Sayfa 482/853 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST düşündüğüm gibi toparlamadı.

Kural neydi.?

Haberle başlayan hareket, hareketin başladığı yerde biter. Bulmamız gereken tek şey, haberin kalıcı etki yaratıp yaratmayacağı.

Bugünki durumda hebrr ne.? abd tahvil faizlerinin 3-4 puan hızlı yükselmesi. Aslında bu haberde etkilemezdide, siyonistler abd tahvil faizleri 2 yi geçerse erkes ayvayı yer diye dünyaya şartlandırma yapmışlar. Faizlerde 1 saatte hızlı çıkınca, şartlanmaya maruz kalan sürü hali ile kontrol den çıkmış.

Biz niye çıktık onu hala anlamış değilim.? abd ile bağımız bluumbergTV ve ekoTürkteki maaşlı maraba ve uşaklarla kısıtlı. Başka bağımız var denemez. Kastım gerçek ekonomik bağ. Yoksa medyamız ve partilerimiz abd ye hizmet ediyor. abd ye hizmet etmeseler abd ye nükleer atsalar TR nin umrunda olmazdı çünki ne turist geliyor, ne mal satıyoruz, silah hariç nede mal alıyoruz.

TV bu kadar etkili işte.

Her neyse.

Karar vermemiz gereken şey, abd tahvil faizlerinin son yükselişi, BIST üzerinde kalıcı etki yaratırmı.?

Bugünki görünüm, kalıcı etki yaratacağı yönünde.

Benim ilk izlenimimse tam tersi idi. 1.52 lerden 1.62 lere kadar etkilememiş, 1.66 ya çıkınca neden etkilesin.? Ama tahminim yanılttı ve BIST etkilendi.

Sonuçta bu akşam 21:00 daki FED açıklaması acaip önem kazandı. Açıklama ile yarın ya eksi açacağız yada artı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Lanet olsun.

Avrupa, Ab ve ons altın yeşilleri yakmış, BISt vadeli kırmızı yakmış.

Sebep.?

tayyip hadepi kapamaya karar vermiş, sanırım sebep o. hadepi i meclise sokup pkk yı çiçeklerle habur sınır kapısında karşılayan, son seçimlerde apo nun kardeşini TV ye çıkaran tayyip, oylarını düşürüyor diye hadepi kapatmaya karar vermiş.

tayyip gibi biri için mantıklı hareket.

BIST bu sebeple çakıldıysa anormal.

Başka sebep henüz göremedim.

BIST in balinaları(büyük ihtimalle piyasa yapıcı olsun diye para verdiğimiz 2 banka işbankası ve akbank'ın marifetidir) BISTi bu haberle aşağı çakıp satışları karşılama niyetindedir.

Bizde her iş böyle.

abd ile göbek bağı olan Almanların DAX endeksi bugünki abd tahvil faizlerinden zerre etkilenmezken biz acaip etkilendik.? Fark ne.? DAX ın piyasa yapıcıları erkek gibi davrandı, aldıkları parayı hak ediyorlar, bizim piyasa yapıcılar ... gibi davranıyor. KY yi yani güçsüzü koruyacaklarına, onlarda düzme sırasına girmişler desem yalan olur. Baş düzücü onlar gibi gördüm.

Tahmin ettiğiniz gibi ağlamamın sebebi akşama doğru bir miktar long aldım. "Lang dipten aldım galiba" derken şu saatte baktım viop seviyesine, aldığımında epey altında... Hali ile biraz ağlamam normal. Gün yüzü göremeyecekmiyiz yaw. DAX dan neyimiz eksik.? Bilinç eksik. Bizim Sürü abd uşağı haline getirilmiş.

Neyse... Yarın belki yaraları sararız. hadepin kapatılması zerre önemli değil, onlara oy verenler zaten yönlendirilen bir sürü. hadepi kapattın diye akp ye oy vermezler. Kime vereceklerse yine ona verirler.

BISTin akşam çakılma olayı, piyasa yapıcı adiler, BISTi aşağıya çakalım, oradan satışları karşılayalım, sora bakarız durumu.

Bu gece abd ve avrupa yüksek artı kapatırsa, yarın işbankası ve akbankın kapısına siyah çelenk bırakalım. Yada o çelenki BIST yönetiminin münasip bir yerine, mesela kafasına geçirelim böyle piyasa yapıcı sistemi belirledikleri için.

Hepinizi öpüyorum. yada öpmem, bana kalmış.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    tekirdağ
    Gönderi
    141
    Yarın yaraları sararsın Alicemal bey.cesaretli poz almışsınız

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST viop un akşam düşüş sebebi, batıdan ayrılma sebebi, TR nin Avrupa aşı pasaportuna dahil edilmemesi ise, komik olur.

O pasaporta dahil edilmeme bizim lehimize.

Bize AB den turist gelebilirken, bizden turist gidemeyecek. Yani gelen turistler dolayısı ile doviz gelecek ama biz kimseyi AB'ye turist olarak göndermediğimizden cebimizden doviz çıkmayacak.

Hali ile aşı pasaportu sebep olmamalı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün öğle sonrası para piyasaları ekranı başında değildim, o sebeple gelişmeleri kaçırdım, ancak akşam bakabildim.

---

Kuralımız neydi,
    "Haberle başlayan hareket, başladığı yerde biter." Sadece haber kalıcı etki yaratacakmı onu anlamanız gerekiyor.

Dün bizi etkileyen 2 haber vardı. Hem abd tahvil faizleri kısa sürede hızlı yükseldi, hemde hadep kapama davası açıldı.

Tahvil faizleri bizi etkiliyor ve kalıcı etkileme potansiyelide var. Son bir ay içinde bunu bir kaç kez gösterdi. Ama etkisi azalmaya başladı. Sadece kendini belli seviyeye şartlandıran bir grup finans kurumu var. "Şurayı geçerse yandık" diye şartlanıyorlar. Yada bilinçli olarak kalabalıkları o seviyeye şartlandırıyorlar bilemeyiz. Önce 1.50 ye şartlandırdılar şimdi 2.0 diyorlar.

Diğer haber sürpriz oldu, hadepi kapamaya çalışıyorlar. Bu haberin kalıcı olmayacağı bana göre açıktı. Tek çekincem BIST deki yabancı bundan ne kadar etkilenir.? Bugün xbank bunu gösterecek. Şu an için 0.75 artı görünüyor, onlarda etkilenmemiş gibi. hadep abd parasıyla kurulmuş, abd destekli marjinal bir parti. Kapansa 10 tane yenisini açar abd. Oylarıda kuracakları yeni partiye gider. Hali ile hadep kapanıyor diye endişelenecek bir şey yok. tayyip in karakteride ortada, kendisi her türlü zararı verebilir, yinede kendisi hep melektir ama zarar verdiği insanlar itiraza kalksa hemen hapse. Düşman olarak gördüğü kişilere yapacağı uygulamalardada sınır kural tanımıyor. İzin verseler tüm dünyayı öteki tarafa gönderecek gibi. Bilmediğimiz bir şey yok. Du yaw, bende tüm insanları öbür tarafa göndereyim diyorum. tayyiple akraba çıktık iyimi.? Akrabamdan gidip bakanlık istiyeyim. Tabi önce herkesin yaptığı gibi münasip yerlerini öpmem lazım. Vazgeçtim.

Görüldüğü üzere hadep haberi ilk panikten sonra etkisini kaybetti. Dün akşam 1614 den yüzlerce kontrat short basanlar vardı. Gördükçe inanamadım. Artık para piyasaları hakkında hiç birşey bilmedikleri içinmi basıyorlardı yoksa balinaların bilinçli bir taktiğimiydi bilemem. Amatörler kaptırdı ise o kontratları gerçekten üzücü ama piyasa böyle, kurallar böyle. Birileri kaybetmeden diğerleri viop da kazanamıyor. Hisse senetlerinde öyle değil herkes kazanabilir ama viopda olmuyor, birileri mutlaka kaybedecek. Geçen yıl Mart ayında ben büyük kaybedenler arasındaydım. viop da kural bu kaçamazsın.

Bende akşamki satanlardan az biraz aldım. Eldeki long sayısı biraz daha arttı ama hala ciddi seviyede değil. Kısa süredede aldığım ek kontratları kapatacağım çünki tahvil faizleri hala ehlileşmedi.

---

ons altın söylediğim seviyenin alt sınırında duruyor. Biraz daha yükselirse short almayı düşünüyorum.

---

Son durum;
    Bir miktar hisse long.
    ons da kenardayım.
    usdtry de kenardayım.
    Son düzenleme : alicemal; 18-03-2021 saat: 10:29.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün 14:00 de MB faiz kararı var. Ne açıklayacak.?

Siyasetçinin etkin olduğu durumlarda tahminlerim tutmuyor. Ancak bu sefer çok belirgin geliyor. Geçen Kasım ayından beridir tayyip hep batının istediğini yaptı. 500 faiz artır dediler, artırdı. 200 daha artır dediler artırdı. Şimdi 100 daha istiyorlar artırması lazım.

Bende en az 0.75 artış olur diye düşünüyorum.

BISTi nasıl etkiler.? Belki çok az ve kısa süreli pozitif etkiler çünki bilinen bir şey, sürpriz değil. Mevcut durumu, gidişatı etkilemez. Yine xbank a bakmaya devam ederiz. usdtry 20-30 kuruş kadar düşebilir.

1.0 den fazla artırırsa biraz sürpriz olur.

Bol şans.

Bu arada MB faiz kararı beklenen gibi gelirse, KISA SÜRELİ kâr realizasyonu olabilir. xbank da kâr realizasyonuna katılırsa biraz uzunda sürebilir. bu da akılda olsun.

Dün akşam aldığım ek hisse longları kapadım.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tahvil faizleri yine fırladı şu an 1.71 küsür görünüyor.

BIST de ise bir kaç gündür yabancıların alışı var görünüyor.

Bu da şunu gösteriyor olmalı. abd tahvillerinden çıkan trilyonlardan bir kaç milyarı TR ye geliyor. MB nin faizi yabancı için çok cazip. Sanırım bir kısmı bize "giriyor".

Zaten şöyle yazmıyormu. abd tahvil faizleri yükseliyorsa çıkış vardır, çıkan para gelişmekte olan ülkelere geçici olarak gider.
    Bir kısmı bize "giriyor" olmalı.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    tekirdağ
    Gönderi
    141
    50bp faiz artışı beklerim.dolar yatay ABD tahvil faizi artmaya devam ederse günü negatif kapatırız.aksi durumlarda pozitif.bankalarda az da olsa hareketli lik var.hacim düşük.

Sayfa 482/853 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •