Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 481/532 ÝlkÝlk ... 381431471479480481482483491531 ... SonSon
Arama sonucu : 4382 madde; 3,841 - 3,848 arasý.

Konu: DGZTE - Demirören Gazetecilik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by balýkadam Yazýyý Oku
    Sayýn temel analiz 1 son zamanlarda ikimizden fazla yazan yok. Benim portföyün %75 i burada bu sebeple her yazýlaný dikkatlice okuyorum. Sizin de cok güzel tespitleriniz var. Yazdýklarýnýzýn buyuk kýsmýna katýlýyorum sadece cagridan sonra burada kalmayi duþunmuyorum ben açýkçasý.

Þuanda dgzte den cazip bir sürü senet var bence . Onlardan bir sepet yapmayý düþünüyorum.
    Ilk kez bu kadar uzayan bir çaðrý sureci yaþýyorum. Acaba demirörenin ve spk nin kafasinda nasil bir plan var. Olmasi gereken 45 günde dgzetin çaðrýsýnýn onaylanip çaðrý surecinin baslatilmasiydý ama yapmadilar. Simdi hurgz i bekliyoruz. Umarim kazasiz belasiz atlatiriz bu sureci.

SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bunu biraz açar mýsýnýz , neden hurgz bekliyoruz ?

2.  Alýntý Originally Posted by parasever Yazýyý Oku
    Bunu biraz açar mýsýnýz , neden hurgz bekliyoruz ?
    Hurgz ýn spk kararýný demek istedim. Alýcý taraf Demirören medya, hurgz ve dgzte de ayný anda baþvuru yaptýðý için spk her iki þirket içinde kararý ayný anda verebilir. Bunu demek istedim.

3.  Alýntý Originally Posted by balýkadam Yazýyý Oku
    Hurgz ýn spk kararýný demek istedim. Alýcý taraf Demirören medya, hurgz ve dgzte de ayný anda baþvuru yaptýðý için spk her iki þirket içinde kararý ayný anda verebilir. Bunu demek istedim.
    geçmiþ katarlý bank alternatif bank için zorunlu pay alýmý yaptý arfyo içinde muafiyet istedi ...

spk zorunlu pay alýmýný onayladý 13 eylül 2013 de banka onay aldý. Arfyo ise 25 ekim de muafiyet aldý aradan 40 gün gibi bir süre var idi...

spk açýkca bekletiyor ...

4. 10 milyon dolar verip çagrý baþlamadý neden se !! bu iþ dogan grubu dönerse hiç þaþýrmam

5.  Alýntý Originally Posted by elfidaa Yazýyý Oku
    10 milyon dolar verip çagrý baþlamadý neden se !! bu iþ dogan grubu dönerse hiç þaþýrmam
    Nasýl dönecek doðan grubuna. Adam parasýný almýþ bu saatten sonra imkansýz o dediðiniz.

6.  Alýntý Originally Posted by elfidaa Yazýyý Oku
    10 milyon dolar verip çagrý baþlamadý neden se !! bu iþ dogan grubu dönerse hiç þaþýrmam
    Sozlesmeyi fest etdim diyebilirmi cogumuz cagri fiyatina odaklandik ters kose olmasak bari.

Lenovo A6020a41 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alýntý Originally Posted by suatt38 Yazýyý Oku
    Sozlesmeyi fest etdim diyebilirmi cogumuz cagri fiyatina odaklandik ters kose olmasak bari.

çagrý dan geri dönüþ yok demirören yapacak ama ne zaman 1 ay önce yazdým ihtar çekelim demirören medya ,spk bülten çýkmýyor

3. Kurulumuzca haklarýnda çaðrý yükümlülüðü getirilen kiþiler tarafýndan çaðrýda bulunulmamasý halinde, Kurulca uygulanacak müeyyideler ve çaðrýdan yararlanacak pay sahiplerinin baþvurabileceði kanuni yollar nelerdir?

Sermaye Piyasasý Kanunu (SPKn)'nun 16/A maddesinin ilk fýkrasýna göre,

" Halka açýk anonim ortaklýklarýn sermaye ve yönetiminde kontrolü saðlamak amacýyla pay sahiplerine çaðrýda bulunarak hisse senedi toplama giriþiminde bulunulmasýna veya genel kurullarda oy hakkýný kullanmak için vekalet istenmesinde veya ortaklýðýn pay daðýlýmýnýn önemli ölçüde deðiþmesi sonucunu veren hisse senedi el deðiþtirmelerinde, sermaye artýrýmlarýnda, birleþme ve devirlerde, menkul kýymetlerin deðerini etkileyebilecek önemli olay ve geliþmelerde Kurul, küçük pay sahiplerinin korunmasý ve kamunun aydýnlatýlmasýný saðlamak amacýyla düzenlemeler yapar. "

Ayný þekilde SPKn. md. 22/i hükmünde de, " Halka açýk anonim ortaklýklarýn genel kurullarýnda genel hükümler çerçevesinde vekaleten oy kullanýlmasýna iliþkin esaslarý belirlemek ve bu ortaklýklarda yönetim kontrolünün el deðiþtirmesine yol açacak oranda vekalet toplayan ya da pay iktisap edenlerin, diðer paylarý satýn alma yükümlülüðüne ve azýnlýktaki ortaklarýn da kontrolü ele geçiren kiþi veya gruba paylarýný satma hakkýna iliþkin düzenlemeleri yapmak " görev ve yetkisi Kurul'a tanýnmýþtýr.

Kurul SPKn'nun kendisine vermiþ olduðu bu yetkiye dayanarak, Seri: IV, No: 8 sayýlý "Halka Açýk Anonim Ortaklýklarýn Genel Kurullarýnda Vekaleten Oy Kullanýlmasýna, Çaðrý Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasýna Ýliþkin Esaslar Tebliði"ni yayýmlamýþtýr. Anýlan Tebliðin 17. maddesinde belirli þartlarýn varlýðý halinde ilgililere çaðrý yoluyla hisse senedi toplanmasý yükümlülüðü getirilmiþtir.

Ancak Seri: IV, No: 8 sayýlý Teblið, zorunlu çaðrý yükümlülüðünün yerine getirilmemesi halinde, yükümlülüðü yerine getirmeyenlere karþý herhangi bir müeyyide öngörmemektedir. SPKn.'nun 47/A maddesinde ise " Bu kanuna dayanýlarak yapýlan düzenlemelere, belirlenen standart ve formlara ve Kurulca alýnacak genel ve özel nitelikteki kararlara aykýrý hareket ettiði tespit edilen gerçek ve tüzel kiþiler hakkýnda gerekçesi belirtilmek suretiyle Kurul tarafýndan 2 milyar liradan 10 milyar liraya kadar para cezasý verilir. " hükmü yer almaktadýr. Bu durumda zorunlu çaðrý yükümlülüðünü yerine getirmeyenlere karþý, Kurulumuzca SPKn. md. 47/A uyarýnca, idari para cezasý uygulanmasý kanunun bir gereðidir.

Öte yandan zorunlu çaðrý yükümlülüðünün hedef ortaklýk pay sahiplerine karþý kanundan doðan bir borç olarak niteliðinde olduðu, dolayýsýyla çaðrý yükümlülüðünün yerine getirilmemesinin ayný zamanda, çaðrýda bulunacak kiþi veya grubun borçlar hukuku anlamýnda temerrüde düþmesi anlamýna geldiði, bu çerçevede hedef ortaklýk pay sahiplerinin, çaðrýda bulunacak kiþi veya gruba karþý, BK md. 101 vd. hükümleri uyarýnca anýlan yükümlülüðün aynen ifasýný talep hakkýný haiz olduklarýný belirtmek gerekir. Nitekim benzer olaylarda Kurulumuzca çaðrýdan yararlanacak pay sahiplerine, çaðrýda bulunma yükümlülüðünü yerine getirmeyenlere karþý BK md. 101 uyarýnca aynen ifa davasý açabilecekleri hususunda gerekli bilgilendirmeler yapýlmýþtýr.

8.  Alýntý Originally Posted by suatt38 Yazýyý Oku

Ben de aylardýr neredeyse tüm birikimimle DGZTE'de bekliyorum. Aydýn Doðan'a aylar öncesinden hisse baþýna 1,35 USD'den peþin olarak ödenen parayý, küçük yatýrýmcýlar olarak kanundan doðan çaðrýya katýlma hakkýmýza raðmen henüz alamadýk. Bizzat kendi koyduðu kurallarý uygulamayan SPK yüzünden aylardýr süründürülüyoruz. Emeði geçen herkese yazýklar olsun.

Bu süreçte esas mesele Demirören Grubu neyi hedefliyor olabilir sorusu?

SPK, çaðrýya konu devir iþlemi bir bütün olduðu için Hürriyet ve DGZTE baþvurularý birlikte sonuçlandýrýlacaktýr. Konu sadece DGZTE olsaydý çoktan sonuçlanýrdý.

Gerek halka açýklýk oranlarý, gerekse diðer sebepler dikkate alýndýðýnda Demirören Grubu açýsýndan Hürriyet için yapýlacak çaðrý ile DGZTE için yapýlacak çaðrý arasýnda büyük fark var. Demirören Grubu ne yaptý. Mevzuata açýkça aykýrý olduðunu bilmesine raðmen Hürriyet için muafiyet, DGZTE için ise ön görüþmelerin baþladýðý tarihteki kur üzerinden çaðrý istedi. Bunun sonucunda her iki hisse de yüksek oranda deðer kaybetti. Ancak sonrasýnda DGZTE daha çabuk toparladý. Çünkü günün sonunda SPK'nýn DGZTE için vereceði karar da pek sürpriz olmayacak (inþallah diyelim). Demirören Grubu DGZTE için SPK'dan red kararý yemeye hazýr. DGZTE için yapacaðý çaðrý onlar için önemsiz nitelikte. Peki neden böyle bir baþvuru yaptý dersek, Demirören Grubu'nun DGZTE için yaptýðý düþük kur üzerinden çaðrý baþvurusunu Hürriyet'ten baðýmsýz düþünmeyelim derim.

Mevzuata açýkça aykýrý iki baþvurunun birisinden (DGZTE'den) red, Hürriyet'ten ise kabul almayý amaçlamýþ olabilir. Burada zaten istedikleri ve onlar için önemli olan Hürriyet. Böylece SPK'da Demirören Grubu'nun her iki baþvurusundan birisini olumlu, birisini olumsuz yönde sonuçlandýrarak görüntüyü kurtarmýþ olur.

Yanlýþ anlaþýlmasýn Hürriyet'te muafiyet koþullarý olduðunu düþünmüyorum. Demirören Grubu'nun bu satýþ dolayýsýyla Hürriyet'in içine doðrudan kaynak aktarmadýðý ve zaten Hürriyet'in borca batýk durumunun olmadýðý dikkate alýndýðýnda muafiyet baþvurusu mevzuata aykýrý. Burada da þu soru akla geliyor. SPK muafiyet baþvurusunu kabul edecek ve Hürriyet'te çaðrý olmayacaksa neden dosyayý bu kadar bekletsin? Eðer muafiyet verecek olsaydý dolar kurunun ne olduðu, ne kadar yükseldiði de önem taþýmazdý. SPK süreci uzatarak aslýnda Hürriyet için de çaðrý yapýlmasý yönünde karar çýkacaðý yönündeki haklý beklentiyi güçlendiriyor(du). Özellikle Hürriyet'in iyi geleceði beklenen 6 aylýk bilançosunun açýklanmasý ile SPK kararý arasýnda zamanlama açýsýndan bir baðlantý olduðunu varsaymalýyýz. Olasý bilanço tepkisi ile çaðrý yükümlülüðünün maliyetinin azaltýlmasý hedeflenmiþ olabilir (mi?).

Tabi tüm bu kendimce deðerlendirmelerim döviz kurlarýnda yaþanan sert yükseliþler öncesine iliþkindi. Dolar'daki bu hýzlý yükseliþ Hürriyet'te yapýlacak çaðrý için akla soru iþaretleri getirmiyor deðil. Þu anki piyasa fiyatý ile olasý çaðrý fiyatý arasýndaki farkta bu endiþeleri gösteriyor zaten.

Son olarak bazý yorumlarda bu satýþ iþleminin geri döneceðine iliþkin yorumlar vardý. Bunun sýfýr ihtimal olduðunu düþünüyorum. Kaldý ki, bir an için paylar Doðan Grubu'na geri verilse bile Demirören Grubu'nun çaðrý yükümlülüðü sona ermez. Demirören Grubu'na ilave olarak Doðan Grubu'nun çaðrý yükümlülüðü ortaya çýkar.

Sonuç olarak er ya da geç SPK kararý çýkacak. Bekleyip göreceðiz. Herkese hayýrlý kazançlar.

Sayfa 481/532 ÝlkÝlk ... 381431471479480481482483491531 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •