Sayfa 481/931 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,841 - 3,848 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Dünya kendi çevremizden ibaret değil azımsanmayacak bir kesim kira geliriyle faizle repoyla tahville kurlarla vs dönüyor emeklisinden şirket sahiplerine kadar. Devleti idare edenlerin söyledikleri dolar almayın değil de, yastık altındaki doları altını bozdurup tl ye çevirin söylemiydi. Yıl sonu mb dolar beklentisi güncellenmediyse 4,20 falandı üstü küresel köpüktür fiyatı şekillendirecek olanda küresel aktörlerdir.

Valla ben ISYAT'tan umudu kestim de uzun vadeli FROTO TOASO MAVI ya da BIMAS'tan birine gireyim diyorum. Önerisi olan var mı?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

3. .. buralardan alıp 3 yıl temettüleride hisse olarak ekleyen yıllık %40 ve üstü yıllık geliri bulur..
    (.75 kuruştan alınır 3 kez ortalama 15 kuruş temettü hisseye eklenir maaliyet .36 kuruşa düşer.dördüncü temettüde .18,7 verirse getiri yüzde 50 olmuş olur..temettüyle eklenen hisseler enflasyondan kaybı karşılar.) kabaca ustün körü hesap..... yani arsa alıyorum 100.000 liraya 3 yıl boş duruyor eklenen temettü parasıyla arsam artık 150.000 lira sonra 50.000 liraya yıllık kiraya veriyorum gibi..

4. Bende 20 bin işyat var, çift maaşız,hanımıda ikna ettim..her ay 1500-2000 lot alacaz..umarım 100 bin lot hedefine 2 yil içinde ulaşabilirim

Akabinde her yil yaklasık 15 bin temettü, aylık 1200 lira takribi ek gelir.

Hakkımıza hayırlısı olaun

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Valla ben ISYAT'tan umudu kestim de uzun vadeli FROTO TOASO MAVI ya da BIMAS'tan birine gireyim diyorum. Önerisi olan var mı?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Otomotiv risk içeriyor. Hatta ptesi otomotiv hisselerinde önemli gerileme beklerim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by armag Yazıyı Oku
    .. buralardan alıp 3 yıl temettüleride hisse olarak ekleyen yıllık %40 ve üstü yıllık geliri bulur..
    (.75 kuruştan alınır 3 kez ortalama 15 kuruş temettü hisseye eklenir maaliyet .36 kuruşa düşer.dördüncü temettüde .18,7 verirse getiri yüzde 50 olmuş olur..temettüyle eklenen hisseler enflasyondan kaybı karşılar.) kabaca ustün körü hesap..... yani arsa alıyorum 100.000 liraya 3 yıl boş duruyor eklenen temettü parasıyla arsam artık 150.000 lira sonra 50.000 liraya yıllık kiraya veriyorum gibi..
    Bu hesap hatalı. (Alis fiyat- temettu)/son fiyat şeklinde hesaplanmalı. Çıkan sonuçtan enflasyonu düşersiniz net reel kazanç çıkar.

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan3533 Yazıyı Oku
    Bende 20 bin işyat var, çift maaşız,hanımıda ikna ettim..her ay 1500-2000 lot alacaz..umarım 100 bin lot hedefine 2 yil içinde ulaşabilirim

Hesap doğru ama sorun şu ki aylık 1200 tl gelir 10 sene sonra gazoz parası olacak.
    Yatırım yapmak icin tek bir enstrümana bel bağlamak çok risklidir. En iyisi sepet yapmak böylece riski minimize edip makul bir reel geliri yakalarsınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Serkan3533 Yazıyı Oku
    Bende 20 bin işyat var, çift maaşız,hanımıda ikna ettim..her ay 1500-2000 lot alacaz..umarım 100 bin lot hedefine 2 yil içinde ulaşabilirim

Bol kazançlar, uzun vadede sakin stressiz getiri olur inş.
    Bende portfoyün %50'si işyattır . Gelen nakit akışını (işyat) diğer sanayi hisselerine paylaştırırım
    Dengeyi yakalarsanız bu tarz krizlerde para kaybetmezsiniz. (Yumurtaları farklı sepete koyma olayı)
    Her zaman portföyde akar gelir oluşturacak enstrümanlar olmalıdır.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 481/931 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •