Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 487/509 İlkİlk ... 387437477485486487488489497 ... SonSon
Arama sonucu : 4071 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

🤔

Aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını rica ediyorum;

Şişecam tarafından KAP'a yapılan bildirim şu şekilde:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, 31/05/2024 tarihinde Borsa İstanbul'da halka açık paylarımızda görülen işlemler ve değerli şirket yatırımcılarımızın şikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ilgili hükümleri uyarınca, şirketimizi ve şirket yatırımcılarımızı zarara uğratan, Şirketimizin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında gerekli tahkikatın gerçekleşebilmesi ve haklarında yasal yaptırımın sağlanabilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na ilgili başvuru 10/06/2024 tarihinde yapılmıştır."

Yukarıdaki başvurunuz ile ilgili olarak SPK kurulunca bir tahkikat yapılmış mıdır?
    Varsa neticeleri hakkında detaylı bilgi verirseniz memnun olurum.
    Şirketimizin pazarlama satış dağıtım giderleri ile genel yönetim giderleri kalemlerinin, toplam satışlara oranı yaklaşık %30'lar mertebesinde olduğunu görüyorum ve bu oranın çok yüksek olduğunu düşünüyorum; bu konuda neler söylersiniz?
    Ekonominin en temel kurallarından sayılan ''Gelirlerinizi artıramıyorsanız, giderlerinizi düşürmelisiniz'' sözünün SİŞECAM için de geçerli olduğunu düşünüyor musunuz?

Cevaplarınız için, şimdiden teşekkür ederim.

Yatırımcı ilişkilerine 25/06/2025 tarihinde mail attım, bakalım lütfedip cevap verecekler mi?

2. Dik tuttu bugün kuyruğu.. ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

Sayın……………..
    *
    Öncelikle Şişecam’a olan ilginiz için teşekkür ederiz.
    *
    Yanıtlarımız, iletmiş olduğunuz sorulara ilişkin numaralandırmaya uygun şekilde, aşağıda yer almaktadır.
    *
    1. Hisse senedi fiyatımız, tüm yönetimimiz tarafından yakından takip edilmekle birlikte, tüm dünya borsalarında olduğu gibi Borsa İstanbul piyasasının da bağımsız işleyişi ve doğası gereği bu piyasadaki fiyatlamalara bir müdahalemiz bulunamamaktadır. Önemle vurgulamak isteriz ki hisse senedi fiyatımıza yönelik size olumlu/olumsuz herhangi bir analizde, yönlendirmede ve/veya yorumda bulunmamız, görüş belirtmemiz ya da yatırım kararınıza yön vermemiz mevzuat açısından yasaktır.
    *
    Bununla birlikte, hisse senedimizde yapılan işlemleri değerlendirmemize olanak tanıyacak bilgilere erişmemiz mümkün olamamaktadır. Hatırlanacağı üzere siz saygıdeğer hissedarlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu’nca, 10 Haziran 2024 tarihinde, Sermaye Piyasaları Kurulu tarafından kapsamlı bir incelemenin başlatılması yönünde karar alınmış ve bu karar doğrultusunda aynı tarihte Kurul’a başvuru yapılmıştır. Karara ilişkin bildirim 10 Haziran 2024 tarihinde KAP’ta yayına alınmıştır (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1296960). Sermaye Piyasa Kurulu’nca, T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. tarafından yapılan başvurunun kabul edilerek kayda alındığına dair iletilen resmi yazı 20 Haziran 2024 tarihinde KAP’ta yayına alınarak yatırımcılarımızın bilgisine sunulmuştur (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1300272). T.C. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanlığı’nca iletilen başvuru cevap yazısında, yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarının Kurul’un Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulduğu ifadesine yer verilmiştir.
    *
    1. İlgili inceleme süreci SPK tarafından yürütülmektedir. İncelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarının Kurul’un Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulacağı tarafımıza tebliğ edilmiştir. SPK tarafından yayınlanan bültenleri bizler https://spk.gov.tr/spk-bultenleri linkinden takip etmekteyiz, dilerseniz siz de bizimle eşanlı şekilde bu bültenlerden takip edebilirsiniz.
    *
    Kurumsal web sitemizde yer alan Yatırımcı İlişkileri bölümünde, finansal tablolarımız ve operasyonlarımız hakkında yatırımcılarımızı bilgilendirmek amacıyla düzenli olarak sunum ve bültenler yayınlamaktayız. 2025 1. Çeyrek finansal gerçekleşmelerimize ilişkin bilgilendirmelerimiz, web sitemizde tüm yatırımcılarımızın bilgisine sunulmuş durumdadır. İnceleyebilmeniz ve kolaylık sağlamak açısından ilgili linkleri aşağıda paylaşıyoruz. Ayrıca Şişecam Yönetimi tarafından, yarı yıl ve yıl sonu finansal tablolarının yayınlanmasını takip eden ilk iş gününde, finansal ve operasyonel sonuçlara ilişkin web yayınları düzenlenmektir.
    *
    Yukarıda da belirtmiş olduğumuz doğrultuda 31 Mart 2025 finansal sonuçlarına ilişkin web sitemizde yayımlanan dökümanları aşağıda bilginize sunarız. Sonraki dönem analizleriniz için de bu kaynaktan faydalanabileceğinizi belirtmek isteriz.
    * “Şişecam 1Ç 2025 Finansal Sonuçları” (https://www.sisecam.com/tr/s-investo...alar%C4%B1.pdf)
    * “2025 1. Çeyrek Yatırımcı Sunumu” (https://www.sisecam.com/tr/s-investo...mci-sunumu.pdf)
    *
    1. Operasyonel giderler sorunuza istinaden, *Operasyonel Giderlerimizin detayına ilişkin, önemle belirtmek isteriz ki, finansal raporlarımızın hazırlanmasında Uluslararası Muhasebe Standartları ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları uygulanmaktadır. “Yönetim ve Pazarlama Giderleri” kalemlerin içeriklerine Kamu Gözetim Kurumu’nun (https://kgk.gov.tr/Portalv2Uploads/f...1%20(PDF).pdf) linkinde yer alan “Finansal Raporlama Standartlarına Uygun Hesap Planı”nından ulaşabilirsiniz. Seçili kalemlere ilişkin bilgileri aşağıda size kolaylık sağlamak açısından paylaşıyoruz.
    *
    631 - Pazarlama Giderleri:
    Bu hesap mal ve hizmetlerin pazarlanması, satışı ve dağıtımı faaliyetleriyle ilgili olarak yapılan endirekt malzeme giderleri, endirekt işçilik giderleri, personel giderleri, dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetlere ilişkin giderler, çeşitli giderler, vergi resim ve harçlara ilişkin giderler ile amortisman ve tükenme paylarının izlenmesinde kullanılır
    *
    632 - Genel Yönetim Giderleri:
    Bu hesap, işletmenin yönetim fonksiyonuyla ilgili giderler ile genel işletme giderlerinin izlenmesinde kullanılır. Bu giderler; üretim, araştırma ve geliştirme, pazarlama, satış ve dağıtım faaliyetiyle doğrudan ilişkisi kurulamayan, yönetim faaliyetiyle ilgili endirekt malzeme giderleri, endirekt işçilik giderleri, personel giderleri, dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetlere ilişkin giderler, çeşitli giderler, vergi resim ve harçlara ilişkin giderler ile amortisman ve tükenme paylarından oluşur.
    *
    31 Mart 2025 tarihi itibarıyla Şişecam “Genel Yönetim ve Pazarlama Giderleri”ne ilişkin detayı aşağıdaki tabloda https://www.sisecam.com/tr/s-investo....pdf*linkinden ulaşabileceğiniz Bağımsız Denetim Raporu’nun 22. Dipnotunda bulabilirsiniz.
    *

*
    İlaveten, yukarıda da belirtmiş olduğumuz doğrultuda 31 Mart 2025 finansal sonuçlarına ilişkin web sitemizde yayımlanan “Şişecam 1Ç 2025 Finansal Sonuçları” (https://www.sisecam.com/tr/s-investo...alar%C4%B1.pdf) dokümanında, operasyonel giderlerimize ilişkin aşağıdaki açıklama yer almakta olup, sonraki dönem analizleriniz için de bu kaynaktan faydalanabileceğinizi belirtmek isteriz.
    *
    Operasyonel giderlerin gelire oranı; i) döviz kuru dalgalanmaları, akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve doğal soda külü satışlarındaki ihracatın payının artması nedeniyle artan nakliye giderleri ve ii) enflasyon nedeniyle artan endirekt işçilik maliyetlerinin sonucunda, 350 baz puan artarak %27'ye yükselmiştir.
    *
    1. Şirketin Gelecek performansı sorunuza istinaden, önemle vurgulamak isteriz ki, Şirketimizin kurumsal yönetim ve bilgilendirme politikası uyarınca Şirketimizce geleceğe yönelik bir bilgi/beklenti/aksiyon paylaşımı yapılmamaktadır. İleride bu politikada herhangi bir değişiklik olması durumunda ise, bu açıklamalar KAP üzerinden ilgili şablondan tüm yatırımcılarımızın eşanlı bilgisine sunulabilecektir.
    *
    Finansal sonuçlarımıza ilişkin bir sorunuz olması durumunda her zaman memnuniyetle yardımcı olmak isteriz.
    *
    Bilginize sunar, iyi günler dileriz.
    Saygılarımızla,
    Şişecam Yatırımcı İlişkileri
    *
    *

Sent: Wednesday, June 25, 2025 5:38 PM
To: Şişecam Yatırımcı İlişkileri <YATIRIMCI@sisecam.com>
Subject: Bilgi talebi
    *

*

*
    Aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını rica ediyorum;
    *
    *
    Şişecam tarafından KAP'a yapılan bildirim şu şekilde:
    *
    "Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, 31/05/2024 tarihinde Borsa İstanbul'da halka açık paylarımızda görülen işlemler ve değerli şirket yatırımcılarımızın şikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ilgili hükümleri uyarınca, şirketimizi ve şirket yatırımcılarımızı zarara uğratan, Şirketimizin sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarakyanlış*veya yanıltıcı*izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler hakkında gerekli tahkikatın gerçekleşebilmesi ve haklarında yasal yaptırımın sağlanabilmesi maksadıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına* karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Sermaye Piyasası Kurulu'na ilgili başvuru 10/06/2024 tarihinde yapılmıştır."
    *
    1.********************* Yukarıdaki başvurunuz ile ilgili olarak SPK kurulunca bir tahkikat yapılmış mıdır?*
    2.********************* Varsa neticeleri hakkında detaylı bilgi verirseniz memnun olurum.
    3.********************* Şirketimizin pazarlama satış dağıtım giderleri ile genel yönetim giderleri kalemlerinin, toplam satışlara oranı yaklaşık %30'lar mertebesinde olduğunu görüyorum ve bu oranın çok yüksek olduğunu düşünüyorum; bu konuda neler söylersiniz?
    4.********************* Ekonominin en temel kurallarından sayılan ''Gelirlerinizi artıramıyorsanız, giderlerinizi düşürmelisiniz''* sözünün SİŞECAM için de geçerli olduğunu düşünüyor musunuz?
    *
    *
    *Cevaplarınız için, şimdiden teşekkür ederim.

Şişecam Yatırımcı ilişkilerinden cevaben gelen yazı.

Sorularımı tam olarak karşılamasa da, verdikleri emek ve çalışmalar için kendilerine çok teşekkür ederim.

Al-sat tut değildir

4. Haziran ayı verileri geldi;

Değerli Üyemiz,

Birliğimiz iştigal alanı itibarıyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eşyası, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlı yalıtım camları, emniyet camlarının bir kısmı, işlenmiş cam, cam süs eşyası ürün gruplarını kapsamaktadır.

Birliğimiz iştigal alanında bulunan cam sektörü GTİP’leri itibariyle ihracat verileri; Haziran ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %1 azalış ile 94 milyon dolar olurken miktar bazında da %1 oranında azalış gerçekleşmiştir.

Ocak-Haziran dönemi değerlendirildiğinde ise; Birlik iştigal alanımıza göre cam ihracatı; geçen senenin aynı dönemine göre değer bazında %5 azalış ile 577 milyon dolar olurken, miktar bazında %3 oranında azalış gerçekleşmiştir.

Birliğimiz iştigal alanında bulunmayan GTİP’lerin de toplamı itibarıyla, toplam cam sektörü (GTİP:70) ihracatı ise Haziran ayında geçen senenin aynı ayına göre değer bazında %1 artış ile 119 milyon dolar olurken, miktar bazında da %1 oranında azalış ile 112 bin ton olmuştur.

Toplam cam sektörü ihracatı (GTİP:70) Ocak-Haziran dönemi ise geçen senenin aynı döneminin ihracat verilerine göre değer bazında %3 azalma ile 741 milyon dolar seviyesine gelirken, miktar bazında %3’lük bir azalışla 650 bin ton kaydedilmiştir.

DÜZCAM (GTİP: 7003+7004+7005)

Düzcam ihracatı Haziran ayında;

• Yaklaşık %9 azalış ile 10 milyon dolar gerçekleşmiştir. Miktar bazında da ihracat %23 azalarak 24 bin ton olmuş, ortalama birim fiyat 418 ($/ton) olarak gerçekleşmiştir.

Düzcam ihracatı, 2025 yılı Ocak-Haziran verilerine göre;

• 58 milyon dolar ihracat gerçekleşmiştir. Ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 370 $’dan ($/ton), 397 $’a ($/ton) yükselmiştir.

• Bulgaristan 9 milyon dolarlık ihracat ile en çok ihracat gerçekleştirilen ülke olarak listenin başında yer alırken; Bulgaristan’ı sırası ile 5 milyon dolar ile Romanya, 4,8 milyon dolar ile Lübnan, 4,2 milyon dolar ile ABD ve 3,7 milyon dolar ile BAE takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm düz cam ihracatının değer bazında yaklaşık %48’ini oluşturmaktadır.

• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye’deki artış dikkat çekmektedir.

CAM EV EŞYASI (GTİP:7013)

Cam Ev Eşyası Haziran ayı ihracatı;

• Geçen yılın aynı ayına oranla %13 azalarak 21 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.242 $’dan ($/ton), 2.248 $’a ($/ton) yükselmiştir.

Cam Ev Eşyası ihracatı 2025 yılı Ocak-Haziran verilerine göre;

• Toplam ihracat geçen yıla göre yaklaşık %15 azalarak 137 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 2.241 $’dan ($/ton), 2.250 $’a ($/ton) yükselmiştir.

• 14 milyon dolar ile Almanya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 10 milyon dolar ile İngiltere, 9,7 milyon dolar ile İtalya, 7,4 milyon dolar ile İspanya ve 6,9 milyon dolar ile ABD takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapılan ihracat, tüm cam ev eşyası ihracatının %35’ini oluşturmaktadır.

• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde Brezilya ve Suriye’deki artış dikkat çekmektedir.

CAM AMBALAJ (GTİP: 7010)

Cam Ambalaj Haziran ayı ihracatı;

• Geçen yılın aynı ayına oranla %17 artış ile 22 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 475 $’dan ($/ton) 496 $’a ($/ton) yükselmiştir.

Cam Ambalaj ihracatı 2025 yılı Ocak-Haziran verilerine göre;

• Toplam ihracat geçen yıla göre %1 artarak 113 milyon dolar olarak gerçekleşmiş, ortalama birim fiyat ise geçen yılın aynı dönemine göre 498 $’dan ($/ton) 483 $’a ($/ton) gerilemiştir.

• 35 milyon dolar ile İtalya en fazla ihracat yapılan ülke olarak listenin başında yer alırken, onu sırası ile 12 milyon dolar ile İngiltere, 11 milyon dolar ile Irak, 9,6 milyon dolar ile Fransa ve 6,4 milyon dolar ile Yunanistan takip etmektedir. Söz konusu ülkelere yapılan ihracat, tüm cam ambalaj ihracatının %66’sını oluşturmaktadır.

• Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke içerisinde ABD ve Kosova’daki artış dikkat çekmektedir.

5. o kadar ciddi açıklamalar varki sonuç sebep cevabı yok. bu kadar yönetim ve pazarlama gideri neden diğer firmalarda yok , böyle bir giderle nasıl kar edecek bu şirket . kaç sene önceki fiyatlama ile devam eden bir hisse pay bedeli.düzelecekmi hayır tabi .alışkanlık olmuş gibi .yönetim ve pazarlama giderlerini rvize etmeliler kendi içinde yönetim ve pazarlama asıl giderleri ayırmalılar.insanlar bilmeli bu derece yönetim ve pazarlama gideri olamaz. ve anlatamazlarda zaten

Rahmetli Süleyman Demirel’in sevdiğim bir sözü vardır; “meseleleri, mesele etmezseniz, ortada mesele kalmaz”
    Bizim meseleler o kadar çok birikti ki, adeta kilitlendi, kilidin anahtarı bellidir😊
    Bi umut🫣

Al-sat tut değildir

İş Bankası Yönetim Kurulunu göreve çağırıyorum!.
    Şişe ve Cam Fabrikalarının tepe yöneticilerinin hepsini görevden alın.
    Sağlam, bağımsız bir denetim firmasından da denetim yaptırın lütfen..

Al-sat tut değildir

8.  Alıntı Originally Posted by beski Yazıyı Oku
    İş Bankası Yönetim Kurulunu göreve çağırıyorum!.
    Şişe ve Cam Fabrikalarının tepe yöneticilerinin hepsini görevden alın.
    Sağlam, bağımsız bir denetim firmasından da denetim yaptırın lütfen..

Al-sat tut değildir
    Sayin beski,

Bu dediginizi yakin zamanda yaptilar zaten. Kaplardan takip ettigim kadariyla once Kirmanco gitti. Yakin zamanda da ismini hatirlamadigim Ceo ayrildi. Yerine de Bankadan birisini atadilar hatta yeni bir GMY de Bankadan atandi.

Sayfa 487/509 İlkİlk ... 387437477485486487488489497 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •