Sayfa 479/853 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,825 - 3,832 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Ali Cemal abimiz artık piyasa analizlerini şifreli vermeye başladı oysa halk şeffaf bir yönetim istiyor. Bu nedenle serbest piyasa analizine, sarışın diyerek verdiği cevabı ifşa etmek vatandaşlık görevi oldu.

Önce yerli arz kıtlığı nedeniyle ithal sarışınlar geldi.Uzun bir dönem 100 dolar olan fiyat istikrarı korundu,aynı şekilde arz talep dengesi de sağlandı.Özal devrinde serbest piyasanın bu şekilde dengeli olarak geliştiğini söyleyebiliriz.Ancak bu piyasadan beklenen,arz fazlası olduğunda fiyatın düşmesi,yerli arzın da kalitesinin,ithal rekabetten dolayı artması beklenirken tam tersi bir yöne savrulduk.Bu savrulmanın manüplasyonlar ve spekülasyonlar sayesinde olduğunu düşünüyorum.Bir taraftan suni şekilde talep yaratıldı,klasik medya ve sosyal medya halen bu talebi pompalamakta.Talep,talep olarak kalmasın diye kredi hacmi büyütüldü. Suni talep yaratılması sonucu da kalitesiz arz patlaması oldu.İşte burada dengeler bozuldu,çünkü sonucunda kalitesiz esmerle ve fahiş fiyatlı sarışınlar ortaya çıktı,hatta 2 arada bir derede olanlara bile rağbet zirve yaptı.

Gelinen noktada,ithal sarışın artık daha çok kazanıyor, yerli esmer kalitesi dibe vurdu, yatırımcı artık fahiş fiyatlardan,kalite düşüklüğünden uzun vadeli yatırım yapamaz hale geldi, çarkın dönmesi için daha ve daha büyük kredi hacimlerine ihtiyaç doğdu. İşte bunun neticesinde Ali Cemal abimiz bekar kaldı. Hatta ve hatta, ara çözüm formülü üreten birçok yatırımcı emlağa rağbet göstererek 2. ve 3. ev tuttu. Emlaktaki yükselişi de bu bağlamda izah etmiş olalım. Bu yükseliş yeni uzun vadeli yatırımcıların da önünde büyük engel olarak duruyor. Neticede ezilen hep uzun vadeli yatırımcı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    o kadar oy verdik gittin topiği sende başkasına emanet ettin.
    Yok yaw, sana iyilik yaptım. Baştan sona şikayet dolu bi topiği kim ne yapsın. medwig bombayı ayarlayıp topiği patlatsın diye düşündüydüm.

Ama nalları bugünde dikmedik. Topik yine bana kaldı. Güneş altında koştum kalp krizi geçireyim diye maalesef sağlam çıktık, tayyip lere katlanmaya devam. Herkeste bana katlanacak artık.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by turn** Yazıyı Oku
    ŞİFREMİ hatırladım hergün okuyorum oy vereyim bolbol
    Evvet sanırım bir oy daha geldi ve 10 rakamına başarıyla ulaştık. Kendim için istemiyorum, ülke için. Kazanayım ülkeyi boşaltacam 5 dakka huzur bulsun.

Ülkede tek başıma yaşayacam. Kayıp sarışını bulursam belki onuda alırım.

Niyeti belli etmesem iyiydi. Gitti 10 oy

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Ali Cemal abimiz artık piyasa analizlerini şifreli vermeye başladı oysa halk şeffaf bir yönetim istiyor. Bu nedenle serbest piyasa analizine, sarışın diyerek verdiği cevabı ifşa etmek vatandaşlık görevi oldu.

Önce yerli arz kıtlığı nedeniyle ithal sarışınlar geldi.Uzun bir dönem 100 dolar olan fiyat istikrarı korundu,aynı şekilde arz talep dengesi de sağlandı.Özal devrinde serbest piyasanın bu şekilde dengeli olarak geliştiğini söyleyebiliriz.Ancak bu piyasadan beklenen,arz fazlası olduğunda fiyatın düşmesi,yerli arzın da kalitesinin,ithal rekabetten dolayı artması beklenirken tam tersi bir yöne savrulduk.Bu savrulmanın manüplasyonlar ve spekülasyonlar sayesinde olduğunu düşünüyorum.Bir taraftan suni şekilde talep yaratıldı,klasik medya ve sosyal medya halen bu talebi pompalamakta.Talep,talep olarak kalmasın diye kredi hacmi büyütüldü. Suni talep yaratılması sonucu da kalitesiz arz patlaması oldu.İşte burada dengeler bozuldu,çünkü sonucunda kalitesiz esmerle ve fahiş fiyatlı sarışınlar ortaya çıktı,hatta 2 arada bir derede olanlara bile rağbet zirve yaptı.

Gelinen noktada,ithal sarışın artık daha çok kazanıyor, yerli esmer kalitesi dibe vurdu, yatırımcı artık fahiş fiyatlardan,kalite düşüklüğünden uzun vadeli yatırım yapamaz hale geldi, çarkın dönmesi için daha ve daha büyük kredi hacimlerine ihtiyaç doğdu. İşte bunun neticesinde Ali Cemal abimiz bekar kaldı. Hatta ve hatta, ara çözüm formülü üreten birçok yatırımcı emlağa rağbet göstererek 2. ve 3. ev tuttu. Emlaktaki yükselişi de bu bağlamda izah etmiş olalım. Bu yükseliş yeni uzun vadeli yatırımcıların da önünde büyük engel olarak duruyor. Neticede ezilen hep uzun vadeli yatırımcı.
    cumartesi abimiz çok güzel anlatmış.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Grafiklere ancak baktım.

Bugünü yatay kapamışız. Önceki günlerden farklı gelişmeler olmuş. doviz çıkmış, abd tahvil faizleri epey çıkmış yine de xbank'a satış gelmemiş. Zaten xbank sabahtan beridir satış da değildi. S&P vadelinin öğlene kadarki satışına da uymamış.

Normalde tamamen bunlarla inip çıkıyor tiyatrosunu oynardı. Göründüğü gibi balinaların işine ne gelirse o.

gsdho neden bugün anormaldi onu bilmiyorum. Sabahtan itibaren hep yüksek ekside gitti ve %5 eksi ile kapadı. Ortamı bulandırmasa bugünü epey yeşil kapayabilirdik. Holding endeksi bugün işi bozmuş gibi gördüm. Tabi şu an yüzeysel bakıyorum.

Yabancıların ne halt yediği de görüldüğü üzere belli olmuyor. Hangi gün satacaklar hangi gün alacaklar bilemiyorum. Endeksi de direk etkiledikleri için şansa yol alıyoruz. Yarın ne çıkacağı belli değil.

abd tahvilinin bu günkü yükselişini abd borsaları da takmamış görünüyor.

Pazartesi yeşil açacağız gibi, sonrası yabancının keyfine kalmış.

Bol şans.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün pazar, biraz para piyasaları dışında takılalım.

2027 de uzay oteli hizmete giriyormuş. İddia o yönde.

Kim yapıyor.?

Bedava tonla para kimde.? Böyle uçuk bir projeyi 6 yılda kim yapacağını düşünebilir.? abd liler tabiki. abd nin siyonist kaymak tabakasının her tarafından trilyonlar fışkırıyor. FED basıyor bunlara veriyor.

Dev bir uzay oteli olacak. En merak ettiğim, yiyecek, içecek nasıl hallediyorlar.? Yerçekimi olacakmı.? Katı ve sıvı atık problemini nasıl hallediyorlar.?
    Biz yapsak katı atığı uzaya atardık. Bir gün sonra dünyada evlerin bahçesine uzaydan gelen mok parçaları düşerdi.
    Neredenmi biliyorum.?

Sahile her koşmaya gittiğimde görüyorum. Ortalık çöp dolu. Kadınlar erkekler durmadan yediklerinin artıklarını oraya atıp gidiyorlar. İnsanı hayvandan ayıran belirgin özelliklerden biri gelecek planlaması ve empati. Lang davar. Senin attığın pisliği benim gibiler temizlemese, 6 ay sonra sahilde yürüyecek yer bulamazsın. Kendi pisliğinden ürkersin. İçmiş, kutu orda. Yemiş kullan at tabaklar, bardaklar, peçeteler orda. Çitlemiş kabuklar orda. Sahil yürüyüş yoluna araba ile girecek bir yerde açık bulmuşlar, arabalarla dalan bi sürü hayvan orda. Hız yapıp toz kaldıran hayvanı vardı. Yüz bulsalar yürüyenlere korna da çalarlar "çekilin" diye. Şahit oldum biliyorum. Adam motorlu araca yasak park yolunu paket servis için kullanıyor. Kimse ses çıkarmıyor. 1 ay sonra bu hayvana güven geliyor ve parkda önüne çıkana korna çalmaya başlıyor. Bir kişide dönüp tokadı yapıştırmıyor kenara çekiliyorlar. Benim gibiler durduruyor bu hayvanları "burası yürüme yolu senin buradan geçmeye hakkın yok, hakkımızı gasp ediyorsun bir de utamadan üzerine korna çalıyorsun". hayvanın özelliğidir dayak yediğinde kötü yaptığını anlar, o ana kadar hata yaptığını bilemez.

Du yaw, nerelere götürdünüz, uzaydan bahsediyordum... Sizden adam olmaz.

Yerçekimini şöyle halledeceklermiş. Otel çok geniş çaplı bir çember şeklinde. Dev bilezik gibi. Boşlukta sürekli kendi ekseni etrafında döndürecekler. Bu dönüş sonucu merkezkaç kuvveti oluşacak ve çember şeklindeki otelin içinde olupda bir yere vidalarla sabitlenmemiş olanlar, çemberin dışına doğru merkezkaç kuvveti ile itilecekler. İnsanlarda çemberin dış kenarına doğru itilecek. Hali ile çemberin dış kenarları zemin olacak. Çember çok geniş olacağı için, hamster vari daracık çemberde koşuyorsun hissi oluşmayacak. Düz zeminde gidiyormuşlsun hissi oluşacak.

Ne manzara olur ama.?
    6 yılda nasıl yapacaksın.? O kadar malzemeyi nasıl çıkarıp monte edeceksin.?

280 müşteri, 112 personel. Çok kalabalık.

Projeyi "düşünen" kişiler henüz kimlerle ortak yapacaklarını bile bilmiyorlar ve bu inanılması güç projeyi 2027 de bitireceklermiş.!

Bana imkansız görünüyor. Ancak 2050 nin işi uzayda o büyüklükteki bir yapı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Mersin Akkuyu'ya nükleer santral yapılıyor. güntay şimşek in ülkeye faydalı nadir yazılarından biri. Yazısında TR nin bazı hatalarına değinmiş. Ben başka yönden olaya bakacağım.

Rüşvet vererek iş kapma alışkanlığı çok yüksek olan rus'lardan nükleer santral yapmasını istemek ayrı yazı konusu ben yapılan yere değinmek istiyorum.

Ukrayna da nükleer santral patladı. Radyasyon güneye ve doğuya doğru ilerledi. Dünyanın dönüş yönü sebebi ile havaya yükselen şeyler güneye ve doğuya doğru giderler.

Ukraynadan radyasyon Türkiyeye kadar geldi. Karadenizde kanser patladı.

Mersinde yapılan nükleer santral patlasa, suriye israil filan etkilenecek, biz pek etkilenmeyeceğiz. Ancaaaak. Sonra Sinop ve Tekirdağa santral yapılacakmış. Sinop da nükleer santral patlasa Türkiyenin Ankaradan başlayarak doğu tarafı iptal olur. Tekirdağda patlasa Karadeniz hariç tüm Türkiyenin anna koymuş olursun.

Yaw şimdiden patlamayı düşünüyorsun diyen zibidiler olacaktır. Buna geleceği görme ve planlama diyorlar. Bunları iyi başaran ülkeler yükseliyorlar, başaramayanlar işte bizim gibi devlet yardımı ile dilenci misali sürünüyorlar.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyipin reform paketi ismi taktığı düzenlemelerine şöyle bir baktım.

Devlet harcamalarında kısıtlamaya gitmeye çalışacaklar. Bunu yapamazlar. israil ile kapıştılar, bağları kopardılar. O tarihten sonra israille ticari işlerin tutarı 4 kat arttı. Yani bu adamların hikayelerine bakmayacaksın. fetö nün Darbe girişimi sonrası koç grubu ile kapıştılar. O tarihten sonra koç grubunun kârı üçe katladı. Tilkinin 12 hikayesi vardır, on ikiside tavuk yakalama ve pişirme yöntemleri üzerinedir. Burada tavuk kim biliyorsunuz.

Devlet, özel sektör şirketlerinin borçlarına garanti vermeye devam ediyor. Şirket batacak parasını biz ödeyeceğiz. Bunu yaygınlaştırıyorlar. Bildiğin akp sistemi. Devletten kendi şirketlerine akıtmanın yeni yöntemleri.

Geri kalanı devletin daha çok para toplayabilmesi ile ilgili düzenlemeler. Hazine tamtakır. Ülkenin 450 milyar USD borcu var. MB nin 20 yıl önce 120 milyar USD si varken şu an 43 milyar USD borcu var. Devlete halktan para toplamanın yeni yolları ve kolayca para toplama üzerine yoğunlaşmışlar. 850 bin esnaf da bu sene gelir vergisi vermeyecekmiş. Yaw bu adamlar zaten bu sene zararda, zaten gelir vergisi vermeyeceklerdi. Affetmişler. tayyip'in koyunlarına yönelik hamlesi bu. Başkası güler buna.

Dediğim gibi. Bu adamın reformu bu kadar olur. akp yi Ciddiye alan hayatı okumayı bilmiyordur. Reform kelimesinin anlamınıda bilmiyorlardır. Hoş bende tam bildiğimi söyleyemem ama reform yapıyorum diyede ortaya çıkmadım. Gerekirse yaparım o ayrı.

bit coyin'in sahibi abd li siyonitlerin isteğinide yerine getirmişler. Digital paralara düzenleme getiriyorlar. Hepinizde bunu normal algılayacaksınız. TR nin digital parası yok. abd nin digital parasını resmileştiriyoruz. Boynundaki zinciri yeniliyorsun. bluumberg gibi siyonist kanalların yıllardır yaptıkları yönlendirme ve algı çalışması meyvesini verdi. abd digital parası, olmayan yerli dijital para yerine kabul edildi ve ülkede tek itiraz çıkmayacak. Partiler zaten abd ye çalışıyor. Halk da medyanın algı yönetimi ile abd digital parasına hazırlandı ve iş bitii. Hayırlı olsun.

bit koyin konusunda ne demeye çalıştığımıda hiç kimse anlamayacak. 50 yıl sonra anlarsınız.
    2006 da, "devletin açıkladığı enflasyon uydurma" dedim 14 yıl sonra anlaşıldı.
    para ve digital para kavramları-araçları soyut. O sebeple 50 yıl süre verdim. Her gün hepimizi etkileyen enflasyon 14 yıl sonra anlaşıldıysa, bit coyin hakkında söylediklerim 50 yılda anlaşılırsa iyidir.
    Son düzenleme : alicemal; 14-03-2021 saat: 16:33.

Sayfa 479/853 İlkİlk ... 379429469477478479480481489529579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •