Originally Posted by
atmega48pa
O kadar yazıyoruz ama uzun vadede romatik ky hayalleri bitmiyor. Bu kağıdı uzun yıllar tutanlar vardı artık yazmıyorlar ama ben 2010lardan beri ara ara alıp sattığımdan takip ederim.
Neyse, Tüpraş örneğini yazdık ama arkadaşlar zamanında bu şirket bölünmeden önce 17-18 liralardan asels sattı. Şimdinin 9 lirasının da altna denk gelir temettüler sayılırsa. Tüpraşı yükseldi diye o zaman 70 lerden sattı. Ismen, Tcell gibi ucuza aldığı parlak prim yapacak hisseler vardı hiç birisini tutmadı.
bütün portföyünüzü umudunuzu bağlamadan önce biraz açıp geçmişi kazıyın. İçinde ne var bakın, herkeste portföyü yönetenlerin uzman oldukları ve bizden iyi kazanacakları algısı var. Ama sonuçlar hiç de öyle değil, mesela portföyü yöneten park mavera gayrimenkul sertifikası aldı ve çok ciddi zarar yazdı, hala da portföyde durur. Iddia ediyorum bu forumdaki yatırımcılar gidip ona para yatırmazdı. Bunları görün ondan sonra karar verin. Yine alınmaz mı alınır ama kendi adıma buna çok para bağlamanın da zararını geçmişte gördüm.
En kötüsü de borsa toparlanmaya başlayınca sanayi hisseleri ciddi prim yaparken eğer portföy isyat ağırlıklı ise endeksi yenemeyecek.
Borsa göçtü de ne oldu, SODA 5 liraydı şimdi 7 lira, Şişe 4 liraydı 5 oldu. Eregli cuma fırladı gitti. Tüpraş 90-100 liraydı şimdi 120 liralarda. Aklıma gelenler Anacm, Petkm, Aygaz, Egeen, Trkcm, Eregl, Soda, Cimsa, Sise, Tuprs, Froto, Isdmr, Alkim, Alka, Parsn, Toaso diye uzar gider bu liste.. Hangisine bakarsanız bakın uzun vadede temettü ödeyen karlılığı iyi, düzgün yönetilen sanayi şirketleri isyata tur bindirir.
Yer İmleri