Sayfa 483/1006 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

1. Bu Enflasyon ortamında herkes parasını korumaya çalışıyor. Aktif riskli öbür bankalar pırıl pırıl diye bir şey yok, sonuçta 150 bin Lira garantide.

2.  Alıntı Originally Posted by Grand Yazıyı Oku
    Bu Enflasyon ortamında herkes parasını korumaya çalışıyor. Aktif riskli öbür bankalar pırıl pırıl diye bir şey yok, sonuçta 150 bin Lira garantide.
    Hocam bankaya güvenmediğimizden değil zaten daha fazla risk aldığımızdan ötürü risk primimizi istiyoruz. Fiba 13.25 ise Aktif 14 olsun ki aktife getirelim parayı, derdimiz daha çok para ama tabi ki risk primiyle beraber..

3.  Alıntı Originally Posted by Grand Yazıyı Oku
    Bu Enflasyon ortamında herkes parasını korumaya çalışıyor. Aktif riskli öbür bankalar pırıl pırıl diye bir şey yok, sonuçta 150 bin Lira garantide.
    Riskin yüksek olduğu yerde faiz de yüksek olur, benim demek istediğim değmez şu anda

4.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Hocam bankaya güvenmediğimizden değil zaten daha fazla risk aldığımızdan ötürü risk primimizi istiyoruz. Fiba 13.25 ise Aktif 14 olsun ki aktife getirelim parayı, derdimiz daha çok para ama tabi ki risk primiyle beraber..
    O konuda tamamen haklısınız, Aktifin düşük kaldığını hep söylüyorum, daha önce yazmıştım, 8 - 10 yıl önce piyasanın 3 - 4 puan üstünde verirlerdi, şimdi bir şımarıklık söz konusu, risk primi ile beraber @iyimser’in dediği gibi en az 15,75 olmalı.

Alıntı Originally Posted by Grand Yazıyı Oku
    Mevduat garantisi oranına bakmayın, devlet geleneği olarak günün sonunda mevduat garantisi olan bankada tüm paranız banka batınca ödenir. Son 20 yılda 20 den fazla banka batmıştır ve parası mevduat de olanların sadece garanti kapsamındaki oran değil tüm parası ödenmiştir.

Nzor daki bono ödenenir mi? Benzetmek gibi olmasın ama benzer batan bir banka; İmarbank battığında ki bonoların durumu göz önüne alırsak, battıktan yıllar sonra faiz işlememiş halde ödenebilir, para pul olabilir.

Evet Nzorda ki risk büyük bir risktir.
    I WANT TO PLAY A GAME ==> ( twitter'a gel )

6.  Alıntı Originally Posted by SAW Yazıyı Oku
    Mevduat garantisi oranına bakmayın, devlet geleneği olarak günün sonunda mevduat garantisi olan bankada tüm paranız banka batınca ödenir. Son 20 yılda 20 den fazla banka batmıştır ve parası mevduat de olanların sadece garanti kapsamındaki oran değil tüm parası ödenmiştir.

Nzor daki bono ödenenir mi? Benzetmek gibi olmasın ama benzer batan bir banka; İmarbank battığında ki bonoların durumu göz önüne alırsak, battıktan yıllar sonra faiz işlememiş halde ödenebilir, para pul olabilir.

Benim de demek istediğim bu, bu faize durulmaz, diğer bankalarla arasında çok küçük fark var riske değmez

7. Ben bu kadar faize karşı olan yada en azından öyle görünen bir hükümetin “aman devlet geleneği var hepsini ödeyeyim” diyeceğini hiç sanmıyorum, 150 bin öder (ondan bile şüphe duyarım) gerisini ödemez.

Alıntı Originally Posted by SAW Yazıyı Oku

Yok öyle birsey 150 ustune su icersin yoksa mevduat güvencesi sinirsiz der gecer . adamın 500k doları var (hani dolar tutan vatan haini ya ) 3.890k yı sak diye ödeyecek öylemi ruyada belki.

Sayfa 483/1006 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •