Sayfa 481/899 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 3,841 - 3,848 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1.  Alıntı Originally Posted by NSHYDN Yazıyı Oku
    sanki memlekette mahkemeler 2 dk da sonuçlanıyor da...
    Bende bu yüzden diyorum bu iş zor diye.işin çözüöünü gecevyazmıştım.

2. benim tahminim, oyak birleşmesinden tecrübem, değitirme oranları 10 gün içinde belli olur, belki gelecek cuma ya da ondan sonraki hafta. Daha sonra spk ya başvurulur, bu da 2-3 ay sürer, mayısı bulur, mayısın sonunda temettüler ödenir, herşey yolunda giderse haziran ayı içinde birleşme olur.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Dostum kimisi iyi olacağına inanır, kimisi söver, kimisi mahkemeye gider . Herkesin gönlüne göre olsun . Hiçbirine kızmaya hakkımız yok . Herkes iyi olacağına inandigi şeyin peşinde.

Çoğu arkadaşımızın 10 yılda kazanmayı umduğu para bu kararları verenlerin 1 yıllık maaşı bile değildir. Onların umrumda değiliz. Hisse fiyatı ne olursa olsun onlar maaşını almaya devam edecek , çocukları Amerika da okuyacak, boş zamanlarında sıfır spor araba fiyatlarına bakacaklar .

Kırıcı olmayan tartışmalarla fikir alış verişleriyle birbirimizi aydınlatalım.
    Ek birsey yok diyorlar ucuslarda Asya'dan gelmiyorsan eger.

Yok ben katilmiyorum mahkeme konusuna. Isteyen istedigini dusunur yapar degil. Yapan yapar ama bazi dogrular var.

Sise bu sirketi besledi buyuttu 30'a soktu, koca bir dev yapti. Cam Elyafi, Oxyvit'i, Kromital'i hep Sise sirketleri idi, bunun icine o koydu. Kimse itiraz etmedi. Simdi yatirimcisinin parasini cukkalamak icin birlesmeye gitmedi. Oteki sirketler de antin kuntin seyler degil.

Sirketler de yasayan organizmalar. Insanlar gibi doguyorlar, buyuyorlar, hastalaniyorlar, iyilesiyorlar, vs. Birkac hissesini aldin diye koca sirketlerin sahibi olmadin, buyuk ortagin neler yapacagina karar verecek degilsin. Begenmedi isen ayrilma fiyatindan ayrilir, Tup'e gecersin. Ama mahkeme mahkeme ugrasmak... bunlar bos isler.

Alıntı Originally Posted by viopandtrade Yazıyı Oku
    benim tahminim, oyak birleşmesinden tecrübem, değitirme oranları 10 gün içinde belli olur, belki gelecek cuma ya da ondan sonraki hafta. Daha sonra spk ya başvurulur, bu da 2-3 ay sürer, mayısı bulur, mayısın sonunda temettüler ödenir, herşey yolunda giderse haziran ayı içinde birleşme olur.
    anele ile anelt 2 senede birleşemediler,sonunda başka formül buldular.
    bu iş zor bence.
    değerlemelerde adil olacaklarını sanmıyorum,,şişe yi kayırma var.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

5. bugünkü alan satan birisi gönderse, hertarafım soda oldu, dipten hareket etmeyen bir bu kaldı. son 3 ayda yabancılar nerdeyse tek satan, 34 milyon.

6. Yav güldürmeyin, hangi ky Şişe'yi mahkemeye vermek için Adliye'ye gidebilir? Hadi bir çılgınlık yaptınız diyelim ve verdiniz mahkemeye. Şişe grubu bu ihtimali de düşünmüştür ve bir avukat ordusuyla kendini savunur. Mahkeme takipsizlik kararı verirse dava boşa düşer ve Şişe itibarını zedelediğiniz için size dava açabilir. Açmasa da avukatlık masraflarını sizden talep eder dava düştüğü için. 25 Şişe avukatının ücretini, mahkeme celselerine git gel yol paralarını, yemek paralarını, otopark paralarını ödetirler size.

10 bin lot Sodanızı satar ödersiniz.

Citi, Doyçe, Kene, Meril teyze açmıyorsa ben niye açayım keriz miyim? Toplaşın o zaman 250 kişi ortak dava açalım. Soda Platformu diye birlik kuralım tuittirde heşteg yapalım #SODA tuitleri atalım, basın açıklaması yapalım, dikkat çekelim.

Gökhan Uskuay'ın gazına da gelmem ben. Kendisi açsın o zaman davayı. Madem iyi analistse elinde Şişe grubu hissesi yok mu hiç? Yucin abi bile dava açmıyor da bana ne oluyor?

Anne lafını unutmayın : Onlar kendini kurtarır olan yine sana olur.

7. 10 yıl önce usd kaç lira idi.

10 yılda = usd + faiz getirisi ile - soda nın getirisini karşılaştıralım= Reel getiri ne olmuş.

Özkaynak ne kadar artmış..

Bu minvalden inceleyince, sıfırdan bugun soda'yi kursan, Q rasyosu cihetinden hesapla bakalım, bu defter değerine kuramazsın sodayı.

Şirkete kafadan 100 milyon lira şerefiye eklenmeli.
    Senelerdir yerinde sayan arazi değerlerini hesaba dahil etmiyorum bile.

O amortisman gideri ile hadi al o cihazlari, hadi atyapı kur sıfırdan görelim.

Soda sanayi, döviz getiren milli bir değerdir.
    3-5 kişinin oldu bittisi ile kasasında ki nakiti bir yerlere yamamaya kimsenin konumu yetmez.

Uyuyan güzel spk nın, şişe nin 5 yıl sonra ki getirisini hesap ederek , yeniden kurulma maliyetini ekleyerek hesap yapilmasını teşvik edici girışimlerde bulunmasını bekliyorum.
    Pwc nın INA hesabına itiraz etmek için 31 ocak itibariyle harıl harıl rapor hesabına giren yatırım fonlari da tetikte.

Bu birleşme olayı , aslında bir yoklamadır.
    Yemezler bilader. O çağrı fiyatına kargalar bile güler.

8. sodayı çok sıkıştırdılar, dökmeye çalışıyorlar, bir yöne sıkı patlayacak.

https://i.hizliresim.com/agJMV5.png

Sayfa 481/899 İlkİlk ... 381431471479480481482483491531581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •