Sayfa 479/534 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529 ... SonSon
Arama sonucu : 4270 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: Xu30 ve xu100 Hisseler ve Endeks

1.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler Sv Dostum.
    Yazmam derken şunu düşünüyorum.
    Milyarda bir olasılık dediğim bir durum gerçekleşirse (83535 altına inmeden 95029 üstü), ya da imkansız dediğim bir durum (83535 altına inmeden 100652 üzeri) bir yerde çok çok ciddi bir hata yapıyorum demektir. Bir kişi bile bundan etkilense kendimi sorumlu hissederim. Kenara çekilip ciddi bir durum değerlendirmesi yapmam gerekir, kendimin ve başkalarının zarar görmemesi için.
    Abi " yazmamam gerekir" lafı çok iddialı.

Şimdi ben yukarı diyorum ama gün içi hareket ederken de duruma göre senaryomu şekillendirmeye çalışıyorum. Belki de senin dediğin olur. Benim düşüncem; Türkiye iyiye gitmiyor fakat borsa zaten bu durumu satın aldı. Başka bir deyişle bugünkü ekonomik durumu fiyatladi. Şuan bu kadar belirsizlik varken ve benim indikatör diplerde iken pala buradan ancak mal alır,almak zorunda kalır ve daha aşağılara dusmeyecegini düşünmemden kaynaklı da yükseliş geleceği yönünde. Neden 105xxx dersen de orada yıllık barlarda büyük bir direnç var ve bu direnci bir kaç kez aylık barlarda deneyip geçemediler. Oralar kaya gibi sağlam direnç bölgesi. 83 ler ise dipti ve 7bin puan aldı. Artık yeni bir dip yapmadan 105 e gitmesi gerekir normal olarak.

2. 20 yıldır gördüğüm birşey var ki bu işi mutlak bilen kesinlikle yok. Bir öngörü tutarken diğeri yanlış çıkabiliyor. Sonuçta belirli matematiksel hesaplanarak dışında herhangi bir şey yapmanin imkani yok. Karşımızda bir milyon hamle sonrasını hesaplayabilen yapay zeka varken herşeyi öngörebilmek imkansız üstü imkansız bence. Biz sadece kenardan köşeden birşeyler kapabilir miyizin derdindeyiz. Yazmamak diye bir düşünce olmasın lütfen. Bu arada sen bu kadar iddialı konuşunca benim içime de kurt düşürdün ağabey 🤔🤔🤔

Alıntı Originally Posted by hpy Yazıyı Oku
    20 yıldır gördüğüm birşey var ki bu işi mutlak bilen kesinlikle yok. Bir öngörü tutarken diğeri yanlış çıkabiliyor. Sonuçta belirli matematiksel hesaplanarak dışında herhangi bir şey yapmanin imkani yok. Karşımızda bir milyon hamle sonrasını hesaplayabilen yapay zeka varken herşeyi öngörebilmek imkansız üstü imkansız bence. Biz sadece kenardan köşeden birşeyler kapabilir miyizin derdindeyiz. Yazmamak diye bir düşünce olmasın lütfen. Bu arada sen bu kadar iddialı konuşunca benim içime de kurt düşürdün ağabey [emoji848][emoji848][emoji848]
    Dostum merhaba,
    Galiba tam anlatamadım düşüncemi.
    Eğer söylediklerimin aksi gerçekleşirse analiz yöntemimde çok ciddi bir problem var demektir. Bu problemi çözmeden burada yazacağım herşey bana ve etkilenenlere ciddi hasar verir. Bu nedenle önce sorunun çözümü ve çözüm sürecinde de kenara çekilmek, sağlıklı düşünmek gerekir.
    Bunu söylemek istedim.

Topiğe geçerken uğramıştım. Dün bir, bugün iki hemen ahkâm kesiyor, dememeniz temennimle;

Yil 365 gün, aylar, mevsimler var. Mevsimsellik, hava sicaklıkları, tatil alışkanlıkları v.s. mutlaka insan davranıslarına etki ediyor. Insan davranışları da tüketime, arza, borsaya her şeye tesir ediyor.
    Bunlara dayalı flu da olsa bir periyot yakalanabilir.

Bu kadar yazdıktan sonra bir büyük ANCAK, deyim.

Trump her hafta %5 ek gümrük koyacakmış Meksika'ya, Çin ile ticareti pokerdeki rest safhasına getirmesine birkaç santim kaldı. Ortadoğu, Akdeniz petrolü, iç dış secimler v.s. .... bütün bunlar flu da olsa yakalanabilecek bir periyot'u devre dışı bırakma gücünde.

Dolayısıyla dalga teorisi tutması zor bir teori. her yan müdahalede filmde Kayserili rolündeki Zeki alasya'nın altınları sil baştan sayması gibi sizi saydırir da saydırır. 🧐

Bıkmış abi de dirsek çürütmüş teknik analize.
    "Elli ot" diye tanımlıyor dalga teorisini

Analizleri Global, yerel, mevsimsel, sektorel, teknoloji v.s.yüzlerce etkenin arasından rodeo atındaki kovboy gibi esnek ama sağlam durarak objektif yapabildiğimiz oranda isabet ettirebiliriz.
    Diye düşünüyorum 😊

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Topiğe geçerken uğramıştım. Dün bir, bugün iki hemen ahkâm kesiyor, dememeniz temennimle;

Yil 365 gün, aylar, mevsimler var. Mevsimsellik, hava sicaklıkları, tatil alışkanlıkları v.s. mutlaka insan davranıslarına etki ediyor. Insan davranışları da tüketime, arza, borsaya her şeye tesir ediyor.
    Bunlara dayalı flu da olsa bir periyot yakalanabilir.

Bu kadar yazdıktan sonra bir büyük ANCAK, deyim.

Trump her hafta %5 ek gümrük koyacakmış Meksika'ya, Çin ile ticareti pokerdeki rest safhasına getirmesine birkaç santim kaldı. Ortadoğu, Akdeniz petrolü, iç dış secimler v.s. .... bütün bunlar flu da olsa yakalanabilecek bir periyot'u devre dışı bırakma gücünde.

Dolayısıyla dalga teorisi tutması zor bir teori. her yan müdahalede filmde Kayserili rolündeki Zeki alasya'nın altınları sil baştan sayması gibi sizi saydırir da saydırır. 🧐

Bıkmış abi de dirsek çürütmüş teknik analize.
    "Elli ot" diye tanımlıyor dalga teorisini

Analizleri Global, yerel, mevsimsel, sektorel, teknoloji v.s.yüzlerce etkenin arasından rodeo atındaki kovboy gibi esnek ama sağlam durarak objektif yapabildiğimiz oranda isabet ettirebiliriz.
    Diye düşünüyorum [emoji4]
    Elinize sağlık,
    Çok güzel bir yazı olmuş.

6.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Dostum merhaba,
    Galiba tam anlatamadım düşüncemi.
    Eğer söylediklerimin aksi gerçekleşirse analiz yöntemimde çok ciddi bir problem var demektir. Bu problemi çözmeden burada yazacağım herşey bana ve etkilenenlere ciddi hasar verir. Bu nedenle önce sorunun çözümü ve çözüm sürecinde de kenara çekilmek, sağlıklı düşünmek gerekir.
    Bunu söylemek istedim.
    dostum merhaba ,ew dan anlamam ama saygı duyuyorum,grafikde gördüğüm 88000 altına gelmediği sürece 93-94 arasına gelme ihtimali yüksek görünüyor,ne dersin??????

7.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Merhaba Dostum,
    Grafikleri ve sayımları tekrar inceledim.
    Sonuç olarak sadece şunları söyleyebilirim.

1) Bu endeksin 83535 altına inmeden tekrar 105xxx leri görmesi bana göre imkansız.
    2) Sayımlardan bir tanesi çöktü, ama ana sayım hala geçerli, ve bu sayıma göre endeksin, 83535 altına inmeden 95029 (daha önce yanlışlıkla 95192 yazmışım) üzerine çıkması benim için anormal bir sürpriz olur ve yazmayı bırakırım. Yanlış anlaşılmasın, ego nedeniyle değil, sadece grafiklere mantıkla değil duygu ile bakıyorum diye düşünüp, okuyanların etkilenip hata yapmaması için.
    3) Kanallları çizerek baktığımızda bu hareket yine bir tepki (Sn alenichev'in belirttiği gibi) bir pull-back hareketi sadece.
    4) Bu tepki hareketi son demlerini yaşıyor bana göre. Normal şartlarda bu seviyelerden veya 92000 e ulaşamadan, en büyük savrulmayı yapsa bile 95029 a ulaşamadan yeni dibe gitmesini bekliyorum. 95092 yukarı kırılırsa forumda tek satır yazmam, yazmamam gerekir.

Bol kazançlar diliyorum.

Bu çizimi daha önce göndermiştim. Sadece kırmızı çizgiyi ve 95029 sınırını ekledim.
    hiç bilmediğimden soruyorum dostum.

şu olabilir mi

87400-105930
    83500- ???

????=101200

8. Büyük resme bakın... Küçük dalgalara bakarak yanılıyorsunuz...endeks ilk hedef 100700 nihai hedef 135 bin civarı...sonrasında küresel piyasalar kaynaklı sağlam bir düşüş(lehman brothers benzeri birşey olacak)... 48 bini görürüz...dipte fed yine parasal genişlemeye gitmek zorunda kalacak(parasal genişleme sonsuzdur).

Sayfa 479/534 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •