Sayfa 485/583 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Haftalık Hisse Paylaşım II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Günaydın. Hayırlı işleriniz olsun . Fon satışları bu gün biterse iyi olacak. Tabiiki yeni fonların giriş yapması yada varlık yönetiminin alım yapması gerekmektedir . Iki gündür garanti ve akbank basta olmak üzere banka satışları moralleri bozdu . Bugünkü siyasi ve ekonomik gelişmeler bu yılın önemli gelişmelerinden olacak . Sağlam hisseler yükselir....

2. Bugün bankaların satışı biter , banka aracı kurumların yaptığı işlemler belirginlerin , hükümetten olumlu açıklamalar yapılırsa kaldigimiz yerden devam edeceğiz. Bence bugün biraz çalkalansa da . Durulup kaldığımız yerden devam edeceğimiz şeklinde düşünüyorum. Dolar bazında ucuzlayan şirketler. Dünyadaki dolar bolluğu. Turkiyedeki Şirket leri cazip hale getirmeye devam ediyor .

3.  Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Bugün bankaların satışı biter , banka aracı kurumların yaptığı işlemler belirginlerin , hükümetten olumlu açıklamalar yapılırsa kaldigimiz yerden devam edeceğiz. Bence bugün biraz çalkalansa da . Durulup kaldığımız yerden devam edeceğimiz şeklinde düşünüyorum. Dolar bazında ucuzlayan şirketler. Dünyadaki dolar bolluğu. Turkiyedeki Şirket leri cazip hale getirmeye devam ediyor .
    Dolar bolluğu var da, içerde olan yabancı çıkarken başkası niye gelsin memlekete? Önceki mesajlarında Esma’nın söylediği gibi Arap sermayesini mi çekmeye çalışıyorlar Türkiye’ye belli değil.

4.  Alıntı Originally Posted by naayi Yazıyı Oku
    Dolar bolluğu var da, içerde olan yabancı çıkarken başkası niye gelsin memlekete? Önceki mesajlarında Esma�nın söylediği gibi Arap sermayesini mi çekmeye çalışıyorlar Türkiyeâ��ye belli değil.
    Uzun vadeli yabancı duruyor . Bunlarda çok Hafif bir azalma oldu . Kısa vadeli hedge fonlar giriş yapmıştı bunlarda bir azalma söz konusu . Bunlar bugün biterse . Içerde kalan kısa vadeli hedge fonlar orta vadeye yayarak çıkacaklardır. Döviz biraz durulursa hükümet iyi ve etkin kararlar olursa bunlar olur . Birde bankaların yaptığı işlemler hisse alım satımları, virman ları netlesirse olay çözülür. Pazartesi ve salı yaşananlar bence finans tarihine geçti. Yabancı kaynak bulunması lazim . Bugünkü siyasi gelişmeler belirleyecek ...

Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Uzun vadeli yabancı duruyor . Bunlarda çok Hafif bir azalma oldu . Kısa vadeli hedge fonlar giriş yapmıştı bunlarda bir azalma söz konusu . Bunlar bugün biterse . Içerde kalan kısa vadeli hedge fonlar orta vadeye yayarak çıkacaklardır. Döviz biraz durulursa hükümet iyi ve etkin kararlar olursa bunlar olur . Birde bankaların yaptığı işlemler hisse alım satımları, virman ları netlesirse olay çözülür. Pazartesi ve salı yaşananlar bence finans tarihine geçti. Yabancı kaynak bulunması lazim . Bugünkü siyasi gelişmeler belirleyecek ...
    Şu anda çıkan Fonun 20 yıllık bir fon olduğunu söylüyorlar. Kanımca Hükümetın geleceğe dair vizyonununa güvenmeyen batılı fonlardır çıkanlar.

6.  Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    Şu anda çıkan Fonun 20 yıllık bir fon olduğunu söylüyorlar. Kanımca Hükümetın geleceğe dair vizyonununa güvenmeyen batılı fonlardır çıkanlar.
    Aynen . Çıkış bence döviz fiyatının çok düşükten alma gayretiydi . Inşallah tekrar eski fiyatlara döneriz. Şirketler çok ucuz ...

Alıntı Originally Posted by mebes Yazıyı Oku
    Bugün bankaların satışı biter , banka aracı kurumların yaptığı işlemler belirginlerin , hükümetten olumlu açıklamalar yapılırsa kaldigimiz yerden devam edeceğiz. Bence bugün biraz çalkalansa da . Durulup kaldığımız yerden devam edeceğimiz şeklinde düşünüyorum. Dolar bazında ucuzlayan şirketler. Dünyadaki dolar bolluğu. Turkiyedeki Şirket leri cazip hale getirmeye devam ediyor .
    Bugün satışlar bitse de ayakları yere basan bir yükselişin bu hükümet döneminde olmasını çok zor buluyorum. 28 küsür olan msci turkey endeksi 22.5'lere düştü. Ülkedeki şirket/varlıkların değeri 1 günde 1/5 oranında azaldı.

Eskiden de ucuzduk evet. Ama Naci Bey'in politikaları güven vermeye başlamıştı.

Artık daha ucuzuz ama güven sıfırlandı.

Ve bu saatten sonra tcmb başına Warren Buffet'ı getirseler yine yatırımcı güveni kazanamazlar. Çünkü cumhurbaşkanının elinde bir gecede onu görevden alma yetkisi var.

Bu yetki bir kişiden alınıp çoğulcu demokrasilerdeki gibi bir kurulun eline verilmedikçe ülkede "her saniye yeni bir ekonomik kaos yaşanabilir" riski daim olacaktır.

Bu yetkiyi sn. Erdoğan kendi isteyerek vereceğini sanmıyorum.
    Olağan veya erken seçimlerde millet bu yetkisi kendisinden alacak. En azından anketlerin söylediği bu.

O zamana kadar ülkeye ekonomik anlamda kalıcı bir rahatlama gelmesini beklemiyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by rACE Yazıyı Oku
    Bugün satışlar bitse de ayakları yere basan bir yükselişin bu hükümet döneminde olmasını çok zor buluyorum. 28 küsür olan msci turkey endeksi 22.5'lere düştü. Ülkedeki şirket/varlıkların değeri 1 günde 1/5 oranında azaldı.

Eskiden de ucuzduk evet. Ama Naci Bey'in politikaları güven vermeye başlamıştı.

Artık daha ucuzuz ama güven sıfırlandı.

Ve bu saatten sonra tcmb başına Warren Buffet'ı getirseler yine yatırımcı güveni kazanamazlar. Çünkü cumhurbaşkanının elinde bir gecede onu görevden alma yetkisi var.

Bu yetki bir kişiden alınıp çoğulcu demokrasilerdeki gibi bir kurulun eline verilmedikçe ülkede "her saniye yeni bir ekonomik kaos yaşanabilir" riski daim olacaktır.

Bu yetkiyi sn. Erdoğan kendi isteyerek vereceğini sanmıyorum.
    Olağan veya erken seçimlerde millet bu yetkisi kendisinden alacak. En azından anketlerin söylediği bu.

O zamana kadar ülkeye ekonomik anlamda kalıcı bir rahatlama gelmesini beklemiyorum.

Piyasalardan kaybolmuş güvenin yeniden kazandırılması çok zordur.

Özellikle bizim gibi sicili bu konuda kötü olan ülkeler için.

Bugünkü kabine revizyonundan olumlu değişiklikler çıksa bile parlementer sisteme dönülene ve reis yetkilerini kaybedene kadar piyasalar konusunda orta/uzun vadede olumlu olunabileceğini düşünmüyorum.

En azından yabancının bir eli hep sat tuşunda olacaktır diye naçizane düşünüyorum.

Sayfa 485/583 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •