Sayfa 486/1003 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. PPZ saat 11:12 olmasına rağmen TEFAS sayfası düzelmedi. Neyse ben yine de FİBA banka hesabımdan ufaktan PPZ alım yaptım deneme için ama hesaba geçmedi sanırım öğleden sonrayı bulacak galiba....

Başka bankadan başka fonlar alırken böyle olabiliyor öğleni buluyor can sıkıcı süreç... bu çağda..
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Ppz hesabı bu sene 365 carpiyoruz degilmi
    0.0477x365=%17.45 net

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Selamlar,

Aranıza yeni katıldım. Fon yatırımları ile ilgilenmeye başlayalı 1 ay oluyor. Forumu 1 hafta önce ve o zamandan beri çıkamıyorum Müsade ederseniz bir iki soru sormak, görüş almak isterim.

Küçük bir meblağ ile (5-15K arası) başladım ve her ay düzenli bir birikim yapmayı hedefliyorum. Birikmiş param ve biraz gram altınım bulunuyor. Dolayısıyla bu küçük meblağ ile şimdilik riskli fonlar üzerinde alım yaptım. HSYF, yabancı hisse senetleri, eurobond gibi.

Bir çok konuyu okudum. hellis hocam örneğin pozisyon alıyor zaman zaman. Bazı fonlardan çıkıp bazılarına giriyor.
    Ben uzun dönem yatırımcısı olmak istiyorum. Biraz öğrendikten sonra daha çok para kaydırabilirim. 5 Yıl ve daha uzun dönemde dengeli bir portföy kurmak hedefim.

İlk sorum fon alıp satma işini günlük/haftalık/aylık yapmak gerekli midir/zorunlu mudur? Kafamda belirlediğim fonlara düzenli alım yapma niyetindeyim ama yazılanları okuyunca biraz kafam karıştı.

İkinci sorum fon ne zaman satılmalıdır? Dediğim gibi uzun dönem hedefliyorum. Alım satım yapmayı düşünmüyorum. Ancak zarar etmemek adına satıp satmama konusunda nasıl bir yol izleyebilirim. Ne zaman bir fondan çıkılmalıdır?

Üçüncü sorum hellis hocamın yazılarında dengeli/riskli fon değişken fon sepetlerini gördüm. Portföy sitelerinde ya da kap'a girmeden hangi fonun dengeli hangi fonun riskli olduğunu nasıl öğrenebilirim. Örneğin fonbul sitesinde(ücretli) değişken fonlar kategorilere ayrılmış ancak TEFAS üzerinde böyle bir ayrım bulamadım. TEFAS'tan daha detaylı kategorilendirmeye ve detaylı bilgilere topluca ulaşabileceğimiz bir yol var mı?

Hayırlı, bol kazançlar

KTM stopaj kesin 0 mıdır ?

5.  Alıntı Originally Posted by unalon Yazıyı Oku
    Selamlar,

Aranıza yeni katıldım. Fon yatırımları ile ilgilenmeye başlayalı 1 ay oluyor. Forumu 1 hafta önce ve o zamandan beri çıkamıyorum Müsade ederseniz bir iki soru sormak, görüş almak isterim.

Küçük bir meblağ ile (5-15K arası) başladım ve her ay düzenli bir birikim yapmayı hedefliyorum. Birikmiş param ve biraz gram altınım bulunuyor. Dolayısıyla bu küçük meblağ ile şimdilik riskli fonlar üzerinde alım yaptım. HSYF, yabancı hisse senetleri, eurobond gibi.

Bir çok konuyu okudum. hellis hocam örneğin pozisyon alıyor zaman zaman. Bazı fonlardan çıkıp bazılarına giriyor.
    Ben uzun dönem yatırımcısı olmak istiyorum. Biraz öğrendikten sonra daha çok para kaydırabilirim. 5 Yıl ve daha uzun dönemde dengeli bir portföy kurmak hedefim.

İlk sorum fon alıp satma işini günlük/haftalık/aylık yapmak gerekli midir/zorunlu mudur? Kafamda belirlediğim fonlara düzenli alım yapma niyetindeyim ama yazılanları okuyunca biraz kafam karıştı.

İkinci sorum fon ne zaman satılmalıdır? Dediğim gibi uzun dönem hedefliyorum. Alım satım yapmayı düşünmüyorum. Ancak zarar etmemek adına satıp satmama konusunda nasıl bir yol izleyebilirim. Ne zaman bir fondan çıkılmalıdır?

Üçüncü sorum hellis hocamın yazılarında dengeli/riskli fon değişken fon sepetlerini gördüm. Portföy sitelerinde ya da kap'a girmeden hangi fonun dengeli hangi fonun riskli olduğunu nasıl öğrenebilirim. Örneğin fonbul sitesinde(ücretli) değişken fonlar kategorilere ayrılmış ancak TEFAS üzerinde böyle bir ayrım bulamadım. TEFAS'tan daha detaylı kategorilendirmeye ve detaylı bilgilere topluca ulaşabileceğimiz bir yol var mı?

Hayırlı, bol kazançlar
    Selamlar hayırlısı olsun öncelikle,
    Miktar küçük olduğu için al sat yapmaya çok gerek yok bence. Hele hele piyasayı ok takip edemiyorsanız al sat can yakar.
    hysf lerde satma işi trend düşüşe döndüğü zaman gerçekleştirilebilir. Ama bunu başta yakalamak zordur, genelde 1 hafta kadar gecikmeli anlayabiliyorsunuz hele piyasa takibi ve teknik bilgisi vs yoksa .
    Son sorunuzda tefasta öyle bir yer yok diye biliyorum, kaptan veya portföy şirketinin sitesinden bulabilirsiniz ancak diye düşünüyorum.
    Bol kazançlar..

6.  Alıntı Originally Posted by unalon Yazıyı Oku
    Selamlar,

Hayırlı, bol kazançlar
    Merhaba, hoşgeldiniz;

Hocam bir iki yanlış anlaşılma var. Ben hiç bir fonu 'of iyi kar etti hadi satayım' diye satmıyorum. 7 yıldır hiç satmadım. Asla da satmayacağım.
    Sadece elimdeki fonların performansını takip ediyorum. Eğer yeterli performansı sağlayamazsa, ondaki meblağı komple yeni fona geçiyorum. ( performans dediğim getiri değil, benchmarka göre getiri )
    4 faiz bazlı, 3 döviz bazlı, 4 hisse bazlı fon taşıyorum.
    Senede, iki ya da taş çatlasa üçü değişiyor kötü performans gösterirse, 11 fonluk takımın ana iskeletini bozmuyorum.

Benim nacizane önerilerim, deneyimlerim.
    Asla günün, konjünktürün büyüsüne kapılmayın. Hisselerin, dövizin, faizin hepsinin uçtuğu dönem , çöktüğü dönem olacak. Portföyü bu üçü arasında dengeli dağıtın.
    Mevduatı geçebilen faiz bazlı, dövizi geçebilen döviz bazlı, endeksi geçebilen hisse bazlı fonlar ile portföyü oluşturun.
    Piyasayı asla tahmin etmeye çalışmayın, şu çok şişti çıkayım, bu çok çöktü kaçayım derken, asıl büyük pastaları hep kaçırırsınız.
    Tek kalemde asla ve asla ve asla girmeyin.
    Her gün, ya da her hafta düzenli biriktirin. Biriktireceğiniz anda nispeten döviz geri ise dövizli , endeks geri ise hisseli fon alın. İkisi de gözünüze yüksek göründüyse faiz bazlı fon alın.
    Fonu kar etme amacı olarak görürseniz, er ya da geç başarısız olursunuz, bir emeklilik yatırımı , uzun vadeli bir sigorta gibi düşünün.
    Fonların hisse gibi ucuzu pahalısı olmaz, iyisi kötüsü olur. Fonlar yapısı itibarı ile 2-3 gün gecikmeli verilerle çalışan havuz enstrümanlardır. Trade etmek için üretilmemiştir, ve bunu yapmak sanılan aksine uzun vadede yarar değil zarar getirecektir kanımca. İlla trade edilecekse anlık işlem gören byf'ler denenebilir.

Aldığınız fonların getirilerini , yöneticilerini takip edin, olumsuz değişikliklere reaksiyon verin, gerekirse fonu değiştirin. Ancak bunda periyot ne 2-3 gün gibi kısa, ne yıllar kadar uzun olsun. 2-3 aylık dönemleri gözlemleyin. 3-4 aydır kötüleşen fonu değiştirin.

Fonların benchmark yani kıyas kriteri başarısına bakın, asla sadece getiriyle yetinmeyin.
    Endeksi geçemeyen hisse fon, usdtry'i geçemeyen döviz bazlı fon, mevduatı geçemeyen faiz bazlı fon benim şahsi görüşüme göre gereksizdir. Uzun vadede size hiç bir şey katmaz.

Tüm bunlar bir doğruluk içermez, sadece kendi kişisel bakışımdır elbette, herkesin fikrine saygı duyarım.

Bol kazançlar dilerim.

Edit : faiz bazlı 4 lü fon sepetimi 1 ppf, 2 defansif değişken ( cüzi hisse taşıyan değişken), 1 katılım fonu ile oluşturdum ben. Farklı şekilde kurgulanabilir. Performanslarına göre değiştirebiliyorum. Ancak ben fon sepeti fonlarına sıcak bakmıyorum. Zaten fon sepeti fonları genelde başarısızlık abidesi büyük özel bankaların paketleyip paketleyip sattığı , ikinci kez yönetim ücreti aldığı ürünler çoğunlukla, ben kişisel olarak büyük özel banka fonu almıyorum. Hele fon sepeti fonu çok iyi değilse almıyorum.

Bu arada nikim hellistheothers, kısaltınca hellis yunan ismi gibi oluyor maalesef.
    Ama aslında ''hell is the others'' yani, varoluşçu filozof Jean Paul Sartre'ın çok sevdiğim ''başkaları cehennemdir'' ya da ''cehennem başkalarıdır'' olarak tercüme edilebilecek yalnızlığa övgü yapan, bireyselliği yücelten sözüne atfendir. Bu vesile ile bunu da belirtmek istedim.
    Son düzenleme : hellistheothers; 04-01-2021 saat: 13:08.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Selamlar hayırlısı olsun öncelikle,
    Miktar küçük olduğu için al sat yapmaya çok gerek yok bence. Hele hele piyasayı ok takip edemiyorsanız al sat can yakar.
    hysf lerde satma işi trend düşüşe döndüğü zaman gerçekleştirilebilir. Ama bunu başta yakalamak zordur, genelde 1 hafta kadar gecikmeli anlayabiliyorsunuz hele piyasa takibi ve teknik bilgisi vs yoksa .
    Son sorunuzda tefasta öyle bir yer yok diye biliyorum, kaptan veya portföy şirketinin sitesinden bulabilirsiniz ancak diye düşünüyorum.
    Bol kazançlar..
    Çok teşekkür ederim. Başlangıç olarak sıkı bir araştırma yaptım ancak ilerleyen dönemlerde sadece aylık kazancımdan aktarma düşüncesindeyim. Uzun dönemli düşündüğüm için aslında 1-2 ay zarar yazması benim için çok önemli değil. Fonun batmaması paramın uzun vadede kaybolmaması enflasyon üstü getiri hedefim.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba, hoşgeldiniz;

Hocam bir iki yanlış anlaşılma var. Ben hiç bir fonu 'of iyi kar etti hadi satayım' diye satmıyorum. 7 yıldır hiç satmadım. Asla da satmayacağım.
    Sadece elimdeki fonların performansını takip ediyorum. Eğer yeterli performansı sağlayamazsa, ondaki meblağı komple yeni fona geçiyorum. ( performans dediğim getiri değil, benchmarka göre getiri )
    4 faiz bazlı, 3 döviz bazlı, 4 hisse bazlı fon taşıyorum.
    Senede, iki ya da taş çatlasa üçü değişiyor kötü performans gösterirse, 11 fonluk takımın ana iskeletini bozmuyorum.

Benim nacizane önerilerim.
    Asla günün, konjünktürün büyüsüne kapılmayın. Hisselerin, dövizin, faizin hepsinin uçtuğu dönem , çöktüğü dönem olacak. Portföyü bu üçü arasında dengeli dağıtın.
    Mevduatı geçebilen faiz bazlı, dövizi geçebilen döviz bazlı, endeksi geçebilen hisse bazlı fonlar ile portföyü oluşturun.
    Piyasayı asla tahmin etmeye çalışmayın, şu çok şişti çıkayım, bu çok çöktü kaçayım derken, asıl büyük pastaları hep kaçırırsınız.
    Tek kalemde asla ve asla ve asla girmeyin.
    Her gün, ya da her hafta düzenli biriktirin. Biriktireceğiniz anda nispeten döviz geri ise dövizli , endeks geri ise hisseli fon alın. İkisi de gözünüze yüksek göründüyse faiz bazlı fon alın.
    Fonu kar etme amacı olarak görürseniz, er ya da geç başarısız olursunuz, bir emeklilik yatırımı , uzun vadeli bir sigorta gibi düşünün.

Aldığınız fonların getirilerini , yöneticilerini takip edin, olumsuz değişikliklere reaksiyon verin, gerekirse fonu değiştirin. Ancak bunda periyot ne 2-3 gün gibi kısa, ne yıllar kadar uzun olsun. 2-3 aylık dönemleri gözlemleyin. 3-4 aydır kötüleşen fonu değiştirin.

Fonların benchmark yani kıyas kriteri başarısına bakın, asla sadece getiriyle yetinmeyin.
    Endeksi geçemeyen hisse fon, usdtry'i geçemeyen döviz bazlı fon, mevduatı geçemeyen faiz bazlı fon benim şahsi görüşüme göre gereksizdir. Uzun vadede size hiç bir şey katmaz.

Bol kazançlar dilerim.

Edit : faiz bazlı 4 lü fon sepetimi 1 ppf, 2 defansif değişken, 1 katılım fonu ile oluşturdum ben. Farklı şekilde kurgulanabilir. Performanslarına göre değiştirebiliyorum. Ancak ben fon sepeti fonlarına sıcak bakmıyorum. Zaten fon sepeti fonları genelde başarısızlık abidesi büyük özel bankaların paketleyip paketleyip sattığı , ikinci kez yönetim ücreti aldığı ürünler çoğunlukla, ben kişisel olarak büyük özel banka fonu almıyorum. Hele fon sepeti fonu çok iyi değilse almıyorum.
    Aslında sormak istediğim sorulara tam anlamıyla net cevap vermişsiniz. Anlatmak istediğimi de net anlamışsınız ben tam anlatamamamışım kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim.

Üçüncü sorum için bir yanıtınız var mı Hocam? Sadece TEFAS, fon siteleri ve KAP üzerinden mi takip ediyorsunuz? Kullanabileceğim bir site var mıdır?

Örneğin sizinkine benzer bir sepet oluşturmak için defansif değişken fon araştırmamı kendi siteleri üzerinden tüm fonlara bakarak mı ulaşabilirim sadece?

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

8. Merhaba arkadaşlar,
    GSP nakit temettü verdiği zaman hisse senetlerinde olduğu gibi fiyatında düşme oluyormu?

Sayfa 486/1003 İlkİlk ... 386436476484485486487488496536586986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •