Sayfa 48/125 İlkİlk ... 3846474849505898 ... SonSon
Arama sonucu : 993 madde; 377 - 384 arası.

Konu: ARZUM - Arzum Elektrikli Ev Aletleri San. Tic. A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu Mediterra fonu oldukça tanınmış Avrupa menşeli yarı-kamu yatırım bankalarıyla işbirliği yapıyor ve onların kaynaklarını kullanıyor yani onlar için ellerindeki fonun maliyeti çok cüzi olmalı. Örneğin AYB Avrupa Yatırım Bankası, EBRD, Hollanda kamu yatırım fonu, KwF Alman kamu fonu gibi kaynakları kullanıyor Mediterra.
    selamlar yahu patron siz halka arza girermiydiniz ? desene bu hissenin ağası sen olacaksın
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

2.  Alıntı Originally Posted by bogazici Yazıyı Oku
    Ben de özellikle Kervan'dan dolayı bu halka arz konusunda daha hevesliyim. Kervan geçtiğimiz Çarşamba güzel bir alım fırsatı verdi ve 3 gecede ana parayı %33 değerlendirdik. Keşke tavan serisi daha uzun gitseydi ama Arzum halka arzı ile aralarının bu kadar kısa tutulmasının da etkisiyle bireysel yatırımcı odağı dağıldı diye düşünüyorum.

sirketin kasasına para girmeyecek satanların tasarrufuna sunulacak ee o zaman ne anlamadım bu isten adamlar sirketin gelecegine inanmıyorsa ben niye alıyım?

Ben bir hisseyi sattığım zaman şirket geleceğine inanmıyor olduğum anlamına gelmek zorunda değil. Ben kendi yatırım stratejimde, bir yatırım fırsatı görüp kafamda bir hedef kazanç oranı yapıp yatırımı gerçekleştiririm. Hedeflediğim rakama ulaştığında çıkarım. Kervan'dan çıkmamın sebebi şirketin hisselerinin iki katına çıkacağını düşünmediğimden değil. Tam aksine yurtdışındaki şirket satın almasını gerçekleştirdikleri zaman hisselerin epey bir değerleneceğini düşünüyorum. Fakat benim kafamdaki rakama ulaştığında da çıktım. Bu soruya kendimce böyle yanıt verebilirim. SDA International da 2013 yılında Ashmore Group'un elindeki hisseleri aldığında kafalarında bir kar hedefiyle yatırım yaptılar. Hedef gerçekleştiğinde de karlarını realize ediyorlar. Tıpkı Ashmore Group'un ellerindeki hisseleri SDA International'a 2013 yılında satması gibi.

Arka sayfalardaki birkaç soru işaretini kendimce yanıtlayayım.

Sürekli söylenen şey şu: Bu halka arzdan şirketin kasasına para girmeyecek.

Ufak bir sürpriz. 2013 yılında SDA International şirketin %49'luk hissesini satın aldığında da şirketin kasasına para girmedi. Çünkü şirketin zaten hali hazırda Ashmore Group'a satılmış olan hisselerini devraldılar.

O zamandan beri Arzum sürekli büyüyor. Hem de halka arz olan diğer şirketlerin son 12 yıl içerisinde hisse bile satmadan(Ashmore Group'a 2008 yılında satıyor hisseleri).

Her şirket kendini fonlamak için başka bir yöntem seçer. Halka arz sadece fonlama yöntemlerinden biridir ve herkes halka arz ile şirkete para sokmak zorunda değil.

Son olarak da dünyada büyük dörtlü diye geçen finansal danışmanlık firmalarından olan Deloitte 2019 yılında Türkiye'de en iyi yönetilen şirket olarak Arzum'u seçmiş.

Yatırım tavsiyesi değildir, ekonomi hakkında genel geçer bilgiler ve internetten kısa haberlerin okuması sonucunda derlemedir.

Son yazdığımda çok tepki aldığımdan belirtme gereği duydum, doğruluğundan şüphe ettiğiniz bir şey varsa linkler ile paylaşabilirim.
    sayın boğaziçi kardeşim sonuçta benimde görüşüm şöyle arzumdan yabancı ortağı şirketten ayrılırken ve şirketin kasasından para çıkmadan onun yerine biz yerli yatırımcılar ortak olmuyormuyuz.

3. Bu aşamaya kadar paylaşılsa da herkes arza katılımla ilgili bilgileri merak ediyor. Pazartesi gününe kadar da sağlıklı bilgi alamıycaz herhalde. Aracı kurumlarda veya bankalarda çalışanlar bildiklerini paylaşmaya devam etseler de merakımız bir nebze de olsa giderilse..

4. Kervanda kurumsal satış var yani büyük paylar büyük sermayeye verilmiş. Burda tersi. Aynı yükseliş trendini bekleyenler yanılabilir. Bir hissenin ky talebi ile primlendiğini sanmak zamanla değişen düşüncelerden. Öğreniyorsun eninde sonunda 🙂

Umarım herkes bir vade de kazanır.

5.  Alıntı Originally Posted by doruca Yazıyı Oku
    Kervanda kurumsal satış var yani büyük paylar büyük sermayeye verilmiş. Burda tersi. Aynı yükseliş trendini bekleyenler yanılabilir. Bir hissenin ky talebi ile primlendiğini sanmak zamanla değişen düşüncelerden. Öğreniyorsun eninde sonunda [emoji846]

Yaptığın kıyaslama ile çıkardığım sonuç tezat değil mi?
    Gerçi ne dediğini muhtemelen kendin de anlamadın ya neyse.

GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Ben söylediklerimden sorumluyum, anladıklarınızdan değil.
    Stefan Zweig

6.  Alıntı Originally Posted by doruca Yazıyı Oku
    Kervanda kurumsal satış var yani büyük paylar büyük sermayeye verilmiş. Burda tersi. Aynı yükseliş trendini bekleyenler yanılabilir. Bir hissenin ky talebi ile primlendiğini sanmak zamanla değişen düşüncelerden. Öğreniyorsun eninde sonunda 🙂

Ayni yükseliş trendi derken, kervan bu sene yapılan arzlarda en erken pes eden oldu, %60 da tav bozuldu ve düşüşe geçti.
    Tamamini ky nin aldigi bayrak, dnisi, fade, esen vs arzlar en az %100 e kadar tavan gitmisti

Yazdığınız ile çıkardığınız sonuc tam ters olmus

7.  Alıntı Originally Posted by mterdemli Yazıyı Oku
    Yaptığın kıyaslama ile çıkardığım sonuç tezat değil mi? ...
    Ne sonuç çıkardın ki sen onu da yazaydın keşke !
    Anlamadığın birşeyi efendice sormayı öğren, dalga geçmeden önce.

8. kervan da büyük yatırımcılar 11.50 den satmaya başlamış 13.00 dan tümünü vermişler ona rağmen hisse 17.00 tl yi görmüş küçük yatırımcıların talebi ile

Sayfa 48/125 İlkİlk ... 3846474849505898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •