Sayfa 486/928 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by mamur Yazıyı Oku
    Yumaklıda çap olsa faizler düşükken fosfat için teşvik alıp yatırımı yapardı ama malum şirket teşviği aldı...ytd

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    devletin şirketi yumaklının demesi mi lazım illa...cari açık veren sektör şirket...bizim sorunumuz cari açık pahalı gübre değil mi....bu gübre dolara bağlı ucuz olma şansı yok....ucuz olması için kaynağında yatırım yapacaksın kurdan etkilenmeyeceksin....bu hükümetlik konu....cari açık vermeye devam ....pahalı gübre çiftçiye vermeye devam ....şirket olarak düşük kar marjı ile satışa devam....gıda enflasyonuna devam sonuç bu ....cengizle çözülecek olay değil...

2.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    devletin şirketi yumaklının demesi mi lazım illa...cari açık veren sektör şirket...bizim sorunumuz cari açık pahalı gübre değil mi....bu gübre dolara bağlı ucuz olma şansı yok....ucuz olması için kaynağında yatırım yapacaksın kurdan etkilenmeyeceksin....bu hükümetlik konu....cari açık vermeye devam ....pahalı gübre çiftçiye vermeye devam ....şirket olarak düşük kar marjı ile satışa devam....gıda enflasyonuna devam sonuç bu ....cengizle çözülecek olay değil...
    Ortak raziyi devletmi aldı dönemin gübretaş yöneticileri inisiyatif alarak başardılar bu alımı

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Ortak raziyi devletmi aldı dönemin gübretaş yöneticileri inisiyatif alarak başardılar bu alımı

razi fabrikası taksitle alındı şu ortamda taksitle fabrika zor...

4.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    razi fabrikası taksitle alındı şu ortamda taksitle fabrika zor...
    Benim demek istediğim dewletle alakası yok yatırımın önce çapsız yöneticilerimiz istekli olucakki dewlet destek versin adam faizler düşükkken bu faizlerle yatırım zor demişti şimdi imkansız zaten yatırım yapması vizyon meselesi gübretaş a bak tarımın halini gör bu hisse bu fabrika sittin sene ilerlemez bulaştık çıkamıyoruz kısaca dolandırıldık hemde dewlet eliyle

5.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Benim demek istediğim dewletle alakası yok yatırımın önce çapsız yöneticilerimiz istekli olucakki dewlet destek versin adam faizler düşükkken bu faizlerle yatırım zor demişti şimdi imkansız zaten yatırım yapması vizyon meselesi gübretaş a bak tarımın halini gör bu hisse bu fabrika sittin sene ilerlemez bulaştık çıkamıyoruz kısaca dolandırıldık hemde dewlet eliyle

ağlamayana meme yok doğru ama şuan gübretaş yetkilileri yüzünden vatandaş enflasyon olarak hükümet kur yüzünden ağlıyor....ben daha çok hükümeti suçluyorum.....gübretaşın devlete bağlı cari açık veren bir şirket olduğunu hükümet yetkilileri bilmiyor mu....gübretaş yönetiminden adam çıkmasa bu ülke cari açık vermeye bu sektörde devam edecek mi....bir yiğit çıkmasını mı bekleyeceğiz.....

6.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    ağlamayana meme yok doğru ama şuan gübretaş yetkilileri yüzünden vatandaş enflasyon olarak hükümet kur yüzünden ağlıyor....ben daha çok hükümeti suçluyorum.....gübretaşın devlete bağlı cari açık veren bir şirket olduğunu hükümet yetkilileri bilmiyor mu....gübretaş yönetiminden adam çıkmasa bu ülke cari açık vermeye bu sektörde devam edecek mi....bir yiğit çıkmasını mı bekleyeceğiz.....
    Ortak bende hükümeti sorumlu tutuyorum tabiki dediklerinde haklısın ama bu bürokratlarda birşeyler yapmalı dewlet mekanızmasını harekete geçirmeli afam tesmen yattığı yerden maaş alıyor yaptığı birtane icraat yok

7.  Alıntı Originally Posted by ekrem55 Yazıyı Oku
    Ortak bende hükümeti sorumlu tutuyorum tabiki dediklerinde haklısın ama bu bürokratlarda birşeyler yapmalı dewlet mekanızmasını harekete geçirmeli afam tesmen yattığı yerden maaş alıyor yaptığı birtane icraat yok

ovp de petrokimya ön plana çıktı....petrokimya deyince gübrede akla geliyor....hükümet fosfat ithal ettiğimizi biliyor yapsın yatırım kurtarsın bu dertten....bakmayla olmuyor para lazım icraat lazım...400 milyon dolarlık uçak alınacaktı allahtan hibe edildi fosfat yatırımı yapılsaydı cari açıkta rahatlardı çiftçide vatandaşta.... hükümet köşeye sıkışmış durumda cari açık yüzünden.....bu kafayla giderse imf kucağındayız....

8.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    Birincisi ülke olarak tarımı bitirdiler. Vahim olan ise daha önceden ekilen biçilen üretilen bir şeyi bitirmeleri.
    Yazın bile yaz meyvelerini pahalı yedi bu vatandaş. Neden üretilmiyor.
    Cengize teşvik yol yapsın diye
    bmc ye teşvik motor yapsın diye
    turizme teşvik yabancı gelsin diye
    İnşaatçılara teşvik binalarını satsınlar diye
    ona teşvik buna teşvik asıl teşvik tarımda olması gerekirken atladılar.
    Eğer tarım doğru dürüst yönetilseydi üretime teşvik verilseydi ihraç edebileceğin pazara her zaman sahiptir.

Eğer gübre olmazsa verim olmaz. Avrupadaki gübre kullanımıyla ülkemizdeki gübre kullanımını kıyaslayın hektar başına Türkiye ortalama 100 kg ingiltere 250 kg Almanya 200 kg

Şimdi çiftçi veryansın ediyor dolar yüzünden gübre fiyatları fahiş pahalandı alamıyoruz diye tamda ekim zamanında. Bakalım gübresiz ne kadar verim alabilecek çiftçi asıl ozaman göreceğiz gıda enflasyonunu.

Gübretaş yapması gereken yatırımları yapmayarak ülkeye zarar verdi. Kooperatifçi modelde önemli olan ortaklarını yani çiftçiyi korursun kollarsın şu an en pahalı gübre gübretaşta.
    Özel sektörün elinde olsa bu yatırımı yapmasa anlarız fakat işlerine gelince özel sektör gibi davranıp işlerine gelince kamu kurumu davranan gübretaş artık yolun sonuna geldi bu kafayla.
    Bu saatten sonra kamuoyu gıda fiyatları vs daha fazla konuşacak ve iş dönüp dolaşıp gübreye gelecek.
    Türkiye'nin en eski kurumu olan Gübretaş'a neden gübre fiyatları yüksek diye sorduklarında ise İbrahim Yumaklı da yutkuna yutkuna anlatır zamanında bloomberg te anlattığı gibi.

Sayfa 486/928 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •