Sayfa 483/1002 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu Azimut'un ppf'si PPZ'ye yeni çıktı fark ondan vs. dedik ama, bir ay oldu ve hala MK karşılığında aylıkta zirvede. FİL'e artık epey ciddi rakip çıkmış olabilir.
    Rekabet iyidir, UPP de FIL'i geçmiş görünüyor

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Keşke halkımızın tamamı bu farkı anlayabilecek eğitim ve anlayış sahibi olabilse. Ama "Eğitim seviyesi arttıkça beni hafakanlar basıyor, ben cahil insanların ferasetine güveniyorum" diyenlerin profesör yapıldığı ve YÖK denetleme kurulu üyeliğine atandığı bir ülkede çok zor maalesef. Bulunduğumuz coğrafyada bu böyle...
    aslında şu internet ortamını saçma sapan oyun ya da yediğimizi içtiğimizin resmini çekip değil de, okuyup bilmediklerimizi öğrenmek için harcasak çobanımız dahi donanımlı olur. internet, gerçek bir bilgi deposu. bir lise çocuğu matematikte anlayamadığı konuyu internetteki hocalardan dinlese geri zek'âlı değilse anlar. o kadar profosyonel anlatımlar var ki. bu sadece bir örnekti. hep denir ya bu devirde cahillik tercih meselesi diye. okumuyoruz, öğrenmiyoruz. şu formda dahi çoğumuz, pek lisansımız diplomamız olmasa da pek çok bankacıyı bilgimizle cebimizden çıkarırız. ama genel olarak tercihimizi cahil kalmaktan yana kullanınca durum böyle oluyor.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Genel olarak büyük bankaların yan kuruluşlarının fonlarında iyi olana , aktif yönetilene , fark yaratana hiç raslamadım. Genelde 'dostlar alışverişte görsün' misali , o fon çeşidinden bizde de var tarzı oluyor. Hele 'g' ile başlayan bankanın fonlarını mümkün olsa görmemek için tefaştan bloklayacağım. Sırf cafcaf, tantana, yaldız. Yok sekizinci değişken , beşinci sepet, ondördüncü girişken. Hepsi dayanakları/benchmarkları karşısında ağır ezilmiş. Bir de her kategoride en büyük portföyler onlarda hep. Ama istisnaları vardır elbette. Önyargım ondan.
    4 yapraklı lakabına BaBaVangA kuyruğu ekleyen pörtföy yönetim şirketünün mesela hisse senedü şemsüye fönleri aktif yönetilmemiş , öyle al tut kalmış gibi üç beş yıllık getiriler mortingen ştrase modunda....... tembellik mi umursamazlık mı nedir anlayamadım ? aynı şirketün mutlak getirü hedeflü fönü var daha aktif yönetildiği beyan edülmekte ilgili internet sitesinde... borsa istanbulda taşıdıkları hisseleri al tut mu yaparlar viopda hedge ederler mi ne yaparlar incelemek lazım... kap'a gidip bakeceğim
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4. mesela o dediğim mutlak getirü hedefli fön , 1929 ekonomik krizinden bu yana dünyanın gördüğü en büyük şeyde ( şeyin içini herkeş anlayışına göre doldursun) % 2 küsür değer kaybı ile paçayı kurtarmış... yani mutlak getiri kelimesini kullanan bir fön için , olağanüstü bir dönemde fazla yıpraşmadan değer kaybı olmadan durumu margarinleyip sıyrılmış .... bence o dönem için başarı yani iyi yönetilmiş... objektif olmak lazım...

1929 krizinden sonra başka bir çok krizler de oldu ki en büyüğü 2008/2009 idi evet de 08/09 krizi bu covidin tahribatında sinek osurması kalır yani...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.

5.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    mesela o dediğim mutlak getirü hedefli fön , 1929 ekonomik krizinden bu yana dünyanın gördüğü en büyük şeyde ( şeyin içini herkeş anlayışına göre doldursun) % 2 küsür değer kaybı ile paçayı kurtarmış... yani mutlak getiri kelimesini kullanan bir fön için , olağanüstü bir dönemde fazla yıpraşmadan değer kaybı olmadan durumu margarinleyip sıyrılmış .... bence o dönem için başarı yani iyi yönetilmiş... objektif olmak lazım...

1929 krizinden sonra başka bir çok krizler de oldu ki en büyüğü 2008/2009 idi evet de 08/09 krizi bu covidin tahribatında sinek osurması kalır yani...
    bu hangi fon acaba?

6.  Alıntı Originally Posted by 3520 Yazıyı Oku
    Merhabalar, fon grafiklerinde teknik analiz işliyor mu? Bilgi verebilecek kimse var mı?
    Kısa cevap işlemiyor. Uzun cevap, bazen paralellikler görülmekle birlikte, teknik analiz daha çok arz-talep sonucu oluşan fiyat değişimleri için yararlı. Burada fiyat arz-talebe göre değil, fonun varlıklarının değerine göre değişiyor.

Başarılı değişken-karma bir fonu incelerseniz, çok büyük krizler, ekonomik değişiklikler sonrası standart sapmalarının arttığını görürsünüz. Onun dışında zamanla yukarı yönlü bir hareket söz konusudur. Daha önceki destek seviyelerini bekleyip gireyim derseniz, hiç göremeyebilirsiniz. Bence piyasanın genel yönü sezilmeye çalışılıp, ağırlıklar arttırılıp, azaltılmaya çalışılmalı. Düşüş eğiliminde olan fonun miktarı arttırılırken, karda olanlardan kademeli çıkılmalı.

7. Cevap için teşekkür ederim. Elinize sağlık.
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

8.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    bu hangi fon acaba?
    bir üst mesajda , ''' aynı şirketün mutlak getirü hedeflü fönü var ''' dediğim fön ...

Sayfa 483/1002 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •