Sayfa 48/207 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 377 - 384 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1. Bu fiyatlardan geri alim niye yok acaba kaç gündür piyasa düşerken buda düşerken

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by denizci2 Yazıyı Oku
    Bu fiyatlardan geri alim niye yok acaba kaç gündür piyasa düşerken buda düşerken

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Beklentilerin altında da olsa bir miktar almışlar bugün

SAHOL, TRASAHOL91Q5
    01.02.2023
    710.000 Adet
    37,94 Tl' den

3. Bugün bir kere daha anlaşılmış oldu ki; yatırım finansman ve iş bankası bu borsanın beka sorunudur.
    Kapanışa 15 dakika kala en dibe bas devre kestir karanlık odada zorunlu satışları dipten topla bu manipülasyonu görmeyen yetkililer kör olsun.
    AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....

4.  Alıntı Originally Posted by Laozi Yazıyı Oku
    Beklentilerin altında da olsa bir miktar almışlar bugün

SAHOL, TRASAHOL91Q5
    01.02.2023
    710.000 Adet
    37,94 Tl' den
    Bu konuda da düşüncemi yazmak istedim. Eğer amaç hisse fiyatını yükseltmek ise en doğru geri alım satışlar hız kestikten sonra yapılan geri alım olur. Satışlar kuvvetli (hacimli) iken geri alım yapmak neredeyse hiçbir şeye yaramaz ancak satışlar hiz kestikten sonra az bir para ile hisseyi yükseltebilirsiniz.

Benim düşüncem SAHOL genel hacmine göre 20-25 Milyonluk hacimlerde yapılan geri alım etkili olabilir (tabii geri alımı yapanın kademelere de bakması şartı ile). Ben olsam geri alımları kapanışa yakın yapardım (yine kademelere bakarak).

Alıntı Originally Posted by Salih Karakaya Yazıyı Oku
    Analizinde bir sorun yok. Ama bilinmesi gereken bankaların düşük faizli devlet tahvil stoklarının ve olası bir faiz artışı durumunda ne kadarlık zarar yazacakları. Bu konuda sayısal değerleri bilmek lazım...
    Bildiğim kadarıyla ikinci bir değişikliğe kadar bankalar faizlerin yükselmesi durumunda düşük faizli devlet tahvilleri için karşılık ayırmayacaklar, zarar ancak vadesi gelmeden elden çıkarıldığında yazılacak. Yaygın bilinenin aksine bu tahviller vadesinden önce satılmadığı koşulda bilançoya zarar da yazmayacak.(Siz yine de bu minvalde konuyu araştırın derim).

O nedenle manipülatörlerin bankalar üzerinden robotlar aracılığıyla gerçekleştirdikleri satışların maksatlı olduğunu, amacın daha aşağılardaki sözde "teknik" destek noktalarının görüleceğini pompalayarak yaratılacak panikle borsayı yapay olarak aşağı çekip araya kattıklarını boğazlayıp yeniden yine manipülatif hareketlerle sert çıkarıp gelenlere ikinci tokatı vurmak olduğunu düşünüyorum.

Düzeltme sınırları aşıldığından bu yana da yazıyor, uyarıyorum. Müdahale edilmediği koşulda olacak buydu. Belki birkaç gün sonra kimi önlemler gelecek ama vurguncuların işi bittikten, amiyane tabirle atı alan üsküdarı geçtikten sonra. Maalesef bugünlerde piyasanın hali pür melali böyle. Yani olağanüstü bir şey yok, hani deveye sormuşlar boynun neden eğri? Nerem doğru ki diye yanıtlamış ya işte öyle...

Kar realizasyonu yapılıyor, hani geçen yıl fazla çıktı ya ondan düşüyor, lütfen abartmayalım.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

6. sen git millete 36 liralardan ver blok lotu. sonra gel 37lerden geri alıma devam et.

Bu forumda neler olabileceğini yazışmıştık. Tek sürpriz levyeyi çeker gibi yaptıkları ve ikinci kez tekrar ettikleri satış dalgası oldu. Yine burada yazıldığı gibi spekülatörlerin gemiden kacismasi ve aldıkları hisseleri ' yeni gelenlerin' üstüne yıkması Şubat, Mart aylarını bulur gibi görünüyordu. Mevduattaki limit oranların kaldırılışı ve hazinenin borçlanma ihtiyacı borsadaki sifonu çekti! Bankaların arkasında hisseleri tutacak kadar derin kurumsal alıcılar olmadığı için bankalar darbe yediler..Piyasadakiler bist 100 için 4,400 endeksin görüleceğini konuşmaya başladılar ve eğer konuşmalar başladıysa bu seviyeler de görülecektir. Diğer taraftan seçim öncesi borsada konumlanmak isteyenler varsa ( yatırımcı profili) bu gruptakiler için konum alma donemi başlamistir. Eğer kurumsal akıl devreye girecekse bankalar ve holdinglerdeki alım fırsatlarını gözden kaçırmayacaktır. Daha önce de yazdım, eğer ödemeler krizi veya seri iflâslara dayalı bir kriz beklenmiyorsa sanayi hisselerini veya döngüsel hisseleri bankalara kıyasla 4-5 katı çarpanlarla almanın hicbir anlamı yoktur, bu tür secimler psikolojiden ibarettir. Eğer bir kriz olacaksa da emin olun Türkiye örneğinde hicbir zaman bankalardan başlayıp reel sektöre sıçramaz, her zaman tersi olur! Bilindiğini düşünüyorum.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Piyasada her şey artmış, maaşlara da belli miktar artış gelmiş, maaşları piyasa yemiş bitirmiş, zamlar esnafa yaramış, borcu olanların borcu erimiş buna hazine borçları da dahil. Memnun olan gruplar tabii ki var. Memnun olmayanlar da var. Hükümet memnun olanların üzerine oynuyor. Bu fiyat artışlarında SAHOL gibi bir şirketin bu verilerle bu fiyatlarda kalması mümkün değil. Matematiğe aykırı. Her şey geçici ve yatırımcıyı yolma hareketleri. Şişik hisseler için bir şey diyemem. Alan araştırarak alsa idi diyelim.
    Açıkçası bir adet bile satış yapmayı düşünemem, dökülenlerin de kredili kesimde olduğu belli.
    Akbank ın 60 milyarlık karından sonra, SAHOL ün 40 milyarlık 2022 karı gerçekleşip te geçti görünüyor. Kayıtlı sermayesi 2 milyar. Yuh bu borsa ya spekülatörler hisseyi götürmüyorsa piyasanın götürmesi o kadar normal ki. Piyasanın her hisseyi götürmeye gücü yeter. Teknik analiz robotları da bazı durumlarda aciz kalırlar. Bu biline dursun.

Sayfa 48/207 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •