Sevgili forumdaşlar foruma girerken üstte ve altta sürekli gözüme takılıyor. İyi Parti'nin Türkiye dayanışma fonu kapsamında yasal takipte veya yakın takibe düşen 5 milyon kişinin tüketici kredisi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı borçlarının satın alınıp silinmesi vaadi ne kadar gerçekçi ve hakkaniyete ne derece uygundur?
çok basit ifade ile özetleyelim ki bu tür hurafelere inanan kimse kalmasın;
benim sana temizinden 1 milyon lira borcum var, ve bu parayı da senin gözünün içine bakarak çatır çatır yedim.
sende adam tutmuşsun benden paranı tahsil etmek için ama ben bir türlü sana borcumu ödemiyorum.
sonra bir gün beni görüyorsun bir kafede cheesecake im ve kahvem ile, sarılıyorsun boğazıma ver paramı diye..
bende ey ahali duyduk duymadık demeyin ben bu adamın paralarını çatır çatır yedim ve ona da borcumu ödemiyorum ödemeyeceğim diyorum.
sen de tabi çıldırıyorsun, gecen gündüzün tek derdin benden bu parayı tahsil etmen..
sonra biri çıkıp diyor ki onun sana artık borcu yok..
bunu nasıl karşılarsın ?
diyorlar ya " yamannnnnn makinasısın" diye.. adam son derece haklı..
tabi bizim milletimizin ihtiyacı titan zincirleri, uzanlar, çiftlikbanklar..
bu zihniyetle her zaman kandırılmaya mahkumuz..
neyse bugün enflasyon verisi açıklanacak birazdan takip ediyoruz gençler..
ytd.
syg,
yahu yiyor bizim millet de..
deseki devlete olan borcunu silicem amenna..
ama başkasının başkasına olan borcuna/alacağına ka-rı-şa-maz-sın !.
e tabi baktığın zaman sen adamları "bidon kafalı" olarak görüyorsun, haliyle diyosun ki; ne söylesem yerler..
biri çıkacak hem bana bidon kafalı diyecek, hem kandıracak hem de senin reyinle benim reyim bir olamaz diyip toplumun dışına itecek..
ben de beni yönet diye bunu seçeceğim he..
neyse siyasete giriyor ama üzgünüm etrafımda kandırılan insanları görünce huzursuz oluyorum.
ytd.
syg,
Hakkaniyet kısmına birşey diyemeyeceğim ama satın alınıp silinebilir.Arkadaslar itiraz etmiş ama bankalara olan borçlardan bahsediliyor bankaların fonlara devretmiş olduğu satmış olduğu veya kendi bünyesindeki borçları devlet olarak ben satın alıp ödeyeceğim demiş yaklaşık 5 milyon kişinin böyle borcu var deniyor yapılabilir borcu satın alabilir üstlenebilir devlet.
Kredi değerlendirme kuruluşlarının Türkiye’yi negatif izlemeye alması, yüksek Mayıs ayı enflasyonu beklentisi (%1,5 - %1,6) ve Türk lirasında devam eden kayıplar Türkiye varlıklarını baskı altında tutabilir.
Isyatirim
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri