Sayfa 480/805 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon
Arama sonucu : 6435 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1.  Alıntı Originally Posted by balikci2 Yazıyı Oku
    Maxi Ortak hakli

Bu durumdan bütün holding YK üyeleri sorumludur

Yapılanlar Türk ticaret kanununa göre suçtur

Hepsinin kişisel sorumluluğu vardır

Küçük yatırımcıyı kasıtlı olarak zarara sokmaktan ceza davası açmak mümkün olmalı

Aramızda hukukçu ya da hukukçu tanıdığı olan yok mu?

Bildiğim kadarıyla ceza davası açmak için bir masraf gerekmiyor

Bağımsız YK üyeleri de bu kapsamda hesap vermeli

Kutusundan çıkmayan Pandorra ‘ da hesap vermeli

Göz göre göre haksızlık ve basiretsizliktir bu yapılan ve Türk ticaret kanuna göre suçtur

Devredilemez görev ve yetkiler

MADDE 375- (1) Yönetim kurulunun devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri şunlardır:

a) Şirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatların verilmesi.

b) Şirket yönetim teşkilatının belirlenmesi.

c) Muhasebe, finans denetimi ve şirketin yönetiminin gerektirdiği ölçüde, finansal planlama için gerekli düzenin kurulması.

d) Müdürlerin ve aynı işleve sahip kişiler ile imza yetkisini haiz bulunanların atanmaları ve görevden alınmaları.

e) Yönetimle görevli kişilerin, özellikle kanunlara, esas sözleşmeye, iç yönergelere ve yönetim kurulunun yazılı talimatlarına uygun hareket edip etmediklerinin üst gözetimi.

f) Pay, yönetim kurulu karar ve genel kurul toplantı ve müzakere defterlerinin tutulması, yıllık faaliyet raporunun ve kurumsal yönetim açıklamasının düzenlenmesi ve genel kurula sunulması, genel kurul toplantılarının hazırlanması ve genel kurul kararlarının yürütülmesi.

g) Borca batıklık durumunun varlığında mahkemeye bildirimde bulunulması.
    Türk ticaret kanununa göre Holding süreçlerinden 375. Maddeye göre sorumlu olan yönetim kurulu üyeleri (şirket web sitesinden)

Zekeriya Yıldırım
    Murat Gigin
    Esin Mete
    Dr. M. Ercan Kumcu
    Cansevil Akçağlılar
    Sinan K. Uzan
    Cahit Oklap
    Neriman Ülsever
    Şevki Acuner
    Sedat Eratalar
    Mehmet Aydın müderrisoğlu

2. Sayin Balikci
    Aynen su sekilde patron kizlarina mektup attim
    Mahkeme falan sirket icin olagan isler 10 sene surecek hicbirimizin kaybedecek zamani yok , karsimizda avukat ordusu olur bu ulkede o sekilde cozemezsiniz. Ben itibar suikastini daha uygun goruyorum . Patronun kizlarina mektup gonderdim , ustune de dun sosyal medya goruntulerinin ekran goruntulerini aldim ve bu maili gonderdim . Mail adreslerini isteyen bana ozelden ulassin Twitter ya da buradan atayim, sirket maili degil butik bir dekorasyon firmalari var kizlarin onu buldum stalklayarak oraya attim. Patron kizlarina baskiyi arttirin derdinizi yazin , belli ki Onlarin dunyadan haberleri yok . Cc ye de koyun butun suca ortak olan yk uyelerini. Benim dozum sert , aksiyon gormezsem daha da sertlesirim ama bu isin pesini birakmam .

Sebnem/ Meltem Berker Hanim
    Duz yazdigima ek olarak sadece bugun sosyal medyada gelen tepkiler ektedir ,Sirketine yatirimcisina sahip cikmayan bu sirket bu sekilde devam ederse , sizler utanmiyorsunuz biz mi utanacaz . Tower onune milleti toplar sizi ibreti aleme rezil eder, itibarinizi bes paralik ederim . Sosyal medyanin gucunun iletisiminin kolayliginin farkinda degilsiniz galiba . Babalarinizin 60 yilda kurdugu buyuttugu sirketin itibarini sirket onune magdurlar diye insanlari yigar 1 gunde bitiririm. Basini da cagiririm . Cok sert kayaya carptiniz inadim inat , mahkemeden de korkmuyorum hicbirinizden de bir cekincem yok .

Acin bakin emsaliniz sirketler yatirimcilarina nasil davranmis , sirketlerini ve yatirimcilarini nasil korumus performans gostermis , Dolar bazinda acin tekfen grafigini insanlarin su enflasyon ortaminda nasil eridigini izleyin , bunlar size zevk veriyorsa zaten diyecegim bir sey yok beddualarimiz sizinle, Gercekten degistirmekse gayeniz toplayin Yk kurulunu acil bu pisligi temizleyecek adimi hemen ivedilikle yarin atin !!
    Bakin atmazsaniz , bu sekilde devam ederse Tekfen tower onune insanlari orgutleyip getirmezsem namertim, 60 yillik itibarinizi 1 saatte bitiririm

3.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Sayin Balikci
    Aynen su sekilde patron kizlarina mektup attim
    Mahkeme falan sirket icin olagan isler 10 sene surecek hicbirimizin kaybedecek zamani yok , karsimizda avukat ordusu olur bu ulkede o sekilde cozemezsiniz. Ben itibar suikastini daha uygun goruyorum . Patronun kizlarina mektup gonderdim , ustune de dun sosyal medya goruntulerinin ekran goruntulerini aldim ve bu maili gonderdim . Mail adreslerini isteyen bana ozelden ulassin Twitter ya da buradan atayim, sirket maili degil butik bir dekorasyon firmalari var kizlarin onu buldum stalklayarak oraya attim. Patron kizlarina baskiyi arttirin derdinizi yazin , belli ki Onlarin dunyadan haberleri yok . Cc ye de koyun butun suca ortak olan yk uyelerini. Benim dozum sert , aksiyon gormezsem daha da sertlesirim ama bu isin pesini birakmam .

Sebnem/ Meltem Berker Hanim
    Duz yazdigima ek olarak sadece bugun sosyal medyada gelen tepkiler ektedir ,Sirketine yatirimcisina sahip cikmayan bu sirket bu sekilde devam ederse , sizler utanmiyorsunuz biz mi utanacaz . Tower onune milleti toplar sizi ibreti aleme rezil eder, itibarinizi bes paralik ederim . Sosyal medyanin gucunun iletisiminin kolayliginin farkinda degilsiniz galiba . Babalarinizin 60 yilda kurdugu buyuttugu sirketin itibarini sirket onune magdurlar diye insanlari yigar 1 gunde bitiririm. Basini da cagiririm . Cok sert kayaya carptiniz inadim inat , mahkemeden de korkmuyorum hicbirinizden de bir cekincem yok .

Acin bakin emsaliniz sirketler yatirimcilarina nasil davranmis , sirketlerini ve yatirimcilarini nasil korumus performans gostermis , Dolar bazinda acin tekfen grafigini insanlarin su enflasyon ortaminda nasil eridigini izleyin , bunlar size zevk veriyorsa zaten diyecegim bir sey yok beddualarimiz sizinle, Gercekten degistirmekse gayeniz toplayin Yk kurulunu acil bu pisligi temizleyecek adimi hemen ivedilikle yarin atin !!
    Bakin atmazsaniz , bu sekilde devam ederse Tekfen tower onune insanlari orgutleyip getirmezsem namertim, 60 yillik itibarinizi 1 saatte bitiririm
    Maxi Ortak

Tabii ki haklisin

Ancak, kisisel ceza davasi açılabildiği durumda,( ki TTK buna yönetim kurulu üyelerinin devredilemez sorumlulukları ayırımı ile buna izin veriyor)bahsi geçen bütün yönetim kurulu üyeleri mahkemede ifade vermek zorunda olacak

Neden ifade verecekler: yönetim kurulu üyesi olarak sorumluluklarını yerine getirmedikleri için

Bundan daha büyük bir itibar kayıbı olur mu?

Bağımsız yönetim kurulu üyeleri için çok daha ağır bir suçlama. Ben olsam böyle bir konuyla suçlanan bağımsız yönetim kurulu üyesi namzetlerini başka bir şirkette görev almasına kesinlikle izin vermem

Buralarda konuşulması bile yeteri kadar itibar kayıbı, ama anlayana ….

4. Ortak teoride Dogru yazdiklarin Ama turkiyede degil , benim adalete vs guvenim yok . Davasi 5 sene surer , karsimiza avukat ordusunu dikerler . Ben hayatimda avukata gitmis adam degilim bilmem etmem o isleri . Benim icin sirket onunde gidip bunlarin ne bok yedigini anlatmak yuzlerine vurmak en etkili cozumdur , basin falan da gelecek edecek . Ama bu isi yapacak kimse yok yatirim yapan , cunku cogu gunlukcu sen ben gibi 30 adam cikar onlari da getiremezsin , millet tokati yiyoe satiyor baska yere gidio orada barbut atiyor cogu . Fon yoneticileri bile siklmis halde gelio sesini cikartamior . Millet evine hirsiz gelse polise gider bi sey alsa curuk ciksa iade eder burada 3 senedir dudukleniyor sesi cikmiyor . Kimsenin yatirim yapmaktan haberi yok , rastgele biri ne derse onu yapiyor kaybedince de alio pilini pirtisini gidiyor , sert kayaya carptilar bu sefer ben bunlarla ugrasacagim. 5 dolar olana kadar sirket hisseleri devam

belki ilgilenen olur, Caglar beyden bir cevap daha -->

"Yerli bireysel yatırımcı ile yabancı yatırımcının farkı tam olarak burada, yabancı geldiği zaman inşaat konuşuyor, tünelinde ucunda ışık görmek ve bunun rakamlarla desteklendiğine şahit olmak istiyor. Bunu göremezse de satıyor veya geri gelmiyor. Fiyat da bir türlü istediğimiz seviyelere gelemiyor. 2022 son çeyrekten sonra başka zarar yazmayacaktık, telekonferansta her şeyi yazdık dedik, sonraki 1 çeyrek içinde 60 mn dolar daha yazdık. Bunun iletişimi de son derece zor. Ben size bugün bile bu yıl başka zarar yazılmayacak diyemem. Büyük karlılık olmayacak da diyemem. Claimlerden bir geri dönüş olursa bu defa da beklentilerin çok ötesinde çok büyük bir karlılık ile de yılı kapatabiliriz. Inşaat işi böyle bir iş. Önceki mailimde de belirttim.

Son 6 ay içerisinde İnşaat şirketinin YK üyelerinin bir kısmı değişti. En tepe yöneticisi ayrıldı, şirkette bazı işten çıkarmalar oldu. Backlog büyütme odaklılıktan karlılık odaklı bir strateji benimsendi. Buna göre gerekli organizasyonel değişiklikler de devam edecek. Bu da 1 haftada olmuyor, sonuçlarını görmek zaman alacaktır."

6. Bu sirketin basi bos , yk ve diger yamyamlar 5 tane varis kizin dunyadan haberi yok at kostuyor sirketin anasini belliyorlar. 1 tane kiz Amerikada , 2 Berker kizi dekorasyon ev tekstil falan butik isler pesinde , obur 2 si de murat giginin pisligini temizleme derdinde . O yuzden amerikadaki kizdan cacik olmaz turkce bile bilmiyordur zaten is guc ile alakasi olmaz , Berker kizlarina yazin sikayetlerinizi isyaninizi hissedarlar olarak sirketin ne halde oldugunu , gokyigit kizlarina gerek yok hirsiz murat zaten bu hale getirdi sirketi . Bu yonetim kadrosundaki Ercan Kumcu ve benzeri sahsiyetler bu sirketin kangirenleri bunlari temizlenmesi lzim , bu duzenin degismesi icin kizlara baski kurun . Berker kizlarinin mail adresi

simplelife@simplelifehome.com

Gercekten calmiyorlarsa , bu rezillikten rahatsizlik duymalarini saglamamiz lazim . Eger aksiyon gormezsek daha da sertlesiriz. Burada gercekten zararda olan 10 kisi civarinda adam var zaten , yumusak sert farketmez yazin . Zekeriya.yildirim@tekfen.com.tr bu bunagi ekleyin yk daki ercan denen haysiyetsiz I falan ekleyin esin.mete@tekfen.com.tr ekleyin . Caglar Gulvereni ekleyin , rahatsiz degilseniz durumdan yazdiklarimi dikkate almayin , durumun degismesi paranizin pul olmasini daha fazla gormek istemeyenler kurbanlik koyun gibi beklemesin aksiyon alsin . Spk , cimer vs bi sikim cikmadi cikmayacak, denedik olmadi buradan deneyin

7.  Alıntı Originally Posted by legolas Yazıyı Oku
    belki ilgilenen olur, Caglar beyden bir cevap daha -->

"Yerli bireysel yatırımcı ile yabancı yatırımcının farkı tam olarak burada, yabancı geldiği zaman inşaat konuşuyor, tünelinde ucunda ışık görmek ve bunun rakamlarla desteklendiğine şahit olmak istiyor. Bunu göremezse de satıyor veya geri gelmiyor. Fiyat da bir türlü istediğimiz seviyelere gelemiyor. 2022 son çeyrekten sonra başka zarar yazmayacaktık, telekonferansta her şeyi yazdık dedik, sonraki 1 çeyrek içinde 60 mn dolar daha yazdık. Bunun iletişimi de son derece zor. Ben size bugün bile bu yıl başka zarar yazılmayacak diyemem. Büyük karlılık olmayacak da diyemem. Claimlerden bir geri dönüş olursa bu defa da beklentilerin çok ötesinde çok büyük bir karlılık ile de yılı kapatabiliriz. Inşaat işi böyle bir iş. Önceki mailimde de belirttim.

Son 6 ay içerisinde İnşaat şirketinin YK üyelerinin bir kısmı değişti. En tepe yöneticisi ayrıldı, şirkette bazı işten çıkarmalar oldu. Backlog büyütme odaklılıktan karlılık odaklı bir strateji benimsendi. Buna göre gerekli organizasyonel değişiklikler de devam edecek. Bu da 1 haftada olmuyor, sonuçlarını görmek zaman alacaktır."
    paylaşım için teşekkürler.

1- "2022 son çeyrekten sonra başka zarar yazmayacaktık"taki "2022"nin sehven yazıldığını ve 2021i kastettiklerini anlıyorum.

2-ilk kez (takip ettiğime göre) beyan olarak da inşaat işinde sorun olduğunu ve bunu çözmek için eyleme geçtiklerini belirtmiş oldular. bunlar:
    -inşaat segmentinin yönetimi değişti (bunu biliyorduk),
    -artık inşaat işinde kar marjını güvenli görmedikleri iş almak istemediklerini anlıyoruz..

daha önce de belirttim, 2 yıl üst üste hedeflerini gerçekleştirmeyen yönetici özel sektörde yerinde oturamaz.. yönetici değişimi isabetli olmuştur. umarım gelenler daha temkinli, konuların hakim birileridir.

dar marjlarla iş yapılan bir sektörde eğer ki alım ve satım fiyatları ve riske yol açan parametreler hedge edilemiyorsa, iş küçülmesi pahasına da olsa marjlar genişletilmek üzere; fiyarlar, ihale teklifleri, satış listeleri (şirketin iş modeli her ne ise) verilir.

büyük ihtimalle bundan sonra daha az ihale göreceğiz ama eğer beyan ettikleri gibi yaparlarsa daha yüksek marjla ihale fiyatlaması yapıyor olmalılar (maliyet artışına tolerans için).. umarım öyle yaparlar.. bir kaç ay evvelki yazımda; zarar eden işi taşımasınlar ve tasfiye etsinler demiştim; küçülterek karlı hale getirmek de bir yoldur tabi ki.

2-400 milyonluk zarar provizyonu çalınamayacak, hırsızlığa konu olmayacak kadar büyüktür.. 2 kişinin bildiği iş sır olmaktan çıkar.. saf / naif olmamamak adına da belirtelim ki inşaat / ihale işlerinde yamuk yollara muhatap olma riski yüksektir. ola ki böyle bir durum varsa, bu tekfen gibi çok ortaklı bir firmada 300-400 milyonla olmaz (olması zordur, belgelenir ve yakalanırlar).. küçük adamların daha küçük boyutlu işleri (usulsüzlükleri) olur. bu süreçte hesapsız kasaplık, "beni işten atamazlar" diyen yöneticilerin beceriksizlikleri gibi seçeneklerine daha çok ihtimal verdim.. izleyeceğiz

3.firmada yönetsel zaafiyet var demiştim. bu görüşüm hala bakidir. bu firmada güler sabancı (o da bir aile holdingi olduğu için örnek verdim) domine biri olsaydı; böyle başıbozukluk (projelerde sürekli zarar yazmak ve hala aynı kişilerin görevde kalması, tahminlerin tutmaması vs vs) olmazdı herhalde.. saholün hisse fiyatına atfen bir yorum yapmıyorum..

4-bundan sonra; claimlerden (zarar tazmin talepleri) para geldikçe (gelirse) ve bunlar çeyreklik tablolara gelir yazıldıkça hisseye olan güven artacaktır. izleyeceğiz. muhasebe ilkelerine göre muhtemel zararlar için zararın olduğunun anlaşıldığı anda gider karşılığı yazılır ve fakat muhtemel gelirler için ise, gelir hukuki olarak kesinleşene kadar gelir yokmuş gibi kayıt olunur. ortada olan potansiyel tazmin talebi neredeyse firmanın piyasa değerine yakın. bunların yarısı bile gelir yazılsa psikolojiyi (yatırımcı hisseyi aşırı derecede cezalandırmış durumda) pozitife döndürebilir. biz dışardakilerin bu zarar tazminlerinin alınma ihtimali hakkında bilgimiz olamıyor.. yönetimin de konu hakkında hukuki değerlendirmeye göre proje bazında bir tahmini vardır (asimetrik bilgi durumu).

5-firmanın içinde hiç inşaat işi olmasa büyük ihtimal çok daha yüksek çarpanla fiyatlanırdık (emsal şirketler öyle gösteriyor).

6-inşaat işinin ıslah olması sonrasında şu gibi haberler de hissenin fiyatına pozitif etki edebilir.

-gübrede ihracat kısıtlalamasının gevşemesi,
    -yeni ve major bir iş koluna giriş haberi,
    -socardaki 50 mio usd değerleme kaybının telafisine yönelik haberler: örneğini, socardaki işinin yüksek ebitda ile çalışmaya başlaması ve ana şirkete yüksek oranlı temettü gelmeye başlaması (belki de bu 50 mionun üzerine bir soğuk su içmeliyiz, o kısmını bilmiyorum).
    -hisse geri alımı

7-her halükarda, firma varlıklarındaki potansiyeli maksimize edememektedir. bunun sürdürülebilrilkiği yoktur; bir yerde güçlü bir potansiyel kar varsa, mutlaka mevcut sahipleri onu maksimize etmenin bir yolunu ararlar.. umarım öyle olur. piyasada 10 yıl öncesine kadar adı duyulmayan firmalar ülkenin önemli firmaları haline gelmişken tekfen gibi eski bir kurumun bu kadar geride kalması üzücü, can sıkıcı olmuştur.

8-yaklaşık 2 yıldır hissedeyim; beklemeye devam edeceğim. güçlü pozitif haberler gelene kadar yukarı yönlü güçlü çıkış beklemiyorum. anlı/şanlı kurumlar dahi firmanın karlılığı hk makul tahminler yapamamışken firma hakkında kısıtlı veriye sahip olan biz bireysellerin tahmin yürütmesi daha da zordur.

9-geçen yıl enflasyon muhasebesi hk yazmıştım.
    -devlet vergi gelirlerinden mahrum kalmamak için vergi usul kanununa göre olan enflasyon muhasebesini 2024e kadar erteledi (bankaların enlfasyonist karları vergilenmeye devam edecek). bu kısım, biste açıklama finansalları, vergi hariç; etkilemiyor
    -bizim IFRs (konsolide, dediğimiz) raporlar ise sanırım bu yıl içinde enflasyon muhasebesine tabi tutulabilir (henüz kesin bilgi alamadım ve big4daki konsensüs bu yönde gelişiyor.. ABD ana şirketleri ise TR iştiraklerindne 1 Nisandna itibaren enflasoyn muhasebesini istemeye başlamıştır @ FASB52).. bizim finansallar için pozitif..

Perşembe günü arkadaş 12211 lot ilave mal almış .. Bende aldım tabiki ve üç arkadaş daha.. Arkadaş ''Selamımı söyle bu kafayla çok mal kaptırır geride alamazlar dedi''.. Biz artık bu konuda karar aldık ve gücümüzde olduğuna göre almaya devam dedik.. Finansallar kalem kimin elindeyse onun insiyatifinde ama gün gelir milletin elindeki mala ''Bir şekilde muhtaç kalırlarsa ki büyük ihtimal ''o gün biz iki kolumuzu bağlayarak izleyeceğiz..Tahta sahipleri ile mahkemeymiş avukatmış bilirkişiymiş işi çözemezsiniz.. Tahtadaki mala sahip çıkacaksınız ve alarak çemberi daraltacaksınız tabi gücü gücü yetene.. Maalesef kurtlar vadisindesiniz...

Sayfa 480/805 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •