankacılık endeksi 1.5usd olmuştur. Bankaların fiyatı 3 yıllık karina eşit hale gelmiştir.
    İyi ölçün iyi tartın yatırım yaparken her ihtimali düşünün.
    Ben taşıdığı riskleri bile bile isyat da kalmaya devam ediyorum dolar da almadım prensip olarak almıyorum almayacağım. umarım gelişmeler beklediğim şekilde gerçekleşir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    İşlerin bu raddeye gelmeyeceğini bir orta yol bulunacağını tahmin ve temenni ediyorum. OFAC eğer kötü bir karar alırsa ne olur ve bankalar nasıl fiyatlanır düşünmek bile istemiyorum. Bu yüzden bir Lot bile ekstra almama ne kadar ortalama düşürmek mümkün olsa da bekleme tarafında kalma düşüncem var.

Şu anda keşke dolarda kalsaydım ve onsa zıplasaydım diyorum. Ons dolar bazında çok avantajlı.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan3533 Yazıyı Oku
    sn esramarka,

temettüyü aldıktan sonra ana parayı çekmenizin bir anlamı kalmaz ki. temettü sonrası maliyetinizin çok daha altında bir noktadan satmış olursunuz. (verdiği temettü oranında hissenin düşmesi) bu dediğiniz çok kısa bir sürede temettü öncesi geldiği noktaya hareket etmesiyle mantıklı olur. bu noktadan çıkıp, tekrar çekilirse eğer geri dönmek olabilir.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

6.  Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    temettüyü aldıktan sonra ana parayı çekmenizin bir anlamı kalmaz ki. temettü sonrası maliyetinizin çok daha altında bir noktadan satmış olursunuz. (verdiği temettü oranında hissenin düşmesi) bu dediğiniz çok kısa bir sürede temettü öncesi geldiği noktaya hareket etmesiyle mantıklı olur. bu noktadan çıkıp, tekrar çekilirse eğer geri dönmek olabilir.

yanlıs ifade ettım pardon..her sene mart ayında temettu verecegı ıcn hısseye ılgı artıor..mesela mart 2019 da işyat 0,95 lere kadar cıkacaktır tahmınım

7. sn esramarka,

çok karamsarsınız yahu, yapmayın.[emoji4]

normal şartlarda bile reel kazaç için en az 2 yıl kalmanız gereken bir hisse isyat. bir karar verdik, buradayız. oldu bir kere. ya kol keseceğiz ya bekleyeceğiz.

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan3533 Yazıyı Oku
    yanlıs ifade ettım pardon..her sene mart ayında temettu verecegı ıcn hısseye ılgı artıor..mesela mart 2019 da işyat 0,95 lere kadar cıkacaktır tahmınım
    diyelim ki temettü öncesi 0,95 kapattı. verdiği hisse başı pay ise 0,125 olsun:

bu durumda temettü sonrası 0,82 açar. temettü öncesi maliyetinizin ( temettü kazancınızı realize etmiş olabilmek adına) 0,82 - 0,125=0,69 olması gerekir.

diyelim ki temettü öncesi 0,90 kapattı. verdiği hisse başı pay ise 0,10 olsun:

bu durumda temettü sonrası 0,80 açar. temettü öncesi maliyetinizin 0,70 olması gerekir.

diyelim ki 0,72 temettü öncesi oluşan fiyat. hisse başı verdiği oran ise 0,07:

bu durumda ise açılış 0,65 olur. maliyetiniz ise 0,58 olacak ki reel kazanç elde edesiniz. (maliyetinizi 0,58 kabul edersek eğer, 0,65i beklediğinizde ise kazancınızı temettü bazında ikiye katlamış olacaksınız.)

tüm bu örnekler gösterıyor ki kesinlikle kısa vadede bir beklentiye girilmemesi gereken bir hisse isyat.

Sayfa 477/931 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •