Sayfa 48/999 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

Bir diger sorun krediler dusse de bankalarda bu kredileri saglayacak likitide ne kadar var. TL arzi artmadigi surece bu nasil mumkun olacak.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben Lut Golune gidiyorum. Suyu sifali imis. Birazda camur sureyim bedenime. [emoji3]

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bir diger sorun krediler dusse de bankalarda bu kredileri saglayacak likitide ne kadar var. TL arzi artmadigi surece bu nasil mumkun olacak.

Kredi döngüsü merkez bankasından bağımsız olarak para arzını arttırabiliyor bu da bankaların piyasaya bizzat kendilerinin ek likidite sağlaması demek. Ancak merkez bankası bu süreci ZK enstrumanı ile sekteye uğratabiliyor ya da cesaretlendirebiliyor.

Önemli soru şu: Merkez bankası bankaların kendi başlarına para çarpanı mekanizması ile ek likidte yaratmalarına izin verecek mi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Dolarcılar kafa$ına çok takmasın binaenaleyh

Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, şahsi düşüncelerim hayali çalışmalarımdır. Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim. Trade at your own risk

Alıntı Originally Posted by Honey_Bana_Para? Yazıyı Oku
    Dolarcılar kafa$ına çok takmasın binaenaleyh

Dusecekse dussun yukselecekse yukselsin. Boyle yatay olunca pek bir cekilmez oluyor

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ben Lut Golune gidiyorum. Suyu sifali imis. Birazda camur sureyim bedenime. [emoji3]

Bence sürmeyin. En ufak bir yara varsa mikrop kapma ihtimali yüksek.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by doctor Yazıyı Oku
    Pahalılık için birde lübnanı deneyin. Yerel para birimi zaten neredeyse kullanılmıyor, pos cihazları dahi USD olarak ayarlanmış. Basit bir yemekten 30-40 usd altı kalkamazsın. Günlük 100 usd sabit giderin olur. Gezeceğim veya alkol alacağım dersen 2'ye katla. Bu acaba sadece turistik bölgelerde mi böyle diye bir iki yerel markete gidip fiyatlara baktım çok fark göremedim.

Ülke insanına Suriyelilerden gına gelmiş, kimle konuşsan ülkedeki pahalılığı tırmandırdıklarından şikayetçi. Aynısı bizde var desen cevapları şu;
    -Sizde 4 milyon suriyeli var nüfusunuz 80 milyon. Bizde 1.5-2 milyon suriyeli var nüfusumuz 4 milyon.Ülkeyi komple değiştirdiler.

Nüfus'un yarısı hristiyan olduğu için kültürel olarakta uyum problemi yaşayıp halkı ekstra huzursuz etmişler. Son zamanlarda Türkiyeyi görmedim ama gördüğüm herşey sosyal medyada okuduğum insanların şikayetleriyle paralellik gösteriyordu. Sahil kenarında banklarda nargileleri yakıp keyif yapan ma-aile kaldırımlara yayılmış suriyeliler. Davetli olarak gittiğim otelin resepsiyonunda hemen uyardılar "şu şu bölgelere gitmeyin Suriyeliler var" vb diye. Düşündüğümüzde ırk ve dilleride aynı...
    Lubnan ve urdune pahali diyenler israile gitmese iyi olur. Inanilmaz pahali

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    forkliftle elektrikli otomobillerin pil teknoljisi farklı, forkliftte kurşun akü kullanıyorlar, traktörde de otodaki gibi lityum pil kullanılmıştır, teslanın otoları 45 dakika ya da daha hızlı şarj olabiliyor.
    yani mümkün ama yapılmış mıdır bilmiyorum, teslanın pilleri dünyanın en iyisi biz nasıl sıfırdan o düzeye eriştik onu bilmem.

dikkat ettiyseniz traktör hakkında teknik bilgi yok, pilin kapasitesi ne, teknolojisi ne bilmiyoruz.
    turkiyede elektrikli arabalari arastirirken su dikkatimi cekmisti. Akuyu satin alamiyordunuz ayda 70 euro kira veriyordunuz. Bilmem hala aynimi

Sayfa 48/999 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •